Να πως θα εκμεταλλευτείς υπέρ της επιτυχίας σου την παράταση του lockdown

Όσο εσύ μένεις σπίτι, η τύχη σου θα δουλεύει. Στο χέρι σου είναι...

 

Κωνσταντίνα Κύρκου

 

Οκ κατανοώ απόλυτα πως η παραμονή στο σπίτι άρχισε κάπου να κουράζει υπερβολικά, όπως επίσης και όλα τα περιοριστικά μέτρα που έχουμε υποστεί τους τελευταίους μήνες. Όσο όμως η πανδημία εκεί έξω θα μας εμποδίζει να βιώσουμε ελεύθεροι και κυρίως υγιείς την ζωή μας, ας συνεχίσουμε να εκμεταλλευόμαστε όλον αυτόν τον χρόνο υπέρ των δικών μας στόχων αλλά και της προσωπικής μας ευτυχίας, αφήνοντας στην άκρη εκείνους που θεωρούν χαμένο το διάστημα του εγκλεισμού. Επιστρατεύοντας, λοιπόν, την καλή διάθεση και τις θετικές σκέψεις μπορείς να κάνεις θαύματα, προσεγγίζοντας όσο το δυνατόν καλύτερα τις μελλοντικές σου προσδοκίες αλλά και την επιθυμία σου για μια ιδανικότερη ζωή. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τα παρακάτω steps τις επόμενες ημέρες, παλεύοντας να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου. Ναι, ακόμα και από το σπίτι!

 

 

Step1: Κάτσε και σκέψου προσεκτικά τι είναι αυτό που θέλεις να αλλάξεις. Οι περισσότεροι σκεφτόμαστε πως θέλουμε να κάνουμε αλλαγές σε αρκετούς τομείς της ζωής μας. Δουλειά, οικογένεια, σχέση, φίλοι, οικονομικά και πάει λέγοντας. Αυτό που δύσκολα κατανοούμε πολλές φορές είναι ότι δεν γίνεται να πετύχουμε μεγάλες αλλαγές σε παραπάνω από έναν προσωπικό κομμάτι την ίδια στιγμή. Όπως επίσης και αρκετά συχνά πέφτουμε στην παγίδα να θέλουμε να αλλάξουμε κάτι απλώς και μόνο επειδή δεν μας ικανοποιεί προσωρινά, χωρίς να έχουμε δώσει χρόνο για να δούμε αν και πως θα εξελιχθεί.

Step2: Έχοντας εντοπίσει την αλλαγή που αποζητάς, προχωράς στο σχέδιο πραγματοποίησης της. Και όταν μιλάμε για σχέδιο τα πράγματα γίνονται σοβαρά και σίγουρα χρειάζεσαι χαρτί και μολύβι. Κατέγραψε κάθε μικρό και μεγάλο βήμα που θα σε οδηγήσει σταδιακά στην υλοποίηση των στόχων σου. Θέσε προτεραιότητες και μην ξεφεύγεις από την βασική ιδέα που θα σε οδηγήσει στην αλλαγή αυτή. Θυμήσου πως το στάδιο αυτό χρειάζεται χρόνο και υπομονή καθώς οι μεγάλες αλλαγές και επιτυχίες δεν έρχονται από την μια στιγμή στην άλλη.

 

 

Step3: Απέφυγε όλα όσα σε κράτησαν μακριά από τους στόχους σου τα προηγούμενα χρόνια. Αφού έχεις ξεκαθαρίσει πως θα κινηθείς μέσα στον χρόνο προκειμένου να φτάσεις στην προσωπική σου κορυφή, ήρθε η στιγμή να αξιολογήσεις τι δεν λειτούργησε πριν αλλά και πως θα το αποφύγεις στην νέα σου προσπάθεια. Μην ξεχνάς πως τα εμπόδια βρίσκονται μπροστά μας για να τα ξεπερνάμε και όχι για να μας θυμίζουν πως δεν θα τα καταφέρουμε.

Step4: Κράτησε γύρω σου ανθρώπους που θα σε στηρίξουν. Όσο προσωπικό ζήτημα και αν σου φαίνεται η επίτευξη των στόχων σου, τα έμπιστα πρόσωπα που θα επιλέξεις να έχεις δίπλα σου στον δύσκολο αυτό δρόμο, θα σου υπενθυμίζουν πως δεν είσαι μόνη σου. Φρόντισε να διευρύνεις τον κύκλο σου με έξυπνες κινήσεις, προκειμένου να φτάσεις κοντά σε άτομα που θα σε παρακινήσουν, θα σε εμπνεύσουν, θα σε συμβουλεύσουν για την διεκδίκηση των ονείρων σου.

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares