Skip to main content

SINGLES

Το boost που χρειάζεσαι όταν η πλήξη σου χτυπάει την πόρτα

Νίκησε την τεμπελιά, ανακτώντας και πάλι την όρεξη σου

 



 

Η ενέργεια, η όρεξη και η καλή διάθεση είναι το τρίπτυχο για μια παραγωγική ημέρα στην δουλειά. Βέβαια δεν είναι κάθε μέρα ή κάθε στιγμή ίδια, για να μπορούμε να εργαζόμαστε με κέφι και απόλυτη αφοσίωση. Ας το παραδεχτούμε, όλοι μας έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με την τεμπελιά, όταν πρέπει να κάνουμε κάτι σημαντικό! Λίγο η κούραση, λίγο η βαρεμάρα της στιγμής, είναι αρκετοί λόγοι ώστε το μυαλό να ξεφύγει και να θέλεις απλά να κάθεσαι όλη μέρα, χωρίς να κάνεις τίποτα. Η πλήξη είναι κάτι φυσιολογικό και συμβαίνει σε όλους μας, όταν το καθημερινό πρόγραμμα είναι γεμάτο υποχρεώσεις και ελάχιστο χρόνο για τον εαυτό μας. Όμως δυστυχώς εμφανίζεται τις πιο «ακατάλληλες» ώρες, τότε που έχεις να φέρεις εις πέρας κάτι που δεν χωρά αναβολή. Αυτό ίσως να είναι το πιο δύσκολο της υπόθεσης πιστεύουμε, όμως για να λέμε την πάσα αλήθεια, η αναβολή για αργότερα είναι το χειρότερο.

 

 

Το μυστικό για να βγεις νικητής από την παραπάνω κατάσταση και να μην παρασυρθείς από την ανία, είναι να παραδεχτείς αρχικά την ύπαρξη της. Δώσε στον εαυτό σου μερικά λεπτά να «χαλαρώσει», να φέρεις στο νου σου σκέψεις, ακόμα και αν δεν ταιριάζουν με αυτό που έχεις μπροστά σου εκείνη την στιγμή. Πρόσεξε όμως μην το παρακάνεις και σε καμία περίπτωση μην προσπαθήσεις να το καταπολεμήσεις, γιατί πολύ φοβάμαι πως θα έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα. Είναι προτιμότερο να κάνεις ένα break και να ασχοληθείς με όλη σου την προσοχή και πάλι μετά, αφού πρώτα έχεις ξεκουράσει για λίγο το μυαλό και το σώμα σου. Αν λοιπόν βρεθείς ξανά αντιμέτωπη με την πλήξη όταν πρέπει να τελειώσεις αρκετή δουλειά ακόμα, πάρε μερικά λεπτά και ακολούθησε τα παρακάτω tips για να επαναφέρεις και πάλι την συγκέντρωσή σου.  

1)Δώσε στον εαυτό σου μια υπόσχεση, που θα τηρήσεις μόλις τελειώσεις τις δουλειές σου. Ένα μικρό κίνητρο για να συνεχίσεις, κάτι καλό που θα σε ευχαριστήσει όταν πια ολοκληρώσεις τις υποχρεώσεις σου. Αυτό μπορεί να είναι μια γλυκιά λιχουδιά, μια βόλτα να ξεσκάσεις, ένα χαλαρωτικό spa στο σπίτι. Ό,τι και να επιλέξεις μην παραλείψεις να το απολαύσεις.

 

 

2)Κράτησε στο πρόγραμμα σου, μόνο τις σημαντικές υποχρεώσεις για την κάθε μέρα. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης μιας ατέλειωτης λίστας με υποχρεώσεις, οι οποίες πρέπει να τελειώσουν σε μια μέρα. Σίγουρα κάποιες από αυτές μπορούν να ολοκληρωθούν και σε μελλοντικό χρόνο. Δεν υπάρχει επομένως μεγαλύτερη ανακούφιση από το να σβήσεις μερικές από τα σχέδιά σου για σήμερα. 

3)Κάνε μια σύντομη βόλτα. Όταν όλα σου φαίνονται βουνό και δεν έχεις καμία όρεξη να προσπαθήσεις για αυτά, είναι ώρα να αφήσεις για λίγο τους κλειστούς χώρους και να βγεις να πάρει καθαρό αέρα. Μια βόλτα έξω θα σε βοηθήσει να αλλάξεις παραστάσεις, να ξεκουράσεις μυαλό και σώμα, ενώ η ενέργειά σου θα επιστρέψει και πάλι σε σένα.

 

 

4)Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο. Ναι ακόμα και για την βαρεμάρα. Όταν νιώθεις πως δεν μπορείς να συγκεντρωθείς άλλο, βρες κάτι που θα σε κάνει να γελάσεις. Αμέσως θα ξεχαστείς και σύντομα θα βρεις και πάλι την όρεξή σου για δουλειά.

5)Άλλαξε τον χώρο που εργάζεσαι. Και δεν εννοώ να κάνεις ανακαίνιση, αλλά εσύ η ίδια να δουλέψεις σε κάποιο άλλο χώρο του σπιτιού, ή έξω από αυτό. Πολλές φορές η ρουτίνα είναι αυτή που δημιουργεί τέτοιου είδους συναισθήματα, τα οποία έμμεσα σου ζητάνε να την αλλάξεις. Ένας διαφορετικός χώρος εργασίας από τον συνηθισμένο θα ανανέωση την διάθεσή σου, ενισχύοντας την δημιουργικότητα σου.

 

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ

BEAUTY NEWS

Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!

Η Taft, Νο1 μάρκα Styling στην Ευρώπη, ήρθε πιο ανανεωμένη από ποτέ και παρουσίασε τα νέα της προϊόντα μέσα από υπέροχα χτενίσματα!

FASHION RADAR

Η Zendaya έλαμψε στην πρεμιέρα της νέας της ταινίας μέσα σε μια ξεχωριστή δημιουργία Ελληνίδας δημιουργού

Ποιας σχεδιάστριας είναι το φόρεμα που επέλεξε η δημοφιλής ηθοποίος;