Skip to main content

SINGLES

Πιο καλή η μοναξιά – δεν είσαι η μόνη που επιλέγεις να είσαι single

Και απ’ ό,τι φαίνεται έχεις πολλούς καλούς λόγουςΜπορεί να έχουν εκτοξευτεί στα ύψη τα ποσοστά χρήσης των σχετικών εφαρμογών, αλλά άλλο τόσο αυξάνεται το ποσοστό νεαρών γυναικών που συνειδητά επιλέγουν να δηλώνουν single. Κι αυτό δεν είναι κάτι το οποίο έτυχε, αλλά που πέτυχε.

Αυτή τη στιγμή έχεις ήδη πολλούς λόγους να νιώθεις ανασφαλής κι οι νέες συνθήκες δεν ευνοούν και πολύ τις νέες σχέσεις. Μπορεί πέρσι αρκετοί να έσπευσαν να μπουν σε σχέση για να μην περάσουν μόνοι τους την κατάσταση που βιώνουμε, αλλά τελικά τα αποτελέσματα μπορεί να διέψευσαν τις προσδοκίες τους.

Μπορεί η ανάγκη για επαφή να είναι ζωτικής σημασίας, ωστόσο είναι ίσως από τις λίγες φορές που το να είσαι single αποτελεί επιλογή για την οποία έχεις πολλούς λόγους να χαίρεσαι και να νιώθεις καλά για τον εαυτό σου.

Μια μικρή λίστα με κάποια από τα πλεονεκτήματα θα σε πείσει ακόμα περισσότερο

Έχεις ελευθερία

Είναι αναμφισβήτητο ότι το να είσαι μόνη σημαίνει ότι έχεις περισσότερη ελευθερία στις επιλογές σου. Δεν υπάρχει κανένας στον οποίο πρέπει να δώσεις εξήγηση για τη λήψη αποφάσεων εκτός από σένα και δεν χρειάζεσαι να λάβεις υπόψη κάποιον άλλο. Κι αυτό είναι ένα απελευθερωτικό συναίσθημα.

Έχεις ταυτόχρονα πολλές επιλογές

Η επιλογή να μπορείς να συναντηθείς και να μιλήσεις με πολλά άτομα ταυτόχρονα μπορεί να είναι συναρπαστική.

Γνωρίζεις ουσιαστικά τον εαυτό σου

Το να είσαι single σου επιτρέπει να καταλάβεις τι σε κάνει ευτυχισμένη. Αφιέρωσε χρόνο και εξερεύνησε τις κλίσεις και τα ταλέντα σου. Κάποιο διαδικτυακό νέο course, καινούργιο χόμπι, η απόφαση είναι δική σου.

Μαθαίνεις να είσαι υπεύθυνη για την ευτυχία σου

Αν ξέρεις να προσφέρεις χαρά στον εαυτό σου, δεν θα εξαρτάται η ευτυχία σου ποτέ από κάποιον άλλον και σημαίνει ότι ξέρεις να κάνεις και τους άλλους χαρούμενους.

Έχεις περισσότερο χρόνο για την καριέρα σου

Ή ό,τι είναι αυτό στο οποίο θέλεις να εστιάσεις. Όλη αυτή η ενέργεια που διαφορετικά θα διοχέτευες σε ένα άλλο άτομο ή στη σχέση σας τώρα να κατευθύνεται σε άλλα πράγματα που σου φέρνουν χαρά και δημιουργούν το μέλλον σου.

Έχεις χώρο και χρόνο να απαλλαγείς από το τέλος κάποιων σχέσεων

Το τέλος κάποιων σχέσεων αφήνει κάποια θέματα που χρειάζονται χώρο και χρόνο για να επουλωθούν. Το να είσαι μόνη μπορεί να σου δώσει τον χώρο να προσαρμοστείς στη νέα κατάσταση, στον δικό σου χρόνο.

Αποκτάς περισσότερη αντοχή

Μπορεί να είναι δύσκολο να μην έχεις κάποιον να στηριχθείς όταν το χρειάζεσαι, αλλά αυτό ενεργοποιεί το εσωτερικό σύστημα υποστήριξής σου και αυξάνει την ικανότητά σου να σταθεροποιήσεις τον εαυτό σου, κι έτσι να είσαι πιο γενναία και πιο δυνατή. Αυτή η ανθεκτικότητα θα τροφοδοτήσει τη ζωή σου σε όποιον τομέα την χρειαστείς.

Γίνεσαι πιο επινοητική

Όταν είσαι μόνη, εκ των πραγμάτων βρίσκεις περισσότερες λύσεις και αξιοποιείς νέες δυνατότητες, ακόμα κι αν αυτό στην αρχή είναι απλώς να μάθεις πώς να ανοίγεις αυτό το βάζο χωρίς βοήθεια.

Μεγαλύτερες προκλήσεις για τον εαυτό σου

Η ενηλικίωση αλλά και η σοφία είναι ένας δρόμος που πρέπει να περπατήσεις αρχικά μόνη σου. Θες να κάνεις τον γύρο του κόσμου (μετά την τωρινή κατάσταση έστω) ή να αλλάξεις καριέρα, να αγοράσεις σπίτι ή να μετακομίσεις; Καμιά πρόκληση δεν είναι αρκετά μεγάλη αν το αποφασίσεις και αν θες να ανακαλύψεις τα όριά σου.

Θα εκτιμήσεις περισσότερο τις φιλίες και την οικογένειά σου

Σίγουρα θα είχες κι εσύ μια κολλητή που εξαφανίστηκε όταν συνάντησε τον έρωτα της ζωής της. Μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αγάπη «κοστίζει» σε φίλους.

Υπάρχει συναισθηματική σταθερότητα

Η αλήθεια είναι ότι όταν δεν επηρεάζεσαι (και δεν εξαρτάσαι) από τα συναισθήματα ή τις συναισθηματικές διακυμάνσεις κάποιου, επικρατεί μεγαλύτερη συναισθηματική νηνεμία μέσα σου, κι άρα περισσότερη ηρεμία.

Μπορείς να βάζεις τον εαυτό σου πρώτο (χωρίς τύψεις)

Δεν είναι εγωιστικό, και δεν χρειάζεται να νιώθεις καμιά ενοχή να είσαι η προτεραιότητά σου.

Αναδεικνύεις την αυτοφροντίδα σε τέχνη

Ξέρεις να σου προσφέρεις ό,τι χρειάζεσαι και να βρίσκεις τις ισορροπίες σου. Χαλαρώνεις όπως θες, έχεις χρόνο για τα πράγματα που σε ευχαριστούν, μπορείς να σε καλομαθαίνεις λίγο παραπάνω!

Δεν είσαι υποχρεωμένη να περνάς χρόνο με άτομα που δεν είναι η επιλογή σου

Δυστυχώς όταν είσαι με κάποιον, μερικές φορές αυτό σημαίνει ότι μπαίνουν στη ζωή σου κι άνθρωποι που υπό άλλες συνθήκες δεν θα έβγαινες μαζί τους κι ούτε ποτέ θα τους αφιέρωνες χρόνο.

Μπορείς πραγματικά να εξασκηθείς στην αυτο-αγάπη

Κι αυτό είναι κάτι που θα σε βοηθήσει να προσφέρεις αγάπη και στον μελλοντικό σύντροφό σου αλλά θα σε μάθει να παίρνεις και να διεκδικείς την αγάπη σε κάθε σου σχέση με υγιή τρόπο. Όσο περισσότερο μαθαίνεις να αγαπάς τον εαυτό τόσο πιο ουσιαστικές και πετυχημένες θα είναι και οι σχέσεις σου.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Αναλύοντας το ψυχολογικό προφίλ του έρωτα

Ανακάλυψε δέκα ψυχολογικούς λόγους που σε κάνουν να ερωτεύεσαι κάποιον

SINGLES

Μήπως ο πρώην σου προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή σου στα social

Πώς να καταλάβεις ότι ο πρώην σου σου «στέλνει» μήνυμα στα social media, ενώ δεν τολμάει να κάνει κίνηση

SINGLES

Τα «ναι» και τα «όχι» του πρώτου ραντεβού, σύμφωνα με μια ψυχολόγο και σύμβουλο γάμου

Οι πρώτες εντυπώσεις συχνά προβλέπουν εάν ένα πρώτο ραντεβού θα φέρει και δεύτερο.

Προτεινόμενα

ΠΑΙΔΙ

Ξεπερνώντας το άγχος του αποχωρισμού στη καλοκαιρινή κατασκήνωση

Συμβουλές για γονείς και παιδιά που ετοιμάζονται για summer camp

CELEBS

Σάκης Ρουβάς: Οι σπάνιες φωτογραφίες αγκαλιά με τα παιδιά του

Με αφορμή τη γιορτή του πατέρα έκανε ανάρτηση στο Instagram

BEAUTY TIPS

Αυτό το εκχύλισμα Superfruit έχει σημαντικά οφέλη στην πρόληψη της γήρανση του δέρματος

Τα κύρια οφέλη της περιποίησης του δέρματος του εκχυλίσματος σαγκουίνι