Skip to main content

SINGLES

Πώς να είσαι σίγουρη ότι έχετε χημεία μεταξύ σας

Καθώς παραμένει σταθερή αξία για το μέλλον μιας σχέσης



 

Με απλά λόγια, η χημεία μεταξύ δύο ανθρώπων μπορεί να οριστεί ως ένας συνδυασμός φυσικής έλξης, επιθυμίας, συναισθηματικής σύνδεσης, πάθους και λαχτάρας που δεν μπορείς να ελέγξεις. Συνολικά, ο καλύτερος τρόπος να δούμε τη χημεία μεταξύ δύο ανθρώπων είναι να το θεωρήσουμε ως τεράστιο δυναμικό για μια μεγάλη μακροχρόνια σχέση. Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες σχέσεων, υπάρχουν περισσότεροι τύποι χημείας: πνευματική χημεία, χημεία αγάπης και σεξουαλική χημεία, αλλά όλες μαζί αποτελούν την αληθινή χημεία, η οποία είναι ένα από τα πιο έντονα πράγματα που θα νιώσεις ποτέ.

Είναι το πρώτο βήμα που θα μπορούσε να κρίνει εάν υπάρχει συμβατότητα μεταξύ σας. Έχει να κάνει με το κατά πόσο οι ενέργειές σας βρίσκονται σε αρμονία αλλά και κατά πόσο νιώθεις να υπάρχει αυτός ο ηλεκτρισμός που μπορεί να σε κάνει ανατριχιάζεις ολόκληρη όταν σε αγγίζει ή ακόμα και απλώς τον σκέφτεσαι.

Εδώ θα βεις κάποια εμφανή σημάδια χημείας που απλά δεν μπορείς να αγνοήσεις:

Δυνατή έλξη και απίστευτη οικειότητα

Νιώθεις να σε ελκύει χωρίς προφανή λόγο. Μπορεί να έχετε ανταλλάξει μόνο λίγα λόγια και μόλις γνωρίζετε ο ένας τον άλλον, αλλά υπάρχει εκείνο το οικείο συναίσθημα που σε συνοδεύει συνέχεια. Νιώθεις ότι γνωρίζετε ήδη ο ένας τον άλλο πιο στενά. Μερικές φορές, αναρωτιέσαι αν έχεις γνωρίσει αυτό το άτομο στο παρελθόν επειδή σου φαίνεται αδύνατο να συνδεθείς τόσο με κάποιον που μόλις γνωρίζεις.

Απλώς αισθάνεσαι ότι είσαι στις σκέψεις του όσο είναι κι εκείνος και στις δικές σου και δεν μπορείς να εξηγήσεις γιατί συμβαίνει αυτό.

Τα μάτια δεν λένε ποτέ ψέματα

Απλώς δεν μπορείτε να κρατήσετε μακριά τα μάτια σας ο ένας από τον άλλο, όσο κι αν το προσπαθείτε. Ελέγχετε ο ένας τον άλλον από πάνω προς τα κάτω και μερικές φορές μοιράζεστε ακόμη και την παρατεταμένη επαφή με τα μάτια, αν και το «κλείδωμα των ματιών» δεν είναι πάντα εύκολο. Υπάρχει επιπλέον αυτή η αίσθηση της ντροπής που νιώθεις και όταν συνειδητοποιήσεις ότι σε έχει πιάσει να τον κοιτάζεις, κοιτάζεις μακριά και προσποιείσαι ότι δεν συνέβη τίποτα. Το καλύτερο είναι όταν συμβαίνει και το αντίστροφο. Ακόμα κι αν φαίνεται παιδικό, δεν το καθιστά λιγότερο αληθινό.

Αυτή η παιδικότητα και η αθώα επαφή με τα μάτια δίνουν αυτήν την ισχυρή χημεία που βιώνεις, όποτε σε κοιτάζει, αισθάνεσαι σαν να κοιτάζει απευθείας στην ψυχή σου.

Το χαμόγελό σας είναι άλλο ένα ενδεικτικό σημάδι

Θα μπορούσε να έχεις περάσει τη χειρότερη δυνατή μέρα, αλλά τη στιγμή που μπαίνει στο δωμάτιο, είναι σαν να ήρθε ο ήλιος που απομακρύνει όλα τα σύννεφα. Το καλύτερο είναι ότι δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα για να φωτίσει τη διάθεσή σου - η παρουσία του είναι κάτι παραπάνω από αρκετή. Δεν χρειάζεται να πει ούτε μια λέξη - η ενέργειά του μόνο σε ανεβάζει σε ένα δευτερόλεπτο. Το θέμα είναι ότι χαμογελάς με την καρδιά και την ψυχή σου και όχι μόνο με το πρόσωπό σου, οπότε η χημεία που υπάρχει μεταξύ σας είναι αναμφισβήτητη.

Μιλάτε την ίδια γλώσσα

Είμαι πραγματικά στον πειρασμό να πω τη γλώσσα της αγάπης εδώ, αλλά ακούγεται τόσο γοητευτική, παρόλο που είναι αλήθεια σε κάποιο βαθμό. Ωστόσο, δεν πρόκειται μόνο για την πιθανότητα αγάπης εδώ. Είναι σαν να βρήκες ένα μέρος του εαυτού σου σε κάποιον άλλο. Όπως σαν να βρήκες τον νέο σου καλύτερο φίλο και κάτι περισσότερο ταυτόχρονα. Εκτός από το να μοιράζεστε την αμοιβαία έλξη, και οι δύο έχετε πολλά κοινά πράγματα.

Πρόκειται για κάποιον τον οποίο μπορείς να εμπιστευτείς. Όποιο και αν είναι το θέμα για το οποίο μιλάτε, καταλαβαίνετε ο ένας τον άλλον χωρίς καμία ανάγκη για εκτενείς εξηγήσεις. Είναι αστείο πώς αυτό το άτομο σε νιώθει περισσότερο και από τους φίλους σου και ακόμη και τα μέλη της οικογένειάς σου. Στην πραγματικότητα, μερικές φορές φαίνεται ότι σε καταλαβαίνει ακόμη καλύτερα από ότι καταλαβαίνεις τον εαυτό σου.

Μπορείτε να ολοκληρώσετε ο ένας τις σκέψεις του άλλου και όλη η επικοινωνία σας είναι εύκολη, κάτι που το κάνει προφανές ότι μοιράζεστε απίστευτα ισχυρή πνευματική χημεία.

Η μεταξύ σας σιωπή δεν είναι αμήχανη

Συνήθως, όταν γνωρίζεις ένα καινούργιο άτομο, το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί είναι να ξεμείνετε από θέματα για να συζητήσετε. Παρ 'όλα αυτά, κάθε ειδικός σχέσεων θα σου πει ότι το μεγαλύτερο σημάδι ότι έχεις βρει τον σύντροφό σου είναι το γεγονός ότι είστε άνετοι μεταξύ σας να περνάτε χρόνο στη σιωπή. Ακόμα και όταν βρίσκεστε σε καταστάσεις όπου δεν χρειάζεται να μιλήσετε, αισθάνεστε χαλαροί και τι μεγαλύτερη απόδειξη χρειάζεστε ότι αυτή είναι αληθινή αγάπη; Ό,τι κι αν είναι, η σιωπή μεταξύ σας δεν μοιάζει ποτέ περίεργη και η χημεία της αγάπης σας μπορεί να γίνει αισθητή στον αέρα. Ακόμα και όταν δεν λέτε τίποτα, αισθάνεστε την παρουσία του άλλου και αυτό σας φέρνει γαλήνη και χαρά.

Οι πεταλούδες στο στομάχι σας έχουν πεταρίζουν τρελά

Κάθε φορά που ξέρεις ότι θα συναντηθείτε, αισθάνεσαι νευρική και αυτό είναι ένα προφανές σημάδι της έλξης με αυτό το άτομο. Παρ 'όλα αυτά, αυτό είναι ένα καλό νευρικό συναίσθημα επειδή αισθάνεσαι τόσο ενθουσιασμένη. Ανεξάρτητα από το πόσο καιρό βγαίνετε, αυτές οι πεταλούδες έχουν την ίδια ένταση όπως στην αρχή.

Επιπλέον, πειράζετε ο ένας τον άλλον. Απλώς το κάνετε για να προκαλέσετε μια αντίδραση. Ποτέ δεν έχετε την πρόθεση να προσβάλλετε ή να κάνετε τον άλλον να νιώσει άσχημα. Αυτό μοιάζει περισσότερο με ένα παιχνίδι λέξεων που χρησιμοποιείτε για να κρατήσετε τα πράγματα ενδιαφέροντα, κατευθύνοντας τη συνομιλία με κάποιο αστείο, αμφιλεγόμενο τρόπο. Απλά πειράζετε ο ένας τον άλλον και ενεργείτε σαν παιδιά, κάτι που είναι το πιο χαριτωμένο πράγμα ποτέ.

Είστε πάντα εστιασμένοι ο ένας στον άλλο

Θα μπορούσατε να είστε μαζί για αιώνες, αλλά θα είναι πάντα το κέντρο της προσοχής σου. Είναι ίσως το μόνο άτομο στον κόσμο που δεν θα σε βαρεθεί ποτέ – κι αντίστροφα. Όταν είστε ανάμεσα σε μερικούς φίλους ή σε μια μεγαλύτερη ομάδα ανθρώπων, πάντα δίνεις προσοχή σε ό,τι έχει να πει, ακόμη και σε καταστάσεις όπου όλοι οι άλλοι άνθρωποι επιλέγουν να τον αγνοήσουν εντελώς. Αλλά κι εκείνος μπορεί να διατηρήσει την προσοχή του επάνω σου ακόμα και όταν παίζει η ομάδα του και βλέπει τον αγώνα με τους κολλητούς του.

Η γλώσσα του σώματος σας σας ξεκουφαίνει

Μερικές φορές, τα μη λεκτικά σήματα μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια. Ας μην ξεχνάμε ότι μπορείς να επιλέξεις αυτό που θα πεις, αλλά τις περισσότερες φορές, δεν μπορείς να ελέγξεις τις χειρονομίες του σώματός σου. Αυτό ακριβώς συμβαίνει όταν υπάρχει χημεία μεταξύ δύο ατόμων. Δεν χρειάζεται να δηλώνετε αγάπη μεταξύ σας - οι ενέργειές σας θα μιλούν για λογαριασμό σας.

Υπάρχουν πολλά μη λεκτικά σημάδια που μπορούν να φανερώσουν τη χημεία, όπως οι βαθιές αναπνοές, τα ροδαλά μάγουλα, η μίμηση των κινήσεών σου, το να γλείφει τα χείλη του, το να κλίνει προς εσένα, το να αγγίζει ελαφρά το χέρι σας και ούτω καθεξής.

Ανυπομονησία για την επόμενη συνάντησή σας

Δεν έχει σημασία αν μόλις είπατε αντίο, σχεδιάζετε ήδη την επόμενη συνάντησή σας. Είναι αρκετά προφανές ότι δεν μπορείτε να περιμένετε να συναντηθείτε ξανά. Μετράτε τις ημέρες, τις ώρες και τα λεπτά μέχρι να μπορέσετε να μοιραστείτε τον ίδιο αέρα, επειδή δεν είναι σημαντικό αυτό που κάνετε ή το πού πηγαίνετε – αλλά αυτό που μετράει είναι να είστε μαζί.

Ενθουσιάζεσαι στο ενδεχόμενο της ερωτικής επαφής

Μέσα από όλα τα προαναφερθέντα σημάδια, η επιθυμία για ερωτική επαφή είναι κάτι παραπάνω από έκδηλη. Τα αστεία μεταξύ σας είναι γεμάτα σεξουαλικά υπονοούμενα. Τα σώματά σας ακτινοβολούν μια σεξουαλική έλξη που περιμένει να ικανοποιηθεί όταν επιτέλους κάνετε σεξ. Η φυσική έλξη και η ερωτική ένταση σίγουρα δεν είναι τα πιο σημαντικά σημάδια της χημείας, αλλά είναι εξίσου σημαντικά με τα υπόλοιπα.

Ο καλύτερος τύπος χημείας είναι αυτός που περιλαμβάνει όλα τα συστατικά του σώματος, της ψυχής και του νου, και με αυτά, θα διαπιστώσεις ότι είσαι ένα βήμα πιο κοντά στο να είσαι με κάποιον για να ζήσετε μαζί για πάντα.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

BEAUTY NEWS

Θέλεις τέλεια φρύδια; Η Selena Gomez ξέρει το μυστικό

Δοκίμασε το trend που θέλει τα φρύδια καλοσχηματισμένα και πυκνά

CELEBS

Έλενα Παπαρίζου– Μιχάλης Χατζηγιάννης: Ακυρώνουν τις κοινές τους συναυλίες;

Γεωργιάδης: «Έγιναν ένα - δυο πραγματάκια που την ενόχλησαν»