Skip to main content

SINGLES

Πώς να σταματήσεις να ψάχνεις το άλλο σου μισό

Και να αρχίσεις να απολαμβάνεις τον ολόκληρο εαυτό σου



Αν δεν νιώθεις καλά με τον εαυτό σου δεν θα μπορείς να νιώσεις την ευτυχία με κανέναν άλλον άνθρωπο – όσο υπέροχος κι αν είναι. Αν νιώθεις μέσα σου κενό, κανένας άλλος άνθρωπος δεν θα σου το γεμίσει παρά μόνο παροδικά κι ως ψευδαίσθηση, όχι στην πραγματικότητα. Αν δεν μάθεις να διαχειρίζεσαι την αποχή από ερωτικές σχέσεις ως κάτι το φυσικό, αν χρειάζεσαι την παρουσία «του άλλου μισού» για να νιώθεις καλά, ίσως χρειάζεται να δουλέψεις αυτό το κομμάτι, ακόμα ίσως και να χρειάζεται να ζητήσεις τη βοήθεια ειδικού.

Για τη μυθολογία του «έτερον ήμισυ» ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό πολυσέλιδη σύγχρονη lifestyle αρθρογραφία – όμως είναι καιρός να αποκαταστήσουμε ένα μεγάλο κομμάτι της προσέγγισης των ερωτικών σχέσεων και γενικά των κοινωνικών επαφών προκειμένου οι γυναίκες σήμερα να είναι προσανατολισμένες στο να μπορούν να είναι και να νιώθουν καλά μέσα τους και να νιώθουν πλήρεις - χωρίς συναισθηματικά πισωγυρίσματα όταν δεν βρίσκονται σε σχέση.

Αν νιώθεις ότι ακόμα και τώρα κάθε γυναίκα πρέπει να ψάχνει για το άλλο μισό της, keep on reading.​

Η υπόθεση ότι μια γυναίκα είναι κάπως ελλιπής επειδή δεν είναι σε σχέση είναι προσβλητική έως και γελοία. Το να θες πολύ να βρεις έναν υπέροχο σύντροφο για να μοιραστείς την ήδη καταπληκτική ζωή σου, είναι υγιές και κατανοητό, αλλά σίγουρα είναι εντελώς διαφορετικό να νιώθεις ότι χρειάζεσαι έναν σύντροφο για να σε ολοκληρώσει. Γιατί είσαι ήδη ολόκληρη - από μόνη σου.

Πάνω απ’ όλα ανεξαρτησία

Όχι μόνο να μπορείς να περνάς χρόνο μόνη σου, αλλά πραγματικά να απολαμβάνεις τη δική σου παρέα και να ευχαριστιέσαι στο έπακρο τον χρόνο που αφιερώνεις στον εαυτό σου. Η ζωή δεν χρειάζεται να περιστρέφεται γύρω από τον ερωτικό σου σύντροφο. Μπορείς να κάνεις ένα ταξίδι μόνη σου ή με τις κολλητές σου. Δουλεύεις κι είσαι οικονομικά ανεξάρτητη, πληρώνεις τους δικούς σου λογαριασμούς (και δεν χρειάζεται να δίνεις λογαριασμό σε κανέναν) και φροντίζεις τη δική σου ευημερία. Δεν σου είναι απαραίτητος ένας σύντροφος για να κάνεις τη ζωή σου καταπληκτική. Αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από σένα!

Το status relationship δεν είναι το στάτους σου

Είσαι ένας υπέροχος άνθρωπος ανεξάρτητα από το αν δηλώνεις single ή «σε σχέση» – είσαι πλήρες άτομο, μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα, με ή χωρίς φίλο. Αν πιστεύεις ότι είσαι μόνο μισό άτομο τώρα, αυτό θα σήμαινε ότι περιμένεις από κάποιον άλλον να έρθει και να σε ορίσει – και καλό είναι να μη θες να δώσεις αυτή τη δύναμη σε κανέναν. Να μην βάλεις ποτέ τον εαυτό σου σε αυτήν τη θέση.

Η αυτοπεποίθησή σου δεν έχει να κάνει με το αν είσαι single

Δεν χρειάζεσαι κανέναν για να σε κάνει να νιώθεις έξυπνη, όμορφη ή ακόμα και σημαντική. Η αυτοεκτίμησή σου είναι μια χαρά – κι είναι κομμάτι του ποια είσαι και πώς υπάρχεις στον κόσμο. Αν αφήσεις τον εαυτό σου να νιώσει λιγότερη από ολόκληρη, τότε αυτό το κομμάτι που σου λείπει θα γεμίσει μόνο με αμφιβολία. Θα ήταν σαν να έλεγες στον εαυτό σου ότι δεν μπορείς να γεμίσεις μέσα σου αυτό το κενό. Ευτυχώς για σένα – δεν υπάρχει κανένα κενό που να χρειάζεται να γεμίσεις.

Είσαι ολόκληρη!

Αν νομίζεις ότι σου λείπει ένα κομμάτι που θα το αναπληρώσει ή συμπληρώσει το άλλο μισό σου, τότε μάλλον θεωρείς ότι δεν είσαι αρκετά άξια για να αντέξεις μόνη σου ένα -άλλο- ολόκληρο άτομο. Η ζωή κάποιου άλλου δεν σημαίνει ή αξίζει περισσότερα από τη δική σου επειδή είναι σε σχέση. Η ζωή σου αξίζει κι είναι πολύτιμη ακόμη και αν είσαι μόνη σου αυτή τη στιγμή και δεν θα αφήσεις κανέναν να σε πείσει για το αντίθετο.

You make you happy

Δεν χρειάζεσαι έναν σύντροφο για να σε κάνει ευτυχισμένη. Μην περιμένεις να έρθει κάποιος και να γεμίσει ένα κενό στην καρδιά σου – η καρδιά σου είναι ήδη γεμάτη αγάπη και ευτυχία. Έχεις φίλους, οικογένεια και μια επαγγελματική σταδιοδρομία που ακολουθείς με πάθος που σου φέρνει ήδη αρκετή χαρά. Η εύρεση του κ. «τέλειου» δεν θα σε έκανε περισσότερο ευτυχισμένη, θα είναι απλώς ένα έξτρα μπόνους.

Ο έρωτας ως δώρο – όχι ανάγκη ή προϋπόθεση

Το να είσαι μόνη δεν χρειάζεται να σημαίνει ότι λείπει κάτι από τη ζωή σου. Γιατί να προσπαθούν να σε πείσουν ότι δεν είσαι ήδη αρκετά καλή; Η εύρεση της αγάπης, ένας έρωτας, το να μπεις σε μια σχέση, ναι όλα είναι εξαιρετικά και έχεις πολλούς λόγους για να ανυπομονείς για κάθε ευτυχές από τα παραπάνω σενάρια, καθένα από τα οποία είναι απλώς το κερασάκι στην ήδη φοβερή τούρτα που έχεις ήδη δημιουργήσει για τον εαυτό σου.

Προσοχή στο κενό – δεν βρίσκεται ωστόσο μέσα σου!

Αν ένα κομμάτι σου σού έλειπε, νομίζω ότι θα ένιωθες αυτό το κενό, αλλά δεν υπάρχει κανένα κενό μέσα σου για να το νιώσεις. Κλείσε τα αφτιά σου σε όλα τα στερεότυπα που προσπαθούν να σε πείσουν ότι δεν είσαι ή δεν μπορείς να είσαι ολόκληρη, πλήρης, ολοκληρωμένη. Δεν χρειάζεσαι κάποιον για να γεμίσει την καρδιά σου. Είναι ήδη γεμάτη. Αν αυτή τη στιγμή δεν είσαι σε σχέση, δεν σημαίνει ότι δεν έχεις τίποτα ή ότι όσα έχεις αξίζουν λιγότερο ή δεν μπορούν να σου προσφέρουν ικανοποιητική χαρά κι ευχαρίστηση. Έχεις ανθρώπους που σε αγαπούν και αγαπάς και το πιο σημαντικό: αγαπάς τον εαυτό σου. Να νιώθεις κενό όταν σταματήσεις ή κάθε φορά που σταματάς να νιώθεις αγάπη για τον εαυτό σου.

Δεν ψάχνεις κάποιο κομμάτι παζλ

Δεν θες κάποιον ακριβώς σαν εσένα, ούτε θες ακριβώς το αντίθετο. Δεν χρειάζεται να ταιριάζετε μαζί σαν δύο μισά που κάνουν ένα ολόκληρο άτομο. Η ζωή σου δεν είναι κάποιο περίεργο παζλ. Δεν έχεις ανάγκη κάποιον άλλο για να σε βοηθήσει να το καταλάβει. Το μόνο που θες είναι ένας σύντροφος με τον οποίο να μπορείς να περπατήσεις στη ζωή, όχι κάποιον που θα κάνει τη ζωή σου να έχει ή να αποκτήσει νόημα.

Το να είσαι μόνη είναι επιλογή και δικαίωμά σου

Η ζωή σου δεν αποκτά νόημα μόνο όταν είσαι ζευγάρι. Οι άνθρωποι δεν είμαστε κάλτσες. Η ρομαντική σχέση, η ερωτική επαφή, η συντροφικότητα είναι υπέροχη και καταπληκτική, αλλά υπάρχουν και άλλα εξίσου καταπληκτικά πράγματα στη ζωή. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να ντρέπεσαι που είσαι single, γιατί απλούστατα δεν υπάρχει καμία ντροπή σε αυτό.

Συμπέρασμα

Ο εαυτός σου είναι μοναδικός και πολύτιμος, όσο τον προσέχεις, φροντίζεις και του φέρεσαι καλά τότε κι οι άνθρωποι που επιλέγεις να έχεις κοντά σου θα σου φέρονται όπως θες κι όπως σου αξίζει. Κι ένας άνθρωπος που είναι καλά μέσα του ακτινοβολεί και γίνεται εύκολα πόλος έλξης και για τους άλλους. Αυτό να θυμάσαι!

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας

SINGLES

Συμπεριφορές και χαρακτηριστικά που σκοτώνουν αμέσως τη μεταξύ σας χημεία και έλξη

Τι να αποφύγετε για να μην ξενερώσετε τον (υποψήφιο κι όχι μόνο) σύντροφό σας

SINGLES

Πώς να καταλάβετε ότι έχετε «αλλεργία» στις σχέσεις

10 σημάδια ότι η προσωπικότητά σας δεν είναι συμβατή με το να είστε σε σχέση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.