Skip to main content

SINGLES

Λες πως είσαι έτοιμη για μια καινούρια σχέση, αλλά ακόμα διστάζεις; Ανακάλυψε το γιατί

Single life.



Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί διστάζεις να προχωρήσεις σε μια καινούρια γνωριμία ή σχέση; Τα όρια που βάζεις, τα εμπόδια θα έλεγα καλύτερα, είναι το αποτέλεσμα ενός και μόνο συναισθήματος: του φόβου.

Ο φόβος (στην περίπτωση των σχέσεων) είναι εκείνη η κατάσταση, που προκαλείται ίσως από ανασφάλεια και έχει ένα και μόνο σκοπό: να σε κρατήσει προστατευμένη και ασφαλή από συναισθηματικές "απειλές", όπως η απογοήτευση. 

Στην προσπάθεια σου, λοιπόν, να μη γίνεις το επόμενο θύμα, αφήνεις το «φόβο της οικειότητας» να σε περιορίσει και να σχηματίσει ένα φράγμα ανάμεσα σε εσένα και τον έρωτα. 

Το αποτέλεσμα; Μια εργένικη ζωή, που σε κάνει περισσότερο εσωστρεφή και διστακτική και οφείλεται στους δυο παρακάτω μεγαλύτερους φόβους μιας γυναίκας, που σχετίζονται με τις ερωτικές σχέσεις: 

1. Εγκατάλειψη: Μια τρυφερή, ερωτική σχέση συνεπάγεται ανάληψη ρίσκων, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται ευπάθεια λόγω της οικειότητας με το άλλο πρόσωπο. Τη στιγμή, όμως, που δεσμεύεσαι με κάποιον και μοιράζεσαι την αγάπη, ανοίγεις στον εαυτό σου την πόρτα προς τη μοναξιά (ρίσκο). Η απειλή είναι σαφής: ο φόβος μην πληγωθείς συναισθηματικά, ειδικά εάν βρίσκεσαι σε αναζήτηση μακροχρόνιας σχέσης για μεγάλο χρονικό διάστημα και αυτή τελικά δεν πετύχει.

2. Περιορισμός: Όσο μπορεί να θες μια αληθινή σχέση αγάπης με διάρκεια, τόσο φοβάσαι μήπως αυτή σου στερήσει την ελευθερία σου. Η εργένικη ζωή αντιθέτως σου προσφέρει απόλυτη ελευθερία χρόνου και επιλογών, καθώς και προτεραιοτήτων. Η προοπτική μιας στενής σχέσης παρουσιάζει ένα άλλο είδος φόβου: η δυνητική απώλεια της ατομικότητας, αυτονομίας και του προσωπικού χώρου. 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

CELEBS

Πάνος Μουζουράκης - Μαριλού Κόζαρη: Η αποκάλυψη για τη βάφτιση της κόρης τους

Η ατάκα του καλλιτέχνη που αιφνιδίασε τους ρεπόρτερ

CELEBS

Ελεονώρα Μελέτη: «Ως παρουσιάστρια βγάζω περισσότερα από ό,τι ένας ευρωβουλευτής»

Όσα είπε για την υποψηφιότητά της στον Νίκο Χατζηνικολάου