Λες πως είσαι έτοιμη για μια καινούρια σχέση, αλλά ακόμα διστάζεις; Ανακάλυψε το γιατί

Single life.

Ειρήνη Διαμαντακίδου

Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί διστάζεις να προχωρήσεις σε μια καινούρια γνωριμία ή σχέση; Τα όρια που βάζεις, τα εμπόδια θα έλεγα καλύτερα, είναι το αποτέλεσμα ενός και μόνο συναισθήματος: του φόβου.

Ο φόβος (στην περίπτωση των σχέσεων) είναι εκείνη η κατάσταση, που προκαλείται ίσως από ανασφάλεια και έχει ένα και μόνο σκοπό: να σε κρατήσει προστατευμένη και ασφαλή από συναισθηματικές "απειλές", όπως η απογοήτευση. 

Στην προσπάθεια σου, λοιπόν, να μη γίνεις το επόμενο θύμα, αφήνεις το «φόβο της οικειότητας» να σε περιορίσει και να σχηματίσει ένα φράγμα ανάμεσα σε εσένα και τον έρωτα. 

Το αποτέλεσμα; Μια εργένικη ζωή, που σε κάνει περισσότερο εσωστρεφή και διστακτική και οφείλεται στους δυο παρακάτω μεγαλύτερους φόβους μιας γυναίκας, που σχετίζονται με τις ερωτικές σχέσεις: 

1. Εγκατάλειψη: Μια τρυφερή, ερωτική σχέση συνεπάγεται ανάληψη ρίσκων, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται ευπάθεια λόγω της οικειότητας με το άλλο πρόσωπο. Τη στιγμή, όμως, που δεσμεύεσαι με κάποιον και μοιράζεσαι την αγάπη, ανοίγεις στον εαυτό σου την πόρτα προς τη μοναξιά (ρίσκο). Η απειλή είναι σαφής: ο φόβος μην πληγωθείς συναισθηματικά, ειδικά εάν βρίσκεσαι σε αναζήτηση μακροχρόνιας σχέσης για μεγάλο χρονικό διάστημα και αυτή τελικά δεν πετύχει.

2. Περιορισμός: Όσο μπορεί να θες μια αληθινή σχέση αγάπης με διάρκεια, τόσο φοβάσαι μήπως αυτή σου στερήσει την ελευθερία σου. Η εργένικη ζωή αντιθέτως σου προσφέρει απόλυτη ελευθερία χρόνου και επιλογών, καθώς και προτεραιοτήτων. Η προοπτική μιας στενής σχέσης παρουσιάζει ένα άλλο είδος φόβου: η δυνητική απώλεια της ατομικότητας, αυτονομίας και του προσωπικού χώρου. About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares