Skip to main content

SINGLES

Μάθε να λες «Όχι»

Το σημαντικότερo που ανακαλύπτει κανείς εκφράζοντας τα αληθινά του θέλω, είναι τον εαυτό του και τις πραγματικές του ανάγκες



 

Έγινε συνώνυμο της αγένειας, της έλλειψης σεβασμού και τα συναισθήματα που βιώνει κάποιος όταν λέει αυτή τη λέξη δεν είναι άλλα από την ενοχή και τον φόβο μήπως παρεξηγηθεί, μήπως απογοητεύσει κάποιονΤο «όχι» πάντα λεγόταν με μεγαλύτερη δυσκολία σε όσα δεν θέλαμε πραγματικά να κάνουμε αλλά τελικά ακολουθούσαμε τις προτάσεις των άλλων. Το «ναι» από την άλλη πλευρά δύσκολα, λέγεται με θάρρος όταν πρόκειται να τολμήσουμε κάτι πέρα από τα όριά μας. Ακριβώς εκεί βρίσκεται η απάντηση τουλάχιστον για το πρώτο, στη μαγική λέξη όρια. Μπορεί να θεωρούμε ότι λέγοντας λιγότερα «όχι» και φέρνοντας λιγότερες αντιρρήσεις σε πρόσωπα που αγαπάμε αυτό μας καθιστά πιο αγαπητούς και επιθυμητούς, όμως ο καταπιεσμένος μας εαυτός δεν έχει την ίδια άποψη.

Δεν είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας να αρνηθούμε να κάνουμε κάτι για κάποιον, αρκεί να γίνεται ευγενικά. Αυτό μπορεί να αφορά τη χάρη που μας ζητά κάποιος, από το πιο απλό μέχρι το πιο σύνθετο. Το ίδιο ισχύει και για όλες εκείνες τις φορές που ήρθαμε σε δύσκολη θέση και δεν διεκδικήσαμε μία συνθήκη που νιώθαμε ότι μας ταιριάζει καλύτερα ώστε να μην φέρουμε σε δύσκολη θέση άλλους ή όταν γίναμε υποχωρητικοί για να μη χαλάσουμε τις σχέσεις μας. Σε κάτι άλλο που αξίζει να δώσουμε σημασία είναι ότι όταν παρατηρούμε πως οι προτάσεις, οι κινήσεις και τα χατίρια κάποιων πιο πολύ μας κατευθύνουν μέσα μας στο να τους αρνηθούμε, δείχνει κι αυτό κάτι για τη ποιότητα της σχέσης μας μαζί τους (όποιοι κι αν είναι αυτοί). Δεν είναι τόσο απογοητευτικό να ανακαλύπτουμε ότι τελικά δεν ταιριάζουμε με κάποιους ανθρώπους ή ότι δεν μπορούμε άλλο να τους παρακολουθήσουμε και να τους ακολουθήσουμε.

Η έκφραση της προσωπικής μας άποψης, κι ας είναι αρνητική, δεν μας καθιστά ανεπιθύμητους ή λιγότερο προσιτούς στους γύρω μας αλλά πραγματικά ειλικρινείςΕάν σκεφτόμασταν κάθε φορά πως με τη θέση μας θα απογοητεύσουμε κάποιους άλλους θα ήμασταν όλοι έρμαια των χειρισμών των άλλων και πιθανότατα δεν θα μαθαίναμε ποτέ με ποιους μπορούμε να «κάνουμε χωριό». Το σημαντικότερο όμως που ανακαλύπτει κανείς εκφράζοντας τα αληθινά του θέλω, και σε αυτά ανήκουν και τα «όχι»είναι τον εαυτό του και τις πραγματικές του ανάγκες.

Μάθε να λες «Όχι» - Platform.gr

 

 

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας

SINGLES

Συμπεριφορές και χαρακτηριστικά που σκοτώνουν αμέσως τη μεταξύ σας χημεία και έλξη

Τι να αποφύγετε για να μην ξενερώσετε τον (υποψήφιο κι όχι μόνο) σύντροφό σας

SINGLES

Πώς να καταλάβετε ότι έχετε «αλλεργία» στις σχέσεις

10 σημάδια ότι η προσωπικότητά σας δεν είναι συμβατή με το να είστε σε σχέση

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

CELEBS

«Έγινε ένα λάθος»: Η Λίτσα Πατέρα απαντά για τη σχέση της με τον ΑΝΤ1

Όσα είπε για τη συνέντευξή της στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου