Skip to main content

SINGLES

Tα «συστατικά» του έρωτα - στην κουζίνα δυο δυο

Το MasterChef τελειώνει αλλά έχεις πολλούς λόγους για να επιδοθείς στη μαγειρική μαζί με τον σύντροφό σου



 

Πικάντικα μπαχάρια, υδρατμοί που υγραίνουν τα σώματα, θερμοκρασίες που ανεβαίνουν επικίνδυνα, συστατικά που διεγείρουν όλες τις αισθήσεις – ποιος είπε ότι η ατμόσφαιρα στην κουζίνα εκτός από κυριολεκτικά καυτή δεν μπορεί να γίνει και μεταφορικά hot και σέξι;

Μαγειρική και σχέσεις: Αν και μπορεί να μοιάζουν δύο άσχετες μεταξύ τους ιδέες, η αλήθεια είναι ότι συμβαδίζουν. Πώς ρωτάς; Το μαγείρεμα είναι μια δραστηριότητα που επιτρέπει σε ένα ζευγάρι να συνδεθεί σε ένα οικείο επίπεδο, να είναι δημιουργικό και να ενισχύσει τη σχέση του.

Η ιδέα της προετοιμασίας σπιτικού γεύματος με τον φίλο ή τη φίλη σας μπορεί να ενθουσιάσει κάποιους από εσάς – ειδικά αν δεν χάσατε επεισόδιο από το MasterChef. Αλλά, για άλλους, μπορεί να φαίνεται άθλια – ειδικά αν η σχέση σας με το φαγητό αρχίζει και τελειώνει στη λέξη «delivery».

Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στο φάσμα «Πόσο απολαμβάνω το μαγείρεμα», το να ξοδεύετε χρόνο στην κουζίνα ως ζευγάρι μπορεί να σας βοηθήσει να ενισχύσετε τον δεσμό μεταξύ των δυο σας, με υπέροχα αποτελέσματα.

Σκεφτείτε αυτό: Οι μαγειρικές δεξιότητες είναι σέξι και το να γνωρίζετε το δρόμο σας σε μια κουζίνα είναι μια επιθυμητή ποιότητα σε έναν σύντροφο. Δεν έχει καμία σχέση με το επίπεδο δεξιότητάς σας αλλά κυρίως με το γεγονός ότι είστε απλώς πρόθυμοι να αφιερώσετε τον χρόνο και την προσπάθεια να μαγειρέψετε.

Για να το θέσουμε με έναν κλισέ, είναι η σκέψη που μετράει. Ακόμη και κάνοντας κάτι τόσο απλό όσο μια ομελέτα ή απλά ζυμαρικά με σάλτσα μπορεί να φέρει ένα ζευγάρι πιο κοντά γιατί το μαγείρεψαν μαζί.

Μαθαίνετε μαζί

Δεν είστε σίγουροι τι σημαίνει να καθαρίσετε; Δεν ξέρετε ποιο μαχαίρι να χρησιμοποιήσετε για να κόψετε τα λαχανικά; Ίσως ο σύντροφός σας να γνωρίζει την απάντηση, ίσως όχι. Δεν είμαστε όλοι επαγγελματίες, αλλά εκεί είναι ακριβώς η γοητεία του να μαγειρεύουμε με τον εκλεκτό της καρδιάς μας.

Δεν πρόκειται για διαγωνισμό. Είστε στην ίδια ομάδα! Κανείς δεν αγωνίζεται. Ο στόχος είναι απλώς να περάσετε καλά και να κάνετε κάτι νόστιμο μαζί. Όχι μόνο θα μάθετε για τους γαστρονομικούς όρους και τις τεχνικές, αλλά επίσης θα μάθετε περισσότερα για ο ένας για τον άλλον, σε βαθύτερο επίπεδο.

Ποιο είναι το αγαπημένο του γεύμα για προετοιμασία; Ποιος τον έμαθε να μαγειρεύει; Ποια είναι η πιο αγαπημένη ανάμνηση σε σχέση με τη μαγειρική; Τι συνήθειες μαγειρικής και διατροφής έχει αναπτύξει; Το μαγείρεμα είναι ένας απλός τρόπος για να επεκτείνετε τις γνώσεις σας ξεχωριστά ενώ εξοικειώνεστε ως ζευγάρι.

Εξασκείτε τις δεξιότητες επικοινωνίας

Το μαγείρεμα με κάποιον άλλο απαιτεί αμέτρητες δεξιότητες επικοινωνίας, προκειμένου κάτι να πετύχει Χωρίς επικοινωνία, μπορεί να προκύψουν διαφωνίες και να σπαταληθεί χρόνος, ενέργεια και πόροι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα δύο μέρη να αισθάνονται ευερέθιστα και με αίσθημα πίεσης. Το να είσαι σε θέση να μπες στην κουζίνα είναι χρήσιμο αλλά πάνω απ’ όλα και για τους δύο το να μπορείς να μένεις στην ίδια σελίδα ως ζευγάρι.

Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, θα αναδειχθούν εκτός από τις γεύσεις και τα συστατικά της συνταγής σας, οι δυναμικές ως ζευγάρι. Αν υποχωρείτε, αν είστε πεισματάρηδες, αν αναγνωρίζετε τα λάθη σας, αν δοκιμάζετε καινούργια πράγματα, αν συμβιβάζεστε και πολλές ακόμα ποιότητές σας και χαρακτηριστικά σας που ούτε που το φαντάζεστε.

Απολαμβάνετε μαζί!

Εκείνη τη στιγμή που το χρονόμετρο σβήνει και η κουζίνα γεμίζει με το άρωμα ενός υπέροχου γεύματος, μπορεί να είναι εκπληκτικά συναρπαστικό. Όλη η σκληρή δουλειά που εσείς και ο σύντροφός σας κάνατε μαζί. Ακόμα κι αν κάποια μέρη του γεύματος δεν λειτουργούν όπως περιμένατε, αυτό δεν σημαίνει ότι όλα έχουν χαθεί.

Και πάλι, είναι η σκέψη, η αγάπη και η φροντίδα που διαθέσατε από κοινού στο γεύμα που μετράει. Η ικανοποίηση που θα νιώσετε δεν προέρχεται από το ίδιο το φαγητό, αλλά μάλλον από τη γνώση ότι εσείς και ο σύντροφός σας καταφέρατε να συνεργαστείτε, ως ομάδα, προς έναν κοινό στόχο.

Μπορείτε να εφαρμόσετε αυτήν την ικανότητα σε τόσα πολλά πράγματα πέρα ​​από το μαγείρεμα. Μπορείτε να το εφαρμόσετε στη ζωή.

Το να ξοδεύετε χρόνο στην κουζίνα δημιουργεί μια εμπειρία που μπορείτε να μοιραστείτε όποτε σας έρχεται το κέφι.

Βάλτε τη μουσική που σας αρέσει. Ντυθείτε απλά αλλά και με έναν αέρα γοητείας και αυτοπεποίθησης. Διαλέξτε από κοινού μια συνταγή. Αφεθείτε και διασκεδάστε – ακόμα και αν δεν πετύχει το φαγητό εσείς θα έχετε απολαύσει τη διαδικασία – ε, κι αν σας έχει ανοίξει η όρεξη… όλο και κάτι θα βρείτε να φάτε!

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30