Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε όταν αναζητάμε «το άλλο μας μισό»

Γιατί δυσκολευόμαστε τόσο να «στεριώσουμε» σε μια σχέση;

Γεωργία Κοντού


Οι ρομαντικές κωμωδίες και τα μυθιστορήματα μάς έχουν κάνει μεγάλη ζημιά, δημιουργώντας εξωπραγματικές προσδοκίες. Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε όταν αναζητάμε το «άλλο μας μισό» είναι να πιστεύουμε ότι υπάρχει αυτό το «άλλο μισό», όπως εξηγεί ο ψυχολόγος Μάικλ Κάρσον, ο οποίος προσθέτει ότι την αγάπη δεν τη βρίσκουμε αλλά την καλλιεργούμε.

Δεν υπάρχει ο ένας και μοναδικός «σωστός», αλλά ένας άνθρωπος με τον οποίο μπορούμε να χτίσουμε μια σχέση: Αυτό είναι το νούμερο ένα λάθος που κάνουμε στην αναζήτηση ερωτικού συντρόφου. «Στην καρδιά της φαντασίωσης ότι συναντάμε τον κύριο η την κυρία "σωστή" υπάρχει η ψευδαίσθηση ότι κι εμείς οι ίδιοι είμαστε οι "σωστοί" για κάποιον. Με την πάροδο του χρόνου, μπορούμε να γίνουμε αρκετά καλοί για το σύντροφό μας, αλλά η επιθυμία να μας αποδεχτούν έτσι όπως ακριβώς είμαστε υπονομεύει την προσπάθεια να δημιουργήσουμε μια λειτουργική σχέση. Είναι σαν να χτίζουμε το σπίτι των ονείρων μας και μετά να προσπαθούμε να βρούμε κάποιον που θέλει να ζήσει μέσα σε αυτό χωρίς να δεχτούμε την παραμικρή αλλαγή που μπορεί να ζητήσει» εξηγεί ο ειδικός και καταλήγει:

«Την αληθινή αγάπη δεν θα τη βρούμε στο τέλειο ραντεβού με έναν τέλειο άνθρωπο. Η αληθινή αγάπη βασίζεται σε ανθρώπους που μπορούν να αυτοσαρκαστούν και να επιλύσουν μια διαφωνία. Ενώ τους αναζητάμε, ας προσπαθήσουμε να γίνουμε κι εμείς ένας τέτοιος άνθρωπος».

Φωτογραφία: Priscilla Du Preez / UnsplashAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares