Skip to main content

SINGLES

Βγαίνουμε αλλά δεν έχουμε σχέση

Μικρά μυστικά που θα κάνουν τη διαφορά στο dating



Το να βγαίνεις, το να γνωρίζεις κόσμο, ακόμα και το να φλερτάρεις μπορεί να είναι διασκεδαστικό από μόνο του και δεν χρειάζεται πάντα να οδηγήσει σε μια σχέση. Ωστόσο, αν είσαι σε φάση που ψάχνεις για κάτι πιο μόνιμο, λιγότερο ελεύθερο, λιγότερο περιστασιακό και με μεγαλύτερη διάρκεια, εδώ θα βρεις μερικά tips για το πώς να μετατρέψεις ένα απλό φλερτ σε κάτι πιο σοβαρό.

Βεβαιώσου ότι είσαι και μόνη σου -όντως- καλά

Μπορεί να έχεις βαρεθεί να ακούς και να διαβάζεις όλη την ώρα ότι δεν γίνεται να αγαπάς κάποιον άλλον αν δεν αγαπάς πρώτα τον εαυτό σου, ωστόσο αυτό είναι κάτι εντελώς αληθινό. Πριν λοιπόν προσπαθήσεις να μάθεις πώς να βρεις έναν σύντροφο, θα πρέπει πρώτα να έχεις καταφέρει να νιώθεις πλήρης και καλά με τον εαυτό σου. Ώστε να καλωσορίσεις έναν νέο άνθρωπο στη ζωή σου χωρίς απωθημένα, συμπλέγματα και χωρίς να κρεμαστείς πάνω του για τη «σωτηρία» σου.

Απομάκρυνε τους περισπασμούς

Όταν κανονίζεις να συναντηθείς με έναν άντρα και πιθανό φλερτ, άσε το κινητό σου έξω από το οπτικό σου πεδίο και καλό είναι να μην το έχεις στα χέρια ή δίπλα σου. Δεν χρειάζεται να ελέγξεις το email σου ή να δημοσιεύσεις το πιάτο σου στο Instagram ή οτιδήποτε άλλο. Η προσοχή σου πρέπει να είναι στο άτομο μπροστά σου. Το να χαζεύεις στο κινητό σου και στα social όταν προσπαθείς να συνδεθείς με κάποιον, θα σε κάνει να φανείς κενή και αδιάφορη. Δώσε στον άνθρωπο απέναντί σου λίγες απερίσπαστες στιγμές προσοχής από τον χρόνο σου, ώστε κι εκείνος κι εσύ να έχετε μια αυθεντική εικόνα του ποιοι είστε.

Άφησε τη γλώσσα του σώματος να μιλήσει

Εάν ενδιαφέρεσαι για τον τύπο, αφέσου να του το δείξεις, έχοντας μια πιο εγκάρδια και χαλαρή γλώσσα του σώματος ανεβάζεις το φλερτ τη συνομιλία. Με τακτ πάντα και διακριτικά, μπορείς να πλησιάσεις την καρέκλα ή τη θέση σου πιο κοντά του, να τον αγγίξεις ίσως αν το επιτρέψει ο ενθουσιασμός της στιγμής, αλλά όλα αυτά αν δεις ότι είναι οκ και επιτρέπει αυτό το πλησίασμα με τη δική του γλώσσα σώματος.

Άκουσέ τον με προσοχή

Κάνε ερωτήσεις, συνέχισε την κουβέντα του όταν κάνει παύση, δείξε ότι ενδιαφέρεσαι για αυτά που σου λέει. Δεν χρειάζεται να δείξεις ψεύτικο ενδιαφέρον ή να θυμάσαι κάθε μικρή λεπτομέρεια, ούτε να του κάνεις υπερβολικά σχόλια θαυμασμού. Όμως αν δεν τον ξεπετάς και αν δεν το διακόπτεις αλλά αντίθετα τον ενθαρρύνεις να ανοιχτεί τότε θα κερδίσεις και χρόνο και την εμπιστοσύνη του.

Μη φοβάσαι να μοιραστείς

Όπως και παραπάνω, εκτός από ενεργητική ακροάτρια πρέπει να είσαι σε θέση να ανοιχτείς και εσύ σε εκείνον. Ακόμα κι αν δεν χρειάζεται να φανερώσεις όλη τη ζωή σου με το νι και με το σίγμα, μπορείς να μιλήσεις για σένα και να του παρουσιάσεις τον εαυτό σου και το ποια είσαι και τι θέλεις στη ζωή. Δώσε του μια ευκαιρία να δει την εκπληκτική γυναίκα που είσαι και δεν θα μπορέσει να αντισταθεί στην επιθυμία σου να γίνεις φίλη του.

Δώσε χρόνο στα πράγματα

Το να βρεις ένα φλερτ ή να κάνεις μια γνωριμία είναι το πιο εύκολο πλέον κομμάτι στο παιχνίδι των σχέσεων. Ωστόσο το να δώσεις άνεση χρόνου στη γνωριμία είναι σημαντικό για να προχωρήσεις στο επόμενο στάδιο. Το να αφήσεις ωστόσο τον χρόνο να κυλήσει όταν σου αρέσει κάποιος πολύ και ανυπομονείς να τον γνωρίσεις καλύτερα μπορεί να ακούγεται εύκολο στη θεωρία αλλά να δυσκολεύει στην πράξη. Προσπάθησε να αποφύγεις τον πειρασμό να τρέξεις τα πράγματα και άφησε τα να πάρουν τον δρόμο τους. Εάν σκέφτεσαι άλλωστε το «για πάντα», υπάρχει αρκετός χρόνος μπροστά σου.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

«Ταμπέλες» και δεδομένα που δεν πρέπει ποτέ να αφήσετε να σας καθορίζουν

Το ποιος είστε δεν έχει να κάνει με νούμερα, ιδιότητες ή επιτεύγματα

SINGLES

7 βασικές συμβουλές ώστε το dating να οδηγήσει σε σχέση

Το να μπεις σε μια σχέση δεν είναι θέμα τύχης. Είναι θέμα ικανότητας.

SINGLES

11 διακριτικά σημάδια ότι είστε πιο θυμωμένοι από όσο νομίζετε

Πώς να καταλάβετε ότι ο θυμός σας επηρεάζει περισσότερο απ’ ό,τι αντέχετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;