5 εντυπωσιακά πράγματα που συμβαίνουν όταν αποσυνδέεσαι από τα social media

Όλοι χρειαζόμαστε ένα μικρό break που και που Γνωρίζουμε όλοι ότι η γενιά μας είναι σε μεγάλο βαθμό εθισμένη στα κοινωνικά δίκτυα. Δεν θα φύγουμε από το σπίτι χωρίς να τσεκάρουμε τους λογαριασμούς μας, ούτε και μπορούμε να διανοηθούμε να μην ανοίξουμε κατευθείαν ένα μήνυμα που μας έχει σταλεί, ακόμη κι αν αυτό συνέβη στις 3 τα ξημερώματα.

Ναταλία Πετρίτη

Όλοι χρειαζόμαστε ένα μικρό break που και που

Γνωρίζουμε όλοι ότι η γενιά μας είναι σε μεγάλο βαθμό εθισμένη στα κοινωνικά δίκτυα. Δεν θα φύγουμε από το σπίτι χωρίς να τσεκάρουμε τους λογαριασμούς μας, ούτε και μπορούμε να διανοηθούμε να μην ανοίξουμε κατευθείαν ένα μήνυμα που μας έχει σταλεί, ακόμη κι αν αυτό συνέβη στις 3 τα ξημερώματα. Κι όμως εφόσον αντιλαμβανόμαστε τον όλο και διογκούμενο εθισμό μας, δεν κάνουμε τίποτε για αυτό. Εμείς αποφασίσαμε όμως να κάνουμε log off από τα social media για μία εβδομάδα και αυτές είναι οι εμπειρίες μας από το διάλειμμά μας.

Νιώθουμε λιγότερο άγχος

Η αποχή από τα social media για μια μόλις εβδομάδα συνέβαλε στην κατακόρυφη μείωση του άγχους μας. Κι αυτό γιατί για πρώτη φορά δεν χρειάστηκε να τσεκάρουμε το κινητό μας συνεχώς, αφήνοντάς μας περιθώριο να κάνουμε πράγματα που μας ευχαριστούν, όπως το να διαβάσουμε το βιβλίο μας ή να δούμε ακόμη ένα επεισόδιο της αγαπημένης μας σειρά χωρίς καμία διακοπή. Και για να καταλάβετε σε μεγέθη τη διαφορά, ο μέσος χρήστης τσεκάρει το κινητό του 150 φορές την ημέρα…

Νιώσαμε πιο ευτυχείς

Η αποχή από την έκθεση της «τέλειας» ζωής των πρώην συμμαθητών μας και των influencers του Instagram μας έκανε να αισθανθούμε πλήρεις και ευτυχείς με όσα έχουμε, ενώ για πρώτη φορά εδώ και καιρό διαλέξαμε μόνοι μας, χωρίς καμία επιρροή, το που θα διασκεδάσουμε, τι θα ψωνίσουμε και πως περάσουμε γενικά τον χρόνο μας.

Είχαμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο

Δεν είναι μόνο το συνεχές τσεκάρισμα, αλλά ο χρόνος που σπαταλάμε για τις δικές μας αναρτήσεις άρθρων, φωτογραφιών και βίντεο, όπως και ο σχολιασμός μας σε άλλες αντίστοιχες. Αυτή τη φορά διαλέξαμε τις βόλτες, τον χρόνο με την οικογένεια και την παρέα μας και την αφιέρωση σε πράγματα που θέλαμε να κάνουμε καιρό και δεν βρίσκαμε τον χρόνο.

Κάναμε πιο εύκολα τις δουλειές μας

Από τη διπλωματική στο μεταπτυχιακό μας, μέχρι το να φτιάξουμε τις ντουλάπες μας και να ψωνίσουμε λουλούδια για τη βεράντα, η αποχή από τα κοινωνικά δίκτυα μας επέτρεψε να κάνουμε περισσότερες από τις δουλειές μας με απόλυτη επιτυχία και ταχύτητα, έχοντας στο τέλος της ημέρας και μπόλικο χρόνο για διασκέδαση και ξεκούραση.

Αυξήθηκε η συγκέντρωσή μας

Η αποχή από τα κοινωνικά δίκτυα αυξάνει τη δυνατότητά μας να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουμε, καθώς η προσοχή μας δεν διαταράσσεται από συνεχείς ειδοποιήσεις. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ολοκληρώνουμε τις δουλειές μας πιο εύκολα και γρήγορα, ενώ κουραζόμαστε πολύ λιγότερο στο να τις φέρουμε εις πέρας.

  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares