Skip to main content

SINGLES

Σημάδια ότι δεν είσαι ακόμα έτοιμος/-η για μια σχέση, όσο κι αν το επιθυμείς

Η καρδιά σου μπορεί να λέει «ναι», οι αντικειμενικές συνθήκες όμως είναι διαφορετικές 



Είσαι single καιρό τώρα και αισθάνεσαι την ανάγκη να μπεις σε μια νέα σχέση. Όμως δεν είναι λίγες οι φορές που όσο κι αν επιθυμούμε κάτι, δεν είμαστε στην πραγματικότητα έτοιμοι για τις δεσμεύσεις και τις υψηλές απαιτήσεις που αυτό προϋποθέτει, που στην προκειμένη περίπτωση ξέρουμε ότι είναι πολλές. Συνέχισε να διαβάζεις λοιπόν, για να δεις όλα τα σημάδια ότι στην πραγματικότητα δεν είσαι έτοιμος/-η για μια νέα σχέση. Και όταν με το καλό λύσεις αυτά τα ζητήματα, θα είσαι στην κατάλληλη φάση ώστε να προχωρήσεις στα ερωτικά σου.

Δεν έχεις ξεπεράσει τον/την πρώην σου

Η ανάγκη για οικειότητα και ζεστασιά με ένα νέο πρόσωπο είναι δικαιολογημένη πάντα, όταν όμως δεν έχουμε ξεπεράσει καταστάσεις του παρελθόντος είναι καταστροφικό να επενδύουμε σε νέα πράγματα με τον κίνδυνο να πληγώσουμε κι άλλους ανθρώπους. Πάρε τον χρόνο σου να επουλωθούν οι πληγές σου από την προηγούμενή σου σχέση, προτού να προχωρήσεις σε μια νέα.

Είσαι πάρα πολύ picky

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να είμαστε επιλεκτικοί ως προς τα άτομα με τα οποία συνδεόμαστε ερωτικά και φιλικά, όταν όμως είμαστε υπερβολικά επιλεκτικοί, σημαίνει ότι στην πραγματικότητα δεν κάνουμε καθόλου χώρο στους άλλους ανθρώπους να είναι ο εαυτός τους και απαιτούμε ουσιαστικά να συναναστρεφόμαστε διαφορετικές εκδοχές του εαυτού μας. Για να λειτουργήσει όμως μια σχέση πρέπει τα μέλη της να είναι σε θέση να συνυπάρχουν αρμονικά και με αγάπη, ακόμη κι αν διαφέρουν σε κάποια πράγματα. Αν λοιπόν δεν είσαι έτοιμος/-η για κάτι τέτοιο, τότε μάλλον δεν είσαι και για μια σχέση.

Σε δυσκολεύει η έννοια της δέσμευσης

Το να είσαι αποκλειστικά με έναν άνθρωπο σου προκαλεί φόβο και άγχος, ακόμη κι αν σου αρέσει πραγματικά. Κάθε ώρα που περνάς μαζί του στο μυαλό σου είναι σαν απώλεια μιας άλλης, δυνητικά όμορφης εμπειρίας, για σένα. Οι σχέσεις όμως δεν λειτουργούν έτσι κι αν δεν είσαι σε θέση να θυσιάσεις μερικά πράγματα, τότε δεν θα λειτουργήσει για σένα.

Δεν εμπιστεύεσαι κανέναν

Ούτε καν τους φίλους και τις φίλες σου. Το να δεθείς όμως με έναν άνθρωπο ερωτικά σημαίνει να του έχει και εμπιστοσύνη, αλλιώς όλο αυτό θα μετατραπεί σε τοξικούς καβγάδες και αρνητικά συναισθήματα.

Νομίζεις ότι μια σχέση θα δώσει λύσει στην μοναξιά που αισθάνεσαι

Η μοναξιά που μπορεί να νιώθει ένας άνθρωπος δεν συνδέεται απαραίτητα με το ότι αυτός είναι single, αλλά έχει να κάνει με πληθώρα από παράγοντες. Προσπάθησε να δεις τι είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις έτσι, προτού μπεις σε μια σχέση την οποία δεν επιθυμείς καν τόσο πολύ.

Είσαι απασχολημένος/-η με μεγάλους στόχους που αντλούν όλο σου τον χρόνο

Ένα απαιτητικό μεταπτυχιακό, ένα σοβαρό project στη δουλειά και τόσα ακόμη. Όταν δεν έχεις χρόνο ούτε να ξεκουραστείς, πως ακριβώς περιμένεις να χτίσεις μια σχέση από το μηδέν;

Υπάρχουν πολλά πράγματα σχετικά με τον εαυτό σου που δεν σου αρέσουν

Το πρώτο βήμα για να μας ερωτευτεί κάποιος και να μπούμε σε σχέση μαζί του δεν είναι άλλο από το να αγαπάμε πρώτα τον εαυτό μας. Αν τα ζητήματα χαμηλής αυτοπεποίθησής σου δεν έχουν διευθετηθεί ούτε στο ελάχιστο, ακόμη και να θέλεις να μπεις σε μια σχέση, σου εγγυόμαστε ότι δεν θα συμβεί.

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ