Skip to main content

SINGLES

Πώς να σταματήσεις να νοιάζεσαι τόσο πολύ για τη γνώμη των άλλων

Η ζωή μας αλλάζει προς το καλύτερο και ζούμε πιο αυθεντικά όταν σταματούμε να νοιαζόμαστε τόσο πολύ για τη γνώμη των άλλων



Στον κόσμο μας δεν είναι εύκολο πάντα να είμαστε ο εαυτός μας, μιας που συνεχώς κινδυνεύουμε να ακούσουμε επικριτικά σχόλια πάσης φύσης. Το γεγονός αυτό προσθέτει αναμφίβολα άγχος και καταπίεση στην καθημερινότητά μας και εν γένει στη ζωή μας. Για να γίνει όμως παρελθόν όλο αυτό και για να απολαύσεις την ευχαρίστηση του να κάνεις ό,τι εσύ επιθυμείς σε όλους τους τομείς της ζωής σου, διάβασε εδώ πως θα σταματήσεις να νοιάζεσαι τόσο πολύ για τη γνώμη των άλλων, αγαπώντας μάλιστα περισσότερο εσένα.

Σταμάτα να είσαι εγωκεντρικός/-ή

Δεν περιστρέφεται όλο το σύμπαν γύρω από εμάς, πράγμα που καμιά φορά το ξεχνάμε. Ο καλύτερος τρόπος να σταματήσεις να νοιάζεσαι τόσο πολύ για τη γνώμη των άλλων, είναι να καταλάβεις ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν ενδιαφέρονται και τόσο για εσένα και για το τι κάνεις έτσι κι αλλιώς.

Κατάλαβε ότι η αξία σου δεν σχετίζεται με τη γνώμη των άλλων

Είναι απαραίτητο να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση καταλαβαίνοντας πρώτα ότι η αξία σου δεν σχετίζεται με τη γνώμη των άλλων. Αυτό που έχει νόημα είναι τι πιστεύεις εσύ για τον εαυτό σου πρωτίστως.

Σταμάτα να νοιάζεσαι για το τι σκέφτονται άτομα που δεν γνωρίζεις καν

Είναι λογικό και αναμενόμενο να νοιάζεσαι για τη γνώμη των δικών σου ανθρώπων, όταν όμως νοιάζεσαι για αυτή αγνώστων, τότε βρίσκεσαι σε επικίνδυνα μονοπάτια. Άσε που δεν είναι λίγες οι φορές ο αξιακός κώδικάς τους μπορεί να διαφέρει τόσο πολύ από τον δικό σου, που η γνώμη τους δεν θα έπρεπε να έχει σημασία για κανέναν.

Σταμάτα να είσαι και εσύ επικριτικός/-ή

Το ότι σε νοιάζει τόσο πολύ η γνώμη των άλλων έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με το ότι εσύ ο/η ίδιος/-α είσαι επικριτικός/-ή. Γι’ αυτό αναθεώρησε τη συμπεριφορά σου και σύντομα τα πράγματα θα αλλάξουν και για σένα.

Βρες τους δικούς σου ανθρώπους και απόκτησε τα στηρίγματα που πάντα ήθελες

Ο φόβος για τη γνώμη των άλλων προκύπτει πολύ συχνά όταν σχετιζόμαστε με άτομα με τα οποία στην πραγματικότητα δεν ταιριάζουμε και δεν έχουμε κοινούς αξιακούς κώδικες. Γι’ αυτό βρες τους δικούς σου ανθρώπους και απόκτησε τα στηρίγματα που πάντα ήθελες, με ανιδιοτέλεια και αμοιβαιότητα συναισθημάτων.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός