Skip to main content

SINGLES

Πώς θα βελτιώσεις τη σχέση σου με το σώμα σου αυτό το καλοκαίρι

7 τρόποι που θα σε κάνουν να αγαπήσεις τον εαυτό σου, όπως ακριβώς είναι Το καλοκαίρι είναι αυτή η εποχή του χρόνου που όλοι και όλες μας βιώνουμε έναν συνεχή βομβαρδισμό αναρτήσεων στα social media με καλλίγραμμα σώματα σε απέραντες παραλίες, που θέτουν καθημερινά τα πρότυπα ομορφιάς, και πολύ συχνά μας κάνουν να νιώθουμε άσχημα για το δικό μας σώμα. Αρκετά όμως με την αέναη πίεση στην οποία επιβάλουμε τον εαυτό μας! Φέτος το καλοκαίρι είναι η στιγμή για να μάθουμε να εκτιμούμε και να αγαπούμε το σώμα μας, αγκαλιάζοντας όλα τα χαρακτηριστικά του και φροντίζοντάς το χωρίς να το συγκρίνουμε διαρκώς με άλλων ανθρώπων. Συνέχισε να διαβάζεις για να δεις τι πρέπει να κάνεις σε αυτήν την κατεύθυνση.

Pixel

Πώς θα βελτιώσεις λοιπόν τη σχέση σου με το σώμα σου;

Γράψε μία λίστα με τα σημεία του σώματός σου που σου αρέσουν. Πολλές φορές τείνουμε να μένουμε στα αρνητικά, ξεχνώντας πως υπάρχουν πράγματα για τα οποία θα έπρεπε να είμαστε ευγνώμονες.

Απόβαλε κάθε αρνητική σκέψη. Είναι γνωστό πως ο χειρότερος κριτής μας είμαστε εμείς, συνεπώς όταν σου έρθει στο μυαλό κάτι κακό για το σώμα σου, απλά προσπάθησε να είσαι πιο ευγενική μαζί του. Άλλωστε αυτό είναι εκεί κάθε φορά για να σε εκπλήσσει με τις δυνατότητές του.

Φόρεσε ρούχα που σε κάνουν να νιώθεις καλά. Μην προσπαθήσεις να ακολουθήσεις τη μόδα ή να φορέσεις κάτι που σε κάνει να νιώθεις άβολα μόνο και μόνο επειδή το κάνουν όλοι. Μην ξεχνάς πως όταν είσαι ο εαυτός σου, ακτινοβολείς αυτοπεποίθηση και ομορφιά και αυτό φαίνεται.

Προσπάθησε να εντάξεις τη σωματική άσκηση στο πρόγραμμά σου, καθώς με το τέλος αυτής, οι ορμόνες της ευτυχίας, οι ενδορφίνες, απελευθερώνονται, φτιάχνοντάς σου τη διάθεση και την αυτοπεποίθηση. Όχι μόνο θα εργαστεις ώστε να αγαπήσεις περισσότερο το σώμα σου, αλλά θα βοηθήσεις και στη βελτίωση της υγείας σου!

Απόφυγε τοξικά άτομα που έχουν σκοπό να σε επικρίνουν, να σε ρίξουν ψυχολογικά και να σε κάνουν να επερωτάς την αξία σου σαν άτομο. Προτίμησε να είσαι με φίλους που σε αγαπούν όπως είσαι και σε υποστηρίζουν σε κάθε τι.  

Φόρα εκείνο το μαγιό που πάντα ήθελες, χωρίς να φοβηθείς πώς μπορείς να φαίνεσαι σε αυτό. Το πιο πιθανό είναι άλλωστε να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου μέσα σε αυτό, πράγμα που θα ανεβάσει την αυτοπεποίθησή σου στα ύψη!

Αν θεωρείς πως το πρόβλημα δύσκολο στη διαχείριση από εσένα, μπορείς να αναζητήσεις βοήθεια από έναν ειδικό, ο οποίος θα σε βοηθήσει να μάθεις τον τρόπο να αγαπάς κάθε σημείο του σώματος και κατ’ επέκταση του ίδιου σου του εαυτού.

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Αναλύοντας το ψυχολογικό προφίλ του έρωτα

Ανακάλυψε δέκα ψυχολογικούς λόγους που σε κάνουν να ερωτεύεσαι κάποιον

SINGLES

Μήπως ο πρώην σου προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή σου στα social

Πώς να καταλάβεις ότι ο πρώην σου σου «στέλνει» μήνυμα στα social media, ενώ δεν τολμάει να κάνει κίνηση

SINGLES

Τα «ναι» και τα «όχι» του πρώτου ραντεβού, σύμφωνα με μια ψυχολόγο και σύμβουλο γάμου

Οι πρώτες εντυπώσεις συχνά προβλέπουν εάν ένα πρώτο ραντεβού θα φέρει και δεύτερο.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 23 έως 30/6

Περάστε όμορφες ώρες με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Παγωμένο Μοχίτο καρπούζι – το απόλυτο καλοκαιρινό ποτό

Ξέχνα το καρπούζι με φέτα… το Καρπούζι Μοχίτο ήρθε να μεθύσει το καλοκαίρι σου

CELEBS

Σήλια Κριθαριώτη: Στην έκθεση της Ναόμι Κάμπελ με τον σύζυγό της

Ο χορός της σχεδιάστριας με το top model στο after party