Skip to main content

SINGLES

5 πολύ σημαντικοί λόγοι για τους οποίους είσαι ακόμη single, αλλά δυσκολεύεσαι να παραδεχτείς

Χωρίς αυτό να σημαίνει φυσικά πως είναι κακό να μην βρίσκεσαι σε σχέση



Εδώ και πολύ καιρό παραπονιέσαι διαρκώς που είσαι single και που δεν έχεις βρει ακόμη έναν σύντροφο που θα σε γεμίζει, αγνοώντας σε γενικές γραμμές ότι πολλές φορές τα αίτια αυτής της κατάστασης είναι μερικές από τις προσωπικές σου επιλογές ή αδυναμίες. Να λοιπόν πέντε πολύ σημαντικοί λόγο για τους οποίους δεν έχεις στεριώσει σε κάποια σχέση, που ίσως δυσκολεύεσαι να παραδεχθείς ότι σχετίζονται με εσένα.

Συμβαίνουν άλλα σημαντικά πράγματα στη ζωή σου

Είναι πολύ πιθανό όταν ρίχνεις όλο σου το βάρος και την ενέργεια στη δουλειά ή σε ένα προσωπικό θέμα σε μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο να μην έχεις χρόνο για εξόδους και γνωριμίες με νέο κόσμο. Και αυτό είναι οκ, αρκεί να μην το παρακάνεις, παρατείνοντας αυτό το διάστημα εσαεί. Όταν θα έχεις ξεμπερδέψει με όσα ασχολείσαι εντατικά, τότε σίγουρα θα βρεθούν ευκαιρίες για νέες σχέσεις.

Σε αποθαρρύνουν οι σχέσεις και τα προβλήματα των γύρω σου

Είναι λογικό όταν βλέπεις δύσκολους χωρισμούς, κακοποιητικές σχέσεις, διαζύγια ή ευκαιριακές σχέσεις που δεν οδηγούν πουθενά να φοβάσαι και να αποθαρρύνεσαι από το να είσαι πραγματικά διαθέσιμη στον κόσμο των γνωριμιών και του dating. Ίσως λοιπόν να ισχυρίζεσαι ότι είσαι διαθέσιμη, όταν στην πραγματικότητα είσαι εκτός παιχνιδιού.

Δεν κάνεις υποχωρήσεις

Ακόμα και αν βρούμε τον ιδανικό άνθρωπο για εμάς, αυτό δεν σημαίνει ότι οι σχέσεις δεν χρειάζονται υποχωρήσεις και διαρκή προσπάθεια. Αν λοιπόν εσύ δεν είσαι σε θέση να το αποδεχθείς και θέλεις πάντα να περνά μόνο το δικό σου, τότε μην απορείς που είσαι ακόμη μόνη αν και δεν το επιθυμείς.

Σου αρέσει πολύ το dating

Είσαι άνθρωπος που απολαμβάνει τις νέες γνωριμίες, να βγαίνει έξω με διαφορετική παρέα και να διασκεδάζει και ίσως η μονογαμία σου προκαλεί στην πραγματικότητα άγχος και απέχθεια. Αυτού του είδους οι καταστάσεις μπορεί να είναι είτε μόνιμες, καθιστώντας σε σε άνθρωπο που ίσως θα έπρεπε να εξετάσει το ενδεχόμενο μιας ανοιχτής, πιο ελεύθερης σχέσης, είτε παροδικές, γεγονός που σημαίνει ότι απλά περνάς μια πιο κοινωνική φάση και δεν έχεις ανάγκη μια σχέση στο τώρα. Όποια και αν είναι η περίπτωση, δεν θα αγχωνόμασταν στην θέση σου που δεν είμαστε σε σχέση, μιας που φαίνεται πως αναζητάς κάτι διαφορετικό από την παραδοσιακή κλειστή και μονογαμική σχεσιακότητα. Και αυτό είναι μια χαρά.

Έχεις συγκεκριμένα και υψηλά standards

Είσαι άνθρωπος που διαθέτει συγκεκριμένα και υψηλά standards ως προς τις σχέσεις σου και δεν θα ερωτευόσουν ποτέ έναν άνθρωπο που δεν χωράει στα κουτάκια που έχεις στο μυαλό σου. Αυτό πολλές φορές μπορεί να σε κάνει να απορρίπτεις άτομα που σε πρώτη επαφή δεν φαίνεται να ανταποκρίνονται σε αυτά που εσύ αναζητάς, γεγονός που μάλλον σου κάνει κακό και σε κάνει να μη δίνεις ευκαιρίες σε κόσμο που γενικά το αξίζει. Από την άλλη πλευρά, μπορεί πράγματι να είσαι λίγο άτυχη και πράγματι να μην έχει βρεθεί πρόσφατα στον δρόμο σου ένας άνθρωπος που να σε καλύπτει ουσιαστικά. Όποια κι αν είναι η περίπτωση, διατήρησε τα κριτήριά σου το επίπεδο που σε καλύπτει, δίνοντας πάντα ευκαιρίες και περιθώρια ώστε να διαψευστούν οι πρώτες εντυπώσεις που σου κάνει ένας άνθρωπος.

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.