Skip to main content

SINGLES

5 ατάκες που δεν πρέπει ποτέ να πεις σε μια συνέντευξη για δουλειά

Αν όντως θέλεις αυτή τη θέση… Πολλές φορές η απειρία, το άγχος μας και η γενική άγνοια του τι συμβαίνει σε μια συνέντευξη για δουλειά, μας κάνουν από κοινού να ξεστομίζουμε ατάκες-εγγύηση για να μην την πάρουμε ποτέ. Επειδή όμως εσύ είσαι αποφασισμένος/-η να τα καταφέρεις, διάβασε ποιες είναι αυτές για να μην στραβώσει το πράγμα όταν βρίσκεσαι στην τελική ευθεία πριν από το πολυπόθητο «προσλαμβάνεστε».

Pixel

«Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον πιο ικανό από μένα»

Η εξιδανίκευση του εαυτού σου κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης δείχνει έπαρση και όχι πραγματική ικανότητα. Το κλειδί για να κάνεις τη διαφορά και να φανείς ένας πραγματικά κατάλληλος υποψήφιος για μια θέση είναι να μιλήσεις για όλα αυτά που σε κάνουν να ξεχωρίζεις σε σχέση με τους υπόλοιπους ανθρώπους που έχουν κάνει αίτηση. Σκέψου λοιπόν καλά αυτούς τους παράγοντες και αναφέρσου σε αυτές σου τις ιδιότητες με αυτοπεποίθηση, αλλά και ταπεινότητα.

«Αυτή η θέση θα μου ανοίξει τον δρόμο για την επόμενη επαγγελματική μου κίνηση»

Ακόμα κι αν αυτός είναι ο λόγος που θέλεις τη συγκεκριμένη δουλειά, μην κάνεις το λάθος να το μοιραστείς με το άτομο που σου κάνει τη συνέντευξη. Οι υπεύθυνοι προσλήψεων συνήθως ψάχνουν για κάποιον που θα αφοσιωθεί μακροπρόθεσμα στην εταιρεία, κι αν εσύ φανεί ότι στοχεύεις σε κάτι διαφορετικό, δεν υπάρχει περίπτωση να σε λάβουν σοβαρά υπόψη τους. Μπορείς αντίθετα να κάνεις ερωτήσεις σχετικά με τις ευκαιρίες ανέλιξης εντός της εταιρείας, δείχνοντας έτσι ότι έχεις σκοπό να παραμείνεις εκεί και ότι θα είσαι αφοσιωμένος/-η στο να κάνεις καλή δουλειά.

«Δεν ξέρω…»

Υπάρχει πάντα τρόπος να απαντήσεις σε μία ερώτηση που δεν ξέρεις την απάντηση, χωρίς να καρφωθείς. Χρησιμοποίησε τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες και προσπάθησε να ελιχθείς στη συνέντευξη, χωρίς να πάρει είδηση ο συνεντευξιαστής ότι σε έπιασε απροετοίμαστο/-η για κάτι.

«Ποιος είναι ο μισθός στη θέση;»

Υπάρχει ένας άτυπος κανόνας ο οποίος θέλει οι υποψήφιοι εργαζόμενοι να αποφεύγουν να κατευθύνουν την κουβέντα σε οικονομικά ζητήματα, μιας που συνηθίζεται προς το τέλος της συνέντευξης ο πιθανός εργοδότης να θίξει το οικονομικό θέμα από μόνος/-η του. Αν ωστόσο δεν το κάνει μέχρι το πέρας της συνάντησής σας, είναι απαραίτητο να το κάνεις εσύ.

«Δεν έχω ξανακάνει αυτήν τη δουλειά, αλλά…»

Αν η εμπειρία σου για μια θέση δεν είναι επαρκής, το γεγονός αυτό θα είναι διακριτό στο ίδιο το βιογραφικό σου. Η συνέντευξη είναι η ευκαιρία σου να αιτιολογήσεις το ενδιαφέρον σου για τη θέση και όχι την έλλειψη της σχετικής εμπειρίας. Γι΄ αυτό μην αναφερθείς ποτέ στο ότι δεν έχεις ξανακάνει κάτι, αλλά αντίθετα βάλε τα δυνατά σου στο να αποδείξεις ότι μπορείς να το φέρεις εις πέρας.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Πώς να εντοπίσετε έναν ναρκισσιστή στην πίστα του σύγχρονου dating

Δείτε πώς να αντιληφθείτε τα ναρκισσιστικά χαρακτηριστικά

SINGLES

Αναλύοντας το ψυχολογικό προφίλ του έρωτα

Ανακάλυψε δέκα ψυχολογικούς λόγους που σε κάνουν να ερωτεύεσαι κάποιον

SINGLES

Μήπως ο πρώην σου προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή σου στα social

Πώς να καταλάβεις ότι ο πρώην σου σου «στέλνει» μήνυμα στα social media, ενώ δεν τολμάει να κάνει κίνηση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 26 Ιουνίου

Φροντίστε να είστε ξεκάθαροι σε αυτά που ζητάτε

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάντε την έκπληξη με πέστο-καλαμποκόψωμο

Μια καλοκαιρινή γεύση αγαπημένων παιδικών αναμνήσεων

BLOGS

«Δεν θα βρείτε ποτέ ηρεμία μέχρι να ακούσετε την καρδιά σας» George Michael

Γεννήθηκε σαν σήμερα και εμείς συνεχίζουμε να γιορτάζουμε τον έρωτα και τη ζωή με τα τραγούδια του