Πώς να ηρεμήσω τα νεύρα μου - 3 τρόποι για να νιώσεις καλύτερα

Να πως θα πεις αντίο στα νεύρα!

Allyou Team

Μπορεί όλος ο κόσμος να έχει μπει σε εορταστικό mood, αλλά δεν είπε κανείς ότι τέτοιες μέρες τα νεύρα δε λείπουν. Μπορεί να είσαι στην τσίτα γιατί απλά είχες πιεστεί, μπορεί να δουλεύεις όταν όλοι κάθονται... γενικά οι λόγοι να μην είσαι ήρεμη, δεν είναι λίγοι. Τι μπορείς να κάνεις, όμως, για να πεις αντίο στα νεύρα; Σίγουρα υπάρχουν διάφοροι τρόποι, αλλά καλή αρχή είναι να δοκιμάσεις τα παρακάτω τρικ τα οποία έχουν και άμεσα αποτελέσματα.

Ανάσες

Μια αρχαία τεχνική αναπνοής που εξελίχθηκε από όσους κάνουν γιόγκα, μπορεί να σε βοηθήσει να ηρεμήσεις. Κάθισε με ίσια την πλάτη και τους ώμους τεντωμένους προς τα πίσω. Κλείσε το αριστερό σου ρουθούνι με το αριστερό σου χέρι, αναπνέοντας βαθιά προς το δεξί σου ρουθούνι. Κλείσε το δεξί σου ρουθούνι και... εκπνοή! Κάνε επαναλήψεις για 1-3 λεπτά.

https://www.youtube.com/watch?v=WxEqooqgCEs


Φτιάξε πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι περιέχει το μη- πρωτεϊνούχο αμινοξύ L-Theanine, που βοηθάει στο να απομακρύνεις το άγχος. Επίσης, η κατεχίνη EGCG που έχει διαπιστωθεί ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να ηρεμήσεις. 

 

Μέτρα αντίστροφα

Αν έχεις κάτι πιεστικό στο πρόγραμμα σου, κάνε αυτό το τρικ και θα δεις πως το μυαλό σου θα "ξεκολλήσει". Μπορεί να σου ακούγεται περίεργο, όμως λειτουργεί. 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1... Κάν' το όσες φορές χρειαστεί, μέχρι να νιώσεις πιο ήρεμη! 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares