Skip to main content

SINGLES

Τι είναι αυτό που σε κάνει να φοβάσαι τη δέσμευση;

Μπορεί να μην το συνειδητοποιείς, αλλά πολλές φορές είσαι εσύ που φοβάσαι να δεσμευτείς, ακόμη και με ανθρώπους που ξέρεις ότι είναι ιδανικοί για σένα



Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που μπορούν να σε κάνουν να φοβάσαι να αφεθείς και να μπεις με όρεξη σε μια καινούργια σχέση με ένα πρόσωπο που σου έχει κλέψει την καρδιά. Και σίγουρα ο φόβος της δέσμευσης είναι μια δυσάρεστη κατάσταση, που σε φέρνει σε δύσκολη σχέση και καταστρέφει την ερωτική σου ζωή, το βέβαιο όμως είναι στο ότι όταν ξέρεις ποιες είναι οι αιτίες πίσω από αυτόν, μπορείς και να τις πολεμήσεις. Συνέχισε λοιπόν να διαβάζεις, ώστε να μάθεις μερικές από τις πιθανότερες αιτίες για τον φόβο σου να δεσμευτείς με τους ανθρώπους που προκύπτουν στη ζωή σου και σύντομα θα δεις ότι με λίγη δουλειά, η τύχη σου και η σχεσιακή σου συμπεριφορά θα αλλάξουν.  

Τι είναι αυτό που σε κάνει να φοβάσαι τη δέσμευση;

Λανθασμένες επιλογές ερωτικών συντρόφων στο παρελθόν

Μία από τις συνηθέστερες αιτίες που μας κάνουν να φοβόμαστε να κάνουμε μία νέα σχέση δεν είναι άλλη από τη λάθος επιλογή συντρόφων στο παρελθόν μας. ένας άνθρωπος που μας πλήγωσε, μας χρησιμοποίησε, μας απογοήτευσε ή μας εγκατέλειψε δίχως προφανή λόγο στο παρελθόν, μπορεί να σταθεί αιτία για τον φόβο μας να συνδεθούμε με άλλα άτομα στο παρόν ή το μέλλον μας. αυτό που πρέπει να υπενθυμίζουμε ωστόσο στον εαυτό μας είναι το γεγονός ότι αφενός γινόμαστε σοφότεροι με το πέρασμα του χρόνου, κάνοντας καλύτερες εκτιμήσεις και επιλογές, και αφετέρου το ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι.

Το οικογενειακό μας περιβάλλον επηρεάζει αρνητικά τις σχέσεις μας

Η παρεμβατικότητα των γονιών και άλλων συγγενών στις σχέσεις μας μπορεί και αυτή να λειτουργεί αποτρεπτικά από το να μπούμε σε μια νέα σχέση, μιας που στο παρελθόν έχει δημιουργήσει φρικτά προβλήματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η θέσπιση ορίων ως προς το πώς αλληλεπιδρά το οικογενειακό μας περιβάλλον με τους ερωτικούς μας συντρόφους, όπως και με εμάς, αποτελεί μονόδρομο και μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τις συμβουλές ειδικών ψυχικής υγείας.

t

Βιώματα από τη σχέση των γονιών μας

Ακόμη όμως και αν δεν παρεμβαίνουν με κάποιον τρόπο οι γονείς, μπορεί τα βιώματα από τη μεταξύ τους σχέση στο παρελθόν ή στο παρόν να λειτουργούν αποτρεπτικά ως προς το ενδεχόμενο μιας δικής σου νέας σχέσης, μιας που μπορεί να φοβάσαι ότι θα αντιμετωπίσεις τα ίδια προβλήματα και δυσκολίες. Σε αυτήν την περίπτωση οφείλεις όμως να σκέφτεσαι ότι η κάθε περίπτωση ζευγαριού και ανθρώπων διαφέρει και ότι τίποτα από αυτά δεν σημαίνει ότι οι δικές σου σχέσεις θα είναι προβληματικές και δυσλειτουργικές.

Στόχοι και δυσκολία επίτευξης

Ένας ακόμη βασικός φόβος που προκύπτει μπροστά σε μια ενδεχόμενη νέα σχέση δεν είναι άλλος από το να μην τα καταφέρνεις παράλληλα με την επίτευξη των επαγγελματικών ή ακαδημαϊκών σου στόχων. Κι όμως, ένας ιδανικός ερωτικός σύντροφος είναι αυτός που στην πραγματικότητα είναι το στήριγμά σου για να τους πετύχεις.

Φοβάσαι ότι θα πληγωθείς

Τέλος, όταν έχεις περάσει μια πολύ δύσκολη κατάσταση μετά από κάποιον χωρισμό φοβάσαι μπροστά στην ιδέα του να την ξαναπεράσεις. Φυσικά η ζωή δεν σταματάει επειδή κάηκες μια φορά και πάντα αξίζει να ρισκάρεις για έναν έρωτα που θα σου ομορφύνει ομολογουμένως τα πάντα γύρω από αυτήν!

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 17 Απριλίου

Βγάλτε τελείως από τη ζωή σας ό,τι σας φαίνεται άχρηστο και σας κουράζει

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;