Skip to main content

SINGLES

Πώς μπορείς να διορθώσεις μια κακή συνήθεια της καθημερινότητάς σου;

Συμβουλές για να απαλλαγείς από όσα θεωρείς ότι σε φθείρουν Μπορεί να είναι κάτι που συμβαίνει εδώ και χρόνια ή μια νέα συμπεριφορά που αρχίζει σιγά σιγά να εδραιώνεται στην καθημερινότητά σου. Όλοι και όλες μας έχουμε μερικές κακές συνήθειες, οι οποίες αναγνωρίζουμε ότι μας κάνουν κακό και μας φθείρουν, χωρίς όμως να ξέρουμε και τι να κάνουμε για να τις αποβάλουμε με επιτυχία από τη ζωή μας. Να λοιπόν μερικές έξυπνες συμβουλές που μπορείς να ακολουθήσεις, που με την απαραίτητη επιμονή από την πλευρά σου θα σε βοηθήσουν να διορθώσεις συνήθειες που ξέρεις ότι σου κάνουν κακό!

Pixel

Τι μπορείς να κάνεις

Προσδιόρισε την πραγματική αιτία του προβλήματος

Όλες οι συνήθειές μας, ακόμα και οι χειρότερες, εξυπηρετούν κάποιον σκοπό. Προσπάθησε λοιπόν να καταλάβεις τι σε οδηγεί σε μια αρνητική για εσένα συνήθεια, γεγονός που θα σε βοηθήσει να κινηθείς προς την κατεύθυνση της επίλυσης του πραγματικού προβλήματος.

Κράτησε σημειώσεις

Κατάγραψε τις στιγμές που παρατηρείς ότι προβαίνεις σε μια πράξη που σχετίζεται με την κακή σου συνήθεια, ώστε να καταλάβεις το μοτίβο της συμπεριφοράς σου.

Σταδιακά θα είσαι σε θέση να προσδιορίσεις τις συνδέσεις μεταξύ ερεθισμάτων, συναισθημάτων και συμπεριφορών σου, πράγμα που θα βοηθήσει τον εξορθολογισμό της σκέψης σου και την αποβολή της συνήθειας.

p

Βρες μια νέα θετική συνήθεια

Αντικατάστησε όσο μπορείς την κακή σου συνήθεια με μια καλή και θα οδηγηθείς σύντομα και σε άλλες, πιο λειτουργικές συμπεριφορές. Στην αρχή ακούγεται δύσκολο, όσο όμως το προσπαθείς τόσο πιο αυτόματα θα σου βγαίνει.

Ζήτησε υποστήριξη από τον περίγυρό σου

Ζήτα από τους δικούς σου ανθρώπους να σε βοηθήσουν να αποβάλεις την κακή αυτή συνήθεια με την υποστήριξή τους και συζήτα μαζί τους τις μικρές επιτυχίες, τις δυσκολίες και τα εμπόδια που μπορεί να αντιμετωπίζεις στον δρόμο της αλλαγής. Οι φίλοι και οι συγγενείς παίζουν καθοριστικό ρόλο σε αυτές τις περιπτώσεις.

Θέσε ρεαλιστικούς στόχους

Οι συνήθειες που έχουν αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια των ετών δεν εξαφανίζονται μαγικά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Θέσε λοιπόν ρεαλιστικούς στόχους ώστε να μην απογοητεύεσαι, αλλά μην αφήσεις και τον εαυτό σου εντελώς ελεύθερο, μιας που υπάρχει η περίπτωση να τα παρατήσεις. Το διάστημα τριών μηνών για την αποβολή μιας συνήθειας είναι ένας ιδανικός χρόνος για να δεις την αλλαγή.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Αναλύοντας το ψυχολογικό προφίλ του έρωτα

Ανακάλυψε δέκα ψυχολογικούς λόγους που σε κάνουν να ερωτεύεσαι κάποιον

SINGLES

Μήπως ο πρώην σου προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή σου στα social

Πώς να καταλάβεις ότι ο πρώην σου σου «στέλνει» μήνυμα στα social media, ενώ δεν τολμάει να κάνει κίνηση

SINGLES

Τα «ναι» και τα «όχι» του πρώτου ραντεβού, σύμφωνα με μια ψυχολόγο και σύμβουλο γάμου

Οι πρώτες εντυπώσεις συχνά προβλέπουν εάν ένα πρώτο ραντεβού θα φέρει και δεύτερο.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 23 έως 30/6

Περάστε όμορφες ώρες με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Παγωμένο Μοχίτο καρπούζι – το απόλυτο καλοκαιρινό ποτό

Ξέχνα το καρπούζι με φέτα… το Καρπούζι Μοχίτο ήρθε να μεθύσει το καλοκαίρι σου

CELEBS

Σήλια Κριθαριώτη: Στην έκθεση της Ναόμι Κάμπελ με τον σύζυγό της

Ο χορός της σχεδιάστριας με το top model στο after party