Skip to main content

SINGLES

Πώς να είσαι εντάξει όταν αγαπάς κάποιον που δεν σε αγαπάει

Πώς να πας παρακάτω όταν το άτομο που ερωτεύτηκες δεν είναι στην ίδια σελίδα με σένα



Όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτή την κατάσταση κάποια στιγμή. Ερωτεύεσαι κάποιον με φόρα έτοιμη να σπάσεις τα μούτρα σου. Ωστόσο ό,τι κι αν κάνεις για να σε δει με τον ίδιο τρόπο, απλώς δεν είστε στην ίδια σελίδα. Μπορεί να είναι επειδή κάποιος τους έχει πληγώσει στο παρελθόν ή μπορεί να είναι επικεντρωμένοι σε άλλα πράγματα. Η καριέρα τους μπορεί να είναι πιο σημαντική από μια σχέση, ώστε να μην δίνουν στον εαυτό τους τον συναισθηματικό χώρο για να ερωτευτούν. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, δεν ανταποδίδουν τα συναισθήματά σου και αυτό πονάει. Πώς αντιμετωπίζεις το να αγαπάς κάποιον που δεν σε αγαπάει; Έχουμε μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσουμε.

Πώς να είσαι εντάξει με το να αγαπάς κάποιον που δεν σε αγαπά

Καταλάβετε ότι η αγάπη είναι δώρο

Σταματήστε να σκέφτεστε την αγάπη ως κάτι που δίνετε για να πάρετε αγάπη σε αντάλλαγμα. Είναι απολύτως εντάξει να αγαπάς κάποιον γνωρίζοντας ότι δεν σε αγαπάει και μπορεί να μην σε αγαπήσει ποτέ με τον ίδιο τρόπο. Μπορείτε να συνεχίζετε να απολαμβάνετε την παρέα του όταν περνάτε χρόνο μαζί του. Κάτι τέτοιο δεν είναι λιγότερο ευχάριστο μόνο και μόνο επειδή δεν αισθάνονται το ίδιο. Αγαπήστε τους όσο θέλετε. Απλώς σταματήστε να περιμένετε να επιστραφούν τα συναισθήματα και να είστε έτοιμοι να αγαπήσετε κάποιον άλλο όταν έρθει στον δρόμο σας μια πιο αμοιβαία σχέση.

Να ξέρετε ότι με τον καιρό, τα συναισθήματά σας θα εξασθενίσουν

Ακόμα κι αν τους αγαπάτε με πάθος τώρα, επειδή δεν ανταποκρίνονται στον ίδιο βαθμό, η αγάπη σας θα μειωθεί με την πάροδο του χρόνου. Μην πιέζετε τον εαυτό σας να φτάσει αμέσως σε αυτό το σημείο. Σιγά σιγά αυτό θα γίνει. Θα ξυπνήσετε μια μέρα και θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν τον έχετε σκεφτεί για μέρες ή εβδομάδες.

Κρατήστε τον εαυτό σας δραστήριο και απασχολημένο

Απασχολήστε το μυαλό σας με μια δραστήρια ρουτίνα. Βγείτε με φίλους. Αφοσιωθείτε στη δουλειά σας. Εάν η δουλειά σας δεν είναι τόσο συναρπαστική, αναζητήστε ευκαιρίες εθελοντισμού που σας κάνουν να αισθάνεστε καλά. Συμμετέχετε σε μια εθελοντική οργάνωση και συνεισφέρετε την αγάπη σας με διαφορετικό τρόπο. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να είστε απασχολημένοι. Διακοσμήστε ξανά το σπίτι σας, ξεκινήστε ένα νέο χόμπι, ξαναρχίστε ένα παλιό χόμπι, επανασυνδεθείτε με παλιούς φίλους και κάντε νέους, ανακαλύψτε νέα μέρη για φαγητό – η λίστα συνεχίζεται και συνεχίζεται.

Μην τους ακολουθείτε στα social

Αν σας ενοχλεί το να τους βλέπετε στα social media, κρύψτε τη ροή τους. Σε πολλά δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, δεν χρειάζεται καν να τους αφαιρέσετε ή να τους διαγράψετε. Απλώς κρύψτε τις αναρτήσεις τους για λίγο. Κάντε ένα διάλειμμα από τις αναρτήσεις τους, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε την ενέργειά σας αλλού.

Φροντίστε να μην είναι το πρώτο άτομο που καλείτε

Όταν είστε ενθουσιασμένοι με κάτι ήταν οι πρώτοι που τους λέγατε, έτσι δεν είναι; Καλέστε κάποιον άλλο τώρα. Δεν χρειάζεται να ξεκόψετε εντελώς, αλλά αφήστε άλλους ανθρώπους να εμπλακούν στη ζωή σας. Η οικογένεια και οι φίλοι θέλουν να μάθουν εξίσου τα νέα σας και μπορεί τελευταία να τους είχες παραμελήσει. Οπότε, αφήστε τον αριθμό του να ξεκουραστεί για λίγο.

Μη ρίχνετε την ευθύνη στον εαυτό σας

Συμβαίνει. Όταν ερωτευόμαστε κάποιον, δεν είναι προγραμματισμένο. Υπάρχει περίπτωση να σε ανταποκριθεί. Υπάρχει περίπτωση να μην το κάνει. Η αγάπη είναι πάντα ένα στοίχημα. Επομένως, μην κατηγορείτε τον εαυτό σας για κάτι. Δεν είσαι ένοχη. Είσαι άνθρωπος. Και θα προχωρήσεις.

Αγάπα τον εαυτό σου

Πάνω απ' όλα, το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε όταν αγαπάτε κάποιον που δεν σας αγαπά είναι να στρέφετε όλη αυτή την αγάπη προς τα μέσα σας. Η αγάπη για τον εαυτό είναι το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο μερικές φορές. Είναι πολύ πιο εύκολο να νικήσεις τον εαυτό σου και να είσαι σκληρός με τον εαυτό σου. Ξεκινήστε να μαθαίνετε για τεχνικές αυτοαγάπης. Ναι, αυτό το είδος αυτοφροντίδας μπορεί να μοιάζει δύσκλο, αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Ανακαλύψτε τη χαρά μιας μοναχικής βόλτας. Βγείτε για ένα γεύμα, περιπλανηθείτε στις βιτρίνες, επισκεφθείτε μια γκαλερί τέχνης ή οτιδήποτε άλλο σας αρέσει να κάνετε. Είναι ωραίο να κάνεις αυτά τα πράγματα και με άλλους ανθρώπους, αλλά όταν βγαίνεις μόνος σου και πηγαίνεις σε μέρη που αγαπάς, είναι μια εντελώς νέα εμπειρία. Μπορείτε να καθίσετε και να κοιτάξετε τον πίνακα που αγαπάτε για ώρες χωρίς να σας περιμένει κάποιος επειδή βαρέθηκε. Μπορείτε να βιώσετε τα πράγματα όπως θέλετε να τα ζήσετε.

addicted3

Τι είναι χειρότερο όταν αγαπάς κάποιον που δεν σε αγαπάει

Συνεχώς ελπίζεις

Η ελπίδα είναι επικίνδυνο πράγμα… και σε καμία περίπτωση δεν είναι πιο επικίνδυνο από όταν αγαπάς κάποιον που δεν θα σε αγαπήσει πίσω. Ξοδεύεις τόσο πολύ χρόνο ελπίζοντας ότι θα σε δουν όπως τους βλέπεις ή τελικά θα εγκαταλείψουν το άτομο με το οποίο είναι επειδή θα συνειδητοποιήσουν ότι είσαι ο Ένας, τόσο που ξεχνάς άλλες πτυχές της ζωής σου. Η εμμονή και η εστίασή σας είναι στην ελπίδα, κάτι που μπορεί να είναι καλό, αλλά σε αυτήν την περίπτωση σίγουρα δεν είναι.

Μισείς τον εαυτό σου επειδή δεν είσαι κάτι/κάποιος άλλος

Αν το άτομο με το οποίο είσαι ερωτευμένη βγαίνει με κάποιο άλλο άτομο, τότε είναι εύκολο να μισήσεις τον εαυτό σου επειδή δεν είσαι κάποιος διαφορετικός, κάποιος καλύτερος. Αν και η πραγματικότητα μπορεί να είναι ότι είστε πραγματικά ένα φανταστικό άτομο όπως είστε, επειδή το άτομο που σας ενδιαφέρει επιλέγει να είναι με κάποιον που άλλον, είναι δύσκολο να μην βιώσετε άσχημα συναισθήματα για τον εαυτό σας.

Τριγυρνάς με έναν μόνιμο πόνο

Όπως συμβαίνει όταν χωρίζεις με κάποιον, το να είσαι χωρίς τον άνθρωπο που αγαπάς πονάει σαν κόλαση. Δεν είναι μόνο  ένας συναισθηματικός πόνος, αλλά μια δυσφορία που την βιώνεις και σωματικά. Είναι ένα βαρύ, οδυνηρό σπάσιμο που δεν φεύγει ποτέ πραγματικά.

Αναγκάζεσαι να προσποιηθείς την ευτυχία

Ανάλογα με τη σχέση που έχετε με τον άνθρωπο που ερωτευτήκατε και δεν ανταποκρίθηκε, μπορεί να αναγκαστείτε όχι απλώς να παρακολουθήσετε τη σχέση του με κάποιο άλλο άτομο, αλλά να είστε και χαρούμενοι για εκείνον. Εάν είστε ερωτευμένοι με τον καλύτερό σας φίλο ή έναν συνάδελφό σας και ξαφνικά σας ανακοινώσουν ότι παντρεύονται, τότε πρέπει να το αντιμετωπίσετε. Πρέπει να χαμογελάτε, να του ευχηθείτε, και ίσως να πάτε και στον γάμο του...

Προσπαθείς να αλλάξεις τον εαυτό σου

Επειδή μισείς τον εαυτό σου επειδή δεν είσαι η επιλογή του, προσπαθείς να αλλάξεις τον εαυτό σου για εκείνον. Είτε είναι σωματικά είτε κάτι στην προσωπικότητά σας, νιώθετε την ανάγκη να διαμορφώσετε τον εαυτό σας σε ένα άτομο που θα μπορούσε ίσως εκείνος να ερωτευτεί.

Κανείς άλλος δεν συγκρίνεται

Αν δεν θέλετε να μείνετε μόνοι για πάντα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δοκιμάσετε να βγείτε ραντεβού. Μπορεί ακόμη και να προσποιηθείτε τον δρόμο σας σε μια σχέση. Αλλά επειδή κανείς δεν συγκρίνεται με το άτομο που αγαπάτε, ξέρεις ότι το κάνεις μόνο για να πείσεις τον εαυτό σου. Ενώ μέσα σου πιστεύεις ότι όλοι οι άλλοι είναι απλώς δεύτεροι.

Νιώθεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα

Είναι δύσκολο να περπατήσεις σε αυτή τη ζωή μόνος σου, ειδικά όταν βιώνεις μια ανεπίδοτη αγάπη. Μπορεί να νιώθεις σαν να είναι το τέλος του κόσμου, σαν όλα να στερούνται νοήματος και σημασίας. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Η ζωή είναι γεμάτη νόημα, ακόμα κι αν δεν είσαι με αυτόν που αγαπάς. Απλώς χρειάζεται λίγο σκάψιμο για να το ανακαλύψετε ως γεγονός.

psemae

Μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε

Θα πονέσεις

Το να αγαπάς κάποιον που δεν σε αγαπάει είναι χάλια, τέλος. Δεν χρειάζεται να χρυσώσετε το χάπι. Στο τέλος της ημέρας, όταν επενδύεις την καρδιά σου σε κάποιον και συνειδητοποιείς ότι δεν έχει πιθανότητες, νιώθεις σαν χάλια. Αγκαλιάστε το. Να ξέρεις ότι αυτό που περνάς είναι φυσιολογικό. Δεν είστε ο πρώτος ή ο τελευταίος που αντιμετωπίζετε την απόρριψη. Θα είναι εντάξει.

Ο πόνος θα περάσει

Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να το θυμάστε όταν το τσίμπημα είναι φρέσκο, αλλά είναι αλήθεια. Μπορεί να χρειαστούν μερικές εβδομάδες ή και μερικοί μήνες, αλλά θα ξεπεράσετε αυτό το συναίσθημα και αυτό το άτομο. Η ερωτική σας ζωή δεν έχει τελειώσει και αυτό δεν είναι το τελευταίο άτομο στη γη που θα αγαπήσετε ποτέ.

Τα συναισθήματα κάποιου άλλου (ή η έλλειψή τους) δεν αντανακλούν την αυτοεκτίμησή σας

Αν και είναι εύκολο να το πάρεις στα σοβαρά όταν κάποιος δεν αισθάνεται το ίδιο για σένα όπως εσύ για εκείνον, μην το κάνεις. Το πώς νιώθει ή δεν αισθάνεται κάποιος άλλος για εσάς δεν σημαίνει τίποτα. Δεν είναι μια αντανάκλαση του πόσο έξυπνος είστε, πόσο ευγενικός, πόσο αστείος, ελκυστικός, στοργικός, κ.λπ. Αφορά αυτούς, όχι εσάς. Συνέχισε να το υπενθυμίζεις αυτό (όπως και την αξία σου) στον εαυτό σου.

Υπάρχει κάποιος εκεί έξω που θα σας επιλέξει με τον ίδιο ενθουσιασμό

Αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό από όλα. Το να αγαπάς κάποιον που δεν σε αγαπάει δεν φαίνεται τόσο κακό όταν συναντάς το άτομο που σε αγαπάει. Ξαφνικά θα συνειδητοποιήσετε ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα εκεί έξω για εσάς.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας

SINGLES

Συμπεριφορές και χαρακτηριστικά που σκοτώνουν αμέσως τη μεταξύ σας χημεία και έλξη

Τι να αποφύγετε για να μην ξενερώσετε τον (υποψήφιο κι όχι μόνο) σύντροφό σας

SINGLES

Πώς να καταλάβετε ότι έχετε «αλλεργία» στις σχέσεις

10 σημάδια ότι η προσωπικότητά σας δεν είναι συμβατή με το να είστε σε σχέση

Προτεινόμενα

CELEBS

Υρώ Λούπη: Oι μοναδικές χειροτεχνίες της στο εξοχικό της στην Ερέτρια

Έχει μετατρέψει παλιά αντικείμενα σε ... «έργα τέχνης»

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν φοβάμαι τα ελαττώματά μου. Λατρεύω τις ατέλειές μου» Lady Gaga

Happy birthday στη μία και μοναδική Lady Gaga

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο τραγουδιστής

Kατά την διάρκεια των προβών του για το J2US