Skip to main content

SINGLES

6 σημαντικοί λόγοι για να κάνεις μεταπτυχιακό

Όλα όσα καθιστούν τη συνέχεια των σπουδών σου στην καλύτερη επιλογή για εσένα και το μέλλον σου



Τα τελευταία χρόνια, παρατηρούμε ότι η ζήτηση για μεταπτυχιακές σπουδές έχει αυξηθεί σημαντικά, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη και τον δυτικό κόσμο. Η εξέλιξη αυτή λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο συνεχούς οικονομικής – και όχι μόνο – κρίσης, καθώς όλο και περισσότεροι φοιτητές και φοιτήτριες αντιλαμβάνονται την αξία της συνέχισης των σπουδών τους στο επόμενο επίπεδο, με ένα master ή και διδακτορικό τίτλο. Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι λίγοι όσοι δεν πείθονται για την αναγκαιότητα και για τα πλεονεκτήματα που μπορεί να προσφέρει ένας μεταπτυχιακός τίτλος για τη σταδιοδρομία ενός ανθρώπου. Να λοιπόν έξι άκρως σημαντικοί λόγοι για να το λάβεις υπόψη σου.

Εξειδικεύεσαι

Χάρη στις μεταπτυχιακές σπουδές, εμβαθύνεις περισσότερο στον επαγγελματικό τομέα που έχεις επιλέξει στο προπτυχιακό επίπεδο και σε ενδιαφέρει, αποκτώντας τα απαραίτητα εφόδια για άρτια εξειδίκευση που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις στον επαγγελματικό τομέα στη συνέχεια της ζωής σου.

Ενισχύεις σημαντικά τις γνώσεις και τα προσόντα σου

Με ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα αποκτάς ένα σημαντικό εκπαιδευτικό υπόβαθρο στο γνωστικό πεδίο που επιθυμείς, καλλιεργείς την κριτική ικανότητά σου και μαθαίνεις να διαχειρίζεσαι με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση τα διάφορα ζητήματα του εκάστοτε επαγγελματικού αντικειμένου. Επιπλέον, εμπλουτίζεις τις γνώσεις σου ακόμη και σε τομείς που δεν περίμενες, ενώ βελτιστοποιήσεις τα skills σου μέσω θεωρητικής και πρακτικής εξάσκησης στην έρευνα και τη μεθοδολογίας της, στη συνεργασία με άλλους συμφοιτητές σου κ.ο.κ.

Επαναπροσδιορίζεις τις επιλογές σου

Ακόμα και αν έχεις κάνει λανθασμένη επιλογή την πρώτη φορά σχετικά με τις σπουδές σου, με τη μεταπτυχιακή εκπαίδευση μπορείς να ανακατευθύνεις την καριέρα σου προς τα εκεί που σου ταιριάζει καλύτερα, θέτοντας διαφορετικούς επαγγελματικούς στόχους!

female-university-student-writing-an-exam-in-the-c-2022-11-23-1_p60476

Βελτιώνεις τις επιδόσεις σου

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σε παρακινεί να βελτιώσεις την εργασιακή σου απόδοση - ακόμη και στις περιπτώσεις που εργάζεσαι κατά τη διάρκεια των σπουδών σου. Μάλιστα, μπορεί η ίδια η εταιρεία ή ο οργανισμός όπου εργάζεσαι να σου προσφέρει επιπρόσθετα κίνητρα, όπως, για παράδειγμα, την οικονομική κάλυψη των διδάκτρων παρακολούθησης. Σε κάθε περίπτωση, οι απαιτήσεις του μεταπτυχιακού θα σε κάνουν να γίνεις καλύτερος επαγγελματίας στο μέλλον, κάνοντάς σε να δουλεύεις με σύστημα και οργάνωση, σε λιγότερο χρόνο από όσο πίστευες ότι είχες ανάγκη για να φέρεις εις πέρας μια υποχρέωση.

Επεκτείνεις το δίκτυο των γνωριμιών σου

Κατά την περίοδο των μεταπτυχιακών σπουδών σου, διευρύνεις τον κύκλο σου σε όλα τα επίπεδα, γνωρίζοντας τους μελλοντικούς σου συναδέλφους, αλλά και φίλους για μια ζωή. Έρχεσαι επίσης σε επαφή με καθηγητές και σημαντικές προσωπικότητες από τον κλάδο που έχεις επιλέξει, δημιουργώντας πολλές φορές σχέσεις που είναι πιθανό να αποδειχθούν καθοριστικές για τη μετέπειτα εξέλιξή σου στο επάγγελμα.

Απογειώνεις τις προοπτικές σου

Η εξασφάλιση της εισόδου στο εργασιακό περιβάλλον, καθώς και η επαγγελματική κατοχύρωση σε αυτό, γίνονται δυσκολότερες με τα χρόνια. Ένα μεταπτυχιακό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα σου λύσει όλα τα προβλήματα, σίγουρα όμως θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο πού θα στέκεσαι εντός της αγοράς εργασίας, δίνοντάς σου ένα ισχυρό πλεονέκτημα έναντι άλλων υποψηφίων.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

«Με τον καιρό, η μόδα έγινε μέρος του DNA μου» Roberto Cavalli

Ένας μικρός φόρος τιμής στον σπουδαίο σχεδιαστή μόδας που πέθανε στις 12 Απριλίου 2024

CELEBS

Τάνια Τσανακλίδου: Το συγκινητικό «αντίο» στον Γιάννη Φέρτη

Ο ηθοποιός είχε χωρίσει την πρώτη σύζυγό του για τα μάτια της ερμηνεύτριας

DO IT YOURSELF

Τα beauty secrets της Emma Watson που έγινε μόλις 34 ετών

5 συνήθειες ομορφιάς της Emma Watson που αξίζει να υιοθετήσεις