Skip to main content

SINGLES

Manifest: μη μένεις στις ευχές, μάθε πώς να τις κάνεις πραγματικότητα

Μάθε πώς να σχεδιάζεις το μέλλον και κάνε χώρο στη ζωή σου για ευοίωνες σκέψεις



Ενέργεια, τσάκρα, κρύσταλλοι, επιθυμίες, στόχοι και πάνω απ’ όλα η σχέση σου με το σύμπαν. Από την αρχή που έκανε την εμφάνισή του το TikTok, έχουμε δει πολλές ενδιαφέρουσες τάσεις να δημιουργούνται και να καθιερώνονται. Αλλά μια από τις τελευταίες τάσεις της ισχυρίζεται ότι μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας. Ονομάζεται manifestation – αν το μυαλό σου πηγαίνει στο μανιφέστο, η σημασία της λέξης συνδέεται με την «εκδήλωση» ή τη «φανέρωση».

Η νέα αυτή τάση του TikTok ωστόσο δεν είναι στην πραγματικότητα και τόσο νέα, καθώς πρόκειται για μια πνευματική πρακτική που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα και αφορά ουσιαστικά την ιδέα ότι μπορείς να προσελκύσεις συνειδητά οτιδήποτε επιθυμείς στη ζωή σου.

Είτε πρόκειται για αγάπη, χρήματα ή οτιδήποτε άλλο, το manifestation ισχυρίζεται ότι είναι η τέλεια μέθοδος για την επίτευξη των στόχων σου και τη δημιουργία της ζωής των ονείρων σου. Μια άλλη ιδέα που συνδέεται επίσης στενά με αυτήν τη συζήτηση ονομάζεται Νόμος της έλξης - η πεποίθηση ότι οι σκέψεις και η ενέργειά σου έχουν τη δύναμη να διαμορφώσουν την πραγματικότητά σου.

br-banner-fb-manifest

Δεν χρειάζεται να ανήκεις στη γενιά του tiktok ούτε να μπεις εκεί για να μάθεις για το manifestation. Πλέον έχεις το κατάλληλο βοήθημα. Το Manifest της Gill Thackray που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Η Τέχνη της Ζωής είναι εδώ για να σου δείξει τον τρόπο. Σε λιγότερο από 130 σελίδες, το βιβλίο γίνεται ένας περιεκτικός κατανοητός οδηγός – ένα βασικό εγχειρίδιο που θα σε μυήσει στα μυστικά αυτής της αρχέγονης φιλοσοφίας και στάση ζωής.

Στο Manifest θα βρεις πρακτικές που έρχονται από τα βάθη της ιστορίας και κουμπώνουν στις σύγχρονες ανάγκες σου με έναν καθησυχαστικό κι αρμονικό τρόπο. Δεν θα σου προσφέρει μαγικά τρικ και μεταφυσικές επικλήσεις – ξόρκια ή γητειές. Πρόκειται για μια μέθοδο που σε φέρνει πιο κοντά στον εαυτό σου, ξεκλειδώνοντας τη συνειδητότητα και την αυτογνωσία. Σε βάζει στη διαδικασία να σκεφτείς πώς λειτουργεί το σύμπαν και σε κάνει να δεις και να σκεφτείς τι θες από τη ζωή σου. Σε φέρνει αντιμέτωπη με τις επιθυμίες, τις ανάγκες και τους στόχους σου.

manifest-b

Η συγγραφέας του βιβλίου, Gill Thackray, είναι καθοδηγήτρια ενσυνείδησης, εκπαιδεύτρια και ψυχολόγος, κι έχει καταφέρει να σου προσφέρει με τις γνώσεις και την εμπειρία της σε έναν πλήρη και κατανοητό οδηγό, πετυχαίνοντας να σου δώσει τα εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να τα εφαρμόσεις στη ζωή και την καθημερινότητά σου. Αρκεί να είσαι έτοιμη για μια ουσιαστική αλλαγή.

Με απλά βήματα, κατανοητές ασκήσεις για να τις εφαρμόσεις και την εξοικείωση με πρακτικές όπως η ανάλυση των αριθμών, ο οραματισμός, η εξισορρόπηση των τσάκρας, η ενσυνειδητότητα, το βιβλίο αυτό μπορεί να γίνει μια προσιτή πυξίδα σε ένα προσωπικό ταξίδι προς τη γνώση και την επιτυχία.

manifest-d

Θα μάθεις πώς να αναδιατυπώνεις τους στόχους σου με σαφήνεια κι επίγνωση. Θα σε βοηθήσει στο να έχεις μεγαλύτερο έλεγχο στη σκέψη αλλά και τα συναισθήματά σου. Θα σε ωθήσει σε μια πιο θετική στάση ζωής, όπου δεν θα εναποθέσεις μαγικά τις ελπίδες σου στο σύμπαν, αλλά θα μάθεις να συνεργάζεσαι μαζί του – κατανοώντας τον τρόπο που λειτουργεί και βρίσκοντας τη θέση σου μέσα σε αυτό. Με σύμμαχό σου τη φύση, θα αφεθείς στο να εμπιστεύεσαι καλύτερα το ένστικτό σου και θα αρχίσεις να ακούς πιο δυνατά και ξεκάθαρα την εσωτερική σου φωνή και τις βαθύτερες σκέψεις σου.

manifest-c

Μπορείς ωστόσο να το δεις και σαν ένα αναπάντεχο δώρο, ένα παιχνίδι, που ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνεις ή δεν ξέρεις πώς να το υιοθετήσεις, διαβάζοντάς το μπορεί να αποφασίσεις να το δοκιμάσεις και σίγουρα όχι μόνο δεν θα χάσεις, αλλά θα δεις ότι έχεις πολλά να πάρεις.

Η θετική στάση ζωής και η αισιοδοξία έτσι κι αλλιώς είναι γεγονός ότι βοηθάνε πολύ πιο αποτελεσματικά ακόμα και στην απλή καθημερινότητά σου από το να σκέφτεσαι αρνητικά και να τα βλέπεις όλα μαύρα.

MANIFEST – Brainfood Εκδοτική

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

CELEBS

Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Το μήνυμά της στο Instagram

FASHION TRENDS

Ποια σανδάλια είναι η πιο κομψή τάση του καλοκαιριού 2024;

Κομψά και άνετα – με «δαχτυλίδι» που τα κάνει να ξεχωρίζουν

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Θετικά τα νέα για την υγεία του - Ανταποκρίθηκε σε οδηγίες γιατρών

Παραμένει στη ΜΕΘ με μηχανική υποστήριξη έναν μήνα μετά την ανακοπή