Skip to main content

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποια διάσημη φεμινίστρια είναι η αδελφή ψυχή σου, με βάση το ζώδιό σου

Όλες κρύβουμε μια φεμινίστρια μέσα μας – να το θυμάσαι και μετά τις 8 Μαρτίου



Προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, 8 Μαρτίου, γιορτάζουμε τις διάσημες γυναίκες που επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό το φεμινιστικό κίνημα. Κάθε πρωτοπόρος βοήθησε στον αγώνα για την ισότητα των φύλων με τον δικό της μοναδικό τρόπο, που μας βοήθησε να οδηγηθούμε εδώ που είμαστε σήμερα. Αν ψάχνετε για ακόμα περισσότερη γυναικεία πνοή κι έμνπνευση, επιλέξαμε τη διάσημη φεμινίστρια που είναι η αδελφή ψυχή σας, με βάση το ζώδιό σας. Δείτε τα πρωτοποριακά χαρακτηριστικά της που μοιράζεστε για να σας παρακινήσουν και να σας εμπνεύσουν αυτή την ημέρα.

Είτε αναζητάτε την ώθηση που χρειάζεστε για να γράψετε ένα νέο βιβλίο ενδυνάωσης, είτε να ξεκινήσετε μια μη κερδοσκοπική οργάνωση είτε απλώς να μιλήσετε στον νταή συνάδελφο στη δουλειά, αυτές οι διάσημες φεμινίστριες είναι εδώ για να σας καθοδηγήσουν.

https://www.instagram.com/p/Cpf2vO6unpX/

ΚΡΙΟΣ

Η Gloria Steinem, μία Κριός, αναφέρεται συχνά ως η Μητέρα του Φεμινισμού, οπότε αν είστε Κριός, ξέρετε ότι γεννηθήκατε για να ηγηθείτε. Φιλόδοξη και γεννημένη ηγέτιδα (κλασικό χαρακτηριστικό του Κριού) συνίδρυσε το εμβληματικό φεμινιστικό περιοδικό Ms. καθώς και πολλές άλλες φεμινιστικές ομάδες με επιρροή, συμπεριλαμβανομένων των Women’s Action Alliance, του National Women’s Political Caucus και του Women’s Media Center.

https://www.instagram.com/p/BRBFee3DsvC/

ΤΑΥΡΟΣ

Η Coretta Scott King προσωποποιεί τα τυπικά χαρακτηριστικά του Ταύρου - έναν προσγειωμένο ηγέτη που αγωνίζεται για την ανθρωπότητα με τον πιο συμπονετικό δυνατό τρόπο. Ως σύζυγος του αιδεσιμότατου Δρ. Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ, η ζωή της ήταν «αφιερωμένη στις υψηλότερες αξίες της ανθρώπινης αξιοπρέπειας στην υπηρεσία της κοινωνικής αλλαγής», συμπεριλαμβανομένης της ισότητας των γυναικών. Βοήθησε στην ίδρυση του NOW (Εθνικός Οργανισμός Γυναικών) και έπαιξε βασικό ρόλο στην ανάπτυξη του οργανισμού.

https://www.instagram.com/p/CpQL1pOupEJ/

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η περιέργεια, η έκφραση και η επικοινωνία είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι ενός αληθινού Διδύμου, που περικλείει επίσης την ουσία της φεμινίστριας και Πορτορικάνας ποιήτριας Julia de Burgos. Στη δεκαετία του 1930, η de Burgos χρησιμοποίησε τη γραφή της για να αμφισβητήσει τους συμβατικούς ρόλους των φύλων, τον θεσμό του γάμου, καθώς και την αντίληψη ότι η γυναικεία φύση και η μητρότητα είναι συνώνυμα.

https://www.instagram.com/p/CpaU3AsrHk8/

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Οι Καρκίνοι είναι γνωστό ότι είναι εξαιρετικά δυνατοί εξωτερικά και μαλακοί, καλοπροαίρετοι και περιποιητικοί εσωτερικά, κάτι που συνοψίζει τέλεια την εξαιρετική Malala Yousafzai, τη νεότερη ποτέ βραβευμένη με Νόμπελ, που έγινε γνωστή με τα απομνημονεύματά της, I Am Malala, καταγράφοντας το ατρόμητο ταξίδι της ως νεαρή φοιτήτρια που αγωνίζεται για πρόσβαση στην εκπαίδευση στο Πακιστάν.

https://www.instagram.com/p/CpgkATst_Fa/

ΛΕΩΝ

Στους Λέοντες αρέσει να είναι το επίκεντρο της προσοχής, όπως, ας πούμε, ένας πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Γι' αυτό η Χίλαρι Κλίντον προσωποποιεί καλύτερα έναν Λέοντα. Αυτό, και η ορμή της να πετύχει και να την θαυμάσουν και να την αγαπήσουν (όλα τα χαρακτηριστικά της λέαινας). Η Κλίντον έχει ολοκληρώσει πολλές πρωτιές, μεταξύ των οποίων είναι η πρώτη γυναίκα γερουσιαστής από τη Νέα Υόρκη και η πρώτη γυναίκα υποψήφια για την προεδρία από ένα μεγάλο κόμμα.

https://www.instagram.com/p/ChKIoTNgK0J/

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Οι Παρθένοι είναι εργατικοί, αφοσιωμένοι στην κοινωνική δικαιοσύνη και έχουν μια βαθιά αίσθηση ανθρωπιάς, κάτι που τους καθιστά ένα από τα πιο διακριτικά ισχυρά και παθιασμένα ζώδια. Γι' αυτό η Winona LaDuke είναι το ταίρι σας για την Παρθένο. Ιθαγενής Αμερικανίδα φεμινίστρια, ακτιβίστρια και περιβαλλοντίστρια, βοήθησε στην ίδρυση του Indigenous Women's Network το 1985 και εργάζεται ακούραστα στις προσπάθειες βιώσιμης ανάπτυξης και διατήρησης. Το 1998 ανακηρύχθηκε Γυναίκα της Χρονιάς από το περιοδικό Ms. και το 2007 εισήχθη στο Γυναικείο Hall of Fame.

https://www.instagram.com/p/CopdKneJ2NE/

ΖΥΓΟΣ

Οι Ζυγοί είναι γνωστοί ως κοινωνικοί και χωρίς αποκλεισμούς, γι' αυτό και το οργανικό βιβλίο της Bell Hooks, Ο φεμινισμός είναι για όλους, είναι σήμα κατατεθέν της στάσης του Ζυγού. Η Hooks, πολιτική ακτιβίστρια και θεωρητικός, είναι επίσης γνωστό ότι είναι μία χαρισματική ομιλήτρια, με την οποία κάθε Ζυγός –ως φλύαρος γητευτής του ζωδιακού κύκλου– μπορεί να σχετίζεται.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Οι Σκορπιοί είναι παθιασμένοι και ξέρουν να καθοδηγούν και γνωρίζουν ακριβώς πώς να επιτύχουν τους στόχους τους, συμπεριλαμβανομένου του να ξέρουν πώς να δουλέψουν καλύτερα τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτό συνοψίζει καλύτερα την Emma Watson. Μετέτρεψε τη δύναμη των αστεριών της σε εξέδρα εκτόξευσης για το κίνημα #HeForShe, τη δική της φεμινιστική λέσχη βιβλίου και τη δουλειά της για την ισότητα των φύλων με τον ΟΗΕ.

https://www.instagram.com/p/Cnuouogp1uw/

ΤΟΞΟΤΗΣ

Το 1949 η Simone de Beauvoir έγραψε το Δεύτερο φύλο, το οποίο άσκησε κριτική στην πατριαρχία και τις κοινωνικές κατασκευές που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και έχει διαφημιστεί ως «το» βιβλίο που άνοιξε το δρόμο για τον σύγχρονο φεμινισμό. Η ντε Μποβουάρ ήταν ριψοκίνδυνη και φιλόσοφος –βασικά χαρακτηριστικά του Τοξότη– που είχε εμμονή με τον ανθρώπινο αγώνα να είναι ελεύθερος, κάτι με το οποίο έχει εμμονή και ο ανεξάρτητος Τοξότης.

https://www.instagram.com/p/Cpg4RrtNf2I/

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Όπως η Alice Walker, οι Αιγόκεροι είναι γεννημένοι ηγέτες που είναι γνωστοί για τη φιλοδοξία και την ευφυΐα τους, καθώς και για το ότι κρατούν πολλά σίδερα στη φωτιά. Η συγγραφέας και ακτιβίστρια Walker είναι γνωστή για το πρωτοποριακό μυθιστόρημά της The Color Purple, καθώς και για τη συμμετοχή της στο Κίνημα Πολιτικών Δικαιωμάτων στο πλευρό του Dr. King, προτού ενταχθεί στην Gloria Steinem ως συντάκτρια στο Ms. Ήταν η πρώτη που επινόησε τον όρο «womanism», που επεδίωκε να εντάξει τις μαύρες γυναίκες στον φεμινισμό.

https://www.instagram.com/p/CNYlM6xr9AI/

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η Kishida Toshiko ήταν μια από τις πρώτες Ιάπωνες φεμινίστριες που εργάστηκαν για να βελτιώσουν την κατάσταση των γυναικών, ιδιαίτερα των νεαρών γιαπωνέζων κοριτσιών. Είπε περίφημα: «Αν είναι αλήθεια ότι οι άνδρες είναι καλύτεροι από τις γυναίκες επειδή είναι πιο δυνατοί, γιατί οι παλαιστές μας σούμο δεν είναι στην κυβέρνηση;» Επαναστατική και μπροστά από την εποχή της; Λίγο πολύ συνοψίζει έναν Υδροχόο.

https://www.instagram.com/p/Coz0a4gIiqK/

ΙΧΘΥΣ

Οι Ιχθύς είναι οι ανιδιοτελείς ονειροπόλοι του ζωδιακού κύκλου που υπηρετούν τον κόσμο καλύτερα μέσω της βαθιάς καλλιτεχνικής τους έκφρασης. Αυτό το ενσαρκώνει τέλεια η Maya Angelou, μια Αμερικανίδα ποιήτρια, τραγουδίστρια, συγγραφέας απομνημονευμάτων και ακτιβίστρια για τα πολιτικά δικαιώματα που ενέπνευσε τόσο τις γυναίκες όσο και τους Αφροαμερικανούς να ξεπεράσουν τις διακρίσεις λόγω φύλου και φυλής μέσω της ισχυρής της γραφής.

Πηγή

Διαβάστε επίσης

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ανάπαυση: Ο Ερμής παύει να είναι ανάδρομος

Τι επιφυλάσσει σε κάθε ζώδιο η ορθή πορεία του Ερμή από τις 25 Απριλίου έως τις 15 Μαΐου

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

Προτεινόμενα

CELEBS

Πάνος Μουζουράκης - Μαριλού Κόζαρη: Η αποκάλυψη για τη βάφτιση της κόρης τους

Η ατάκα του καλλιτέχνη που αιφνιδίασε τους ρεπόρτερ

CELEBS

Ελεονώρα Μελέτη: «Ως παρουσιάστρια βγάζω περισσότερα από ό,τι ένας ευρωβουλευτής»

Όσα είπε για την υποψηφιότητά της στον Νίκο Χατζηνικολάου