Skip to main content

FITNESS

5 ιδανικά είδη άσκησης για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Για να διατηρηθείς ενεργή και γεμάτη ευεξία τους μήνες που περιμένεις το μωρό σου



Η άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για τη δική σου υγεία όπως και αυτή του μωρού, προάγοντας τη γενική σου ευεξία και προσφέροντας ανακούφιση από διάφορες ενοχλήσεις. Ακολουθούν πέντε είδη άσκησης που θεωρούνται ιδανικές για την περίοδο της εγκυμοσύνης και που μπορείς να δοκιμάσεις μετά την έγκριση από τον/την γυναικολόγο σου.

Περπάτημα

Μια απλή αλλά αποτελεσματική καρδιαγγειακή άσκηση, με χαμηλό αντίκτυπο στην κούραση του σώματος και που μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί σε διαφορετικά επίπεδα φυσικής κατάστασης. Βοηθά στη διατήρηση της αντοχής, προωθεί την κυκλοφορία του αίματος και μπορεί να ανακουφίσει το στρες που μεγαλώνει εκείνη την περίοδο.

Κολύμβηση

Η κολύμβηση και η αερόβια γυμναστική μέσα στο νερό είναι εξαιρετικές επιλογές για τις έγκυες γυναίκες, καθώς παρέχουν προπόνηση για όλο το σώμα, ενώ ελαχιστοποιούν την πίεση στις αρθρώσεις. Η άνωση του νερού μειώνει την καταπόνηση του σώματος, καθιστώντας την κολύμβηση μια ασφαλή και ευχάριστη επιλογή σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Προγεννητική yoga

Η προγεννητική yoga εστιάζει σε ήπιες διατάσεις, τεχνικές αναπνοής και χαλάρωσης, που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ευλυγισίας, της ισορροπίας και στη μυϊκή τόνωση. Μπορεί να είναι φυσικά ευεργετική για τη μείωση του στρες και την προώθηση της συναισθηματικής ευεξίας.

Pilates

Το Prenatal Pilates εστιάζει στην ενδυνάμωση του κορμού του σώματος, των μυών του πυελικού εδάφους και στη βελτίωση της στάσης του σώματος, στοιχεία ιδιαίτερα σημαντικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Όλα μαζί μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου στην πλάτη και στη διατήρηση της σταθερότητας καθώς το σώμα αλλάζει με την πάροδο των μηνών.

Ήπια αερόβια άσκηση

Η ήπια αερόβια άσκηση, όπως η στατική ποδηλασία ή η χρήση ενός ελλειπτικού μηχανήματος, μπορούν να προσφέρουν καρδιαγγειακά οφέλη χωρίς να ασκούν υπερβολική πίεση στις αρθρώσεις. Αυτές οι ασκήσεις βοηθούν στη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας, της αντοχής και των γενικών επιπέδων φυσικής κατάστασης.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

5 είδη άσκησης για να κάψεις πολλές θερμίδες στις καλοκαιρινές διακοπές

Πώς θα διατηρηθείς σε φόρμα όσο απολαμβάνεις τις διακοπές σου

FITNESS

6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις αν γυμνάζεσαι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες

Για να προστατεύεις σωστά την υγεία σου κάτω από τον καυτό ήλιο

FITNESS

5 λόγοι για να δοκιμάσεις τα aqua aerobics αυτό το καλοκαίρι

Ένα από τα πιο διασκεδαστικά είδη γυμναστικής, που συνδυάζουν την αερόβια άσκηση και το υγρό στοιχείο

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Ιουλίου

Κρατήστε την ψυχραιμία σας και μην αποσυντονιστείτε

ΣΙΝΕΜΑ

Δείτε τη Lady Gaga στο νέο trailer του Joker: Folie à Deux

Η Harley Quinn της Gaga φέρνει τα πάνω κάτω στο νέο trailer της sequel ταινίας δια χειρός Todd Phillips, με τον Joaquin Phoenix στο πλευρό της

FASHION NEWS

Ο Elon Musk παρουσιάζει ένα AI-generated fashion show με τα διασημότερα πολιτικά πρόσωπα και γίνεται talk of the Internet

Ο ιδρυτής της Space X και κύριος μέτοχος του X βάζει τις διασημότερες πολιτικές προσωπικότητες του κόσμου σε ένα φανταστικό fashion show, που είναι ήδη viral