Skip to main content

FITNESS

5 ιδανικά είδη άσκησης για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Για να διατηρηθείς ενεργή και γεμάτη ευεξία τους μήνες που περιμένεις το μωρό σου



Η άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για τη δική σου υγεία όπως και αυτή του μωρού, προάγοντας τη γενική σου ευεξία και προσφέροντας ανακούφιση από διάφορες ενοχλήσεις. Ακολουθούν πέντε είδη άσκησης που θεωρούνται ιδανικές για την περίοδο της εγκυμοσύνης και που μπορείς να δοκιμάσεις μετά την έγκριση από τον/την γυναικολόγο σου.

Περπάτημα

Μια απλή αλλά αποτελεσματική καρδιαγγειακή άσκηση, με χαμηλό αντίκτυπο στην κούραση του σώματος και που μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί σε διαφορετικά επίπεδα φυσικής κατάστασης. Βοηθά στη διατήρηση της αντοχής, προωθεί την κυκλοφορία του αίματος και μπορεί να ανακουφίσει το στρες που μεγαλώνει εκείνη την περίοδο.

Κολύμβηση

Η κολύμβηση και η αερόβια γυμναστική μέσα στο νερό είναι εξαιρετικές επιλογές για τις έγκυες γυναίκες, καθώς παρέχουν προπόνηση για όλο το σώμα, ενώ ελαχιστοποιούν την πίεση στις αρθρώσεις. Η άνωση του νερού μειώνει την καταπόνηση του σώματος, καθιστώντας την κολύμβηση μια ασφαλή και ευχάριστη επιλογή σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Προγεννητική yoga

Η προγεννητική yoga εστιάζει σε ήπιες διατάσεις, τεχνικές αναπνοής και χαλάρωσης, που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ευλυγισίας, της ισορροπίας και στη μυϊκή τόνωση. Μπορεί να είναι φυσικά ευεργετική για τη μείωση του στρες και την προώθηση της συναισθηματικής ευεξίας.

Pilates

Το Prenatal Pilates εστιάζει στην ενδυνάμωση του κορμού του σώματος, των μυών του πυελικού εδάφους και στη βελτίωση της στάσης του σώματος, στοιχεία ιδιαίτερα σημαντικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Όλα μαζί μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου στην πλάτη και στη διατήρηση της σταθερότητας καθώς το σώμα αλλάζει με την πάροδο των μηνών.

Ήπια αερόβια άσκηση

Η ήπια αερόβια άσκηση, όπως η στατική ποδηλασία ή η χρήση ενός ελλειπτικού μηχανήματος, μπορούν να προσφέρουν καρδιαγγειακά οφέλη χωρίς να ασκούν υπερβολική πίεση στις αρθρώσεις. Αυτές οι ασκήσεις βοηθούν στη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας, της αντοχής και των γενικών επιπέδων φυσικής κατάστασης.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

Πόσο καιρό θα σου πάρει για να δεις τα πρώτα αποτελέσματα της συστηματικής άσκησης στο σώμα σου;

Να πόσος καιρός χρειάζεται για τις πρώτες αλλαγές στη φυσική σου κατάσταση

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Σαββάτου 4 Μαΐου

Οργανώστε τις υποθέσεις σας βάζοντας προτεραιότητες σε ό,τι έχετε ανάγκη πρώτα

ΣΙΝΕΜΑ

May the 4th be with you με 20 από τις πιο ρομαντικές στιγμές Star Wars

Η αγάπη είναι μεγάλη με τον γαλαξία - απέραντη

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το Voés Festival επιστρέφει για δεύτερη χρόνια στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Mε τους Villagers of Ionnina City, Social Waste, Γιάννη Αγγελάκα και οι 100°C, Πάνο Βλάχο, Σκιαδαρέσες, Λόγος Τιμής, LosTre, Κωσταντή Πιστιόλη, Pagan και Λεωνίδα Μπαλάφα