Skip to main content

SINGLES

4 τρόποι για να αντιμετωπίσεις τους τοξικούς συναδέλφους σου

Τι να κάνεις για να την παλέψεις σε ένα γραφείο με ναρκισσιστικούς και κακότροπους συναδέλφους που σε έχουν βάλει στο μάτι 



Το έχουμε εμπεδώσει: ο κόσμος γύρω μας διακρίνεται για ιδιαίτερα χαμηλή ενσυναίσθηση και πολλές φορές δεν του καίγεται καρφάκι για τα βιώματα και τα συναισθήματα των άλλων. Τι συμβαίνει όμως όταν στον χώρο εργασίας σου έχουν συγκεντρωθεί αρκετά άτομα με τοξικές συμπεριφορές, ναρκισσιστικά συναισθήματα και το σιωπηλό bullying «εγγεγραμμένο» στο DNA τους; Να πώς θα τους αντιμετωπίσεις!

Διατήρησε επιφυλάξεις με τις πρώτες εντυπώσεις

Το να δουλεύεις με ένα άτομο που σου φαίνεται από νωρίς τοξικό, ναρκισσιστικό και γενικότερα προβληματικό ως προς τη συμπεριφορά του, μπορεί πολύ εύκολα να σε ρίξει ψυχολογικά και να σου δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα. Τις περισσότερες φορές, τα άτομα αυτά σε «κερδίζουν» με πρώτες, καλά σκηνοθετημένες συμπεριφορές ώστε να σε έχουν από κοντά, μέχρι να έρθει η πρώτη πισώπλατη μαχαιριά. Διατήρησε λοιπόν επιφυλάξεις με τις πρώτες εντυπώσεις στο περιβάλλον του γραφείου, και άσε να περάσει καιρός μέχρι να βγάλεις συμπεράσματα για τους συναδέλφους σου.

Μην παίξεις το παιχνίδι τους

Αν συνεργάζεσαι άμεσα με κάποιο άτομο που βρίσκεις ότι διαθέτει προβληματική συμπεριφορά και κακές προθέσεις απέναντί σου, μοιράσου το με κάποιον συνάδελφο που έχει περάσει το τεστ του χρόνου και τον ξέρεις καλά. Χρησιμοποίησε συγκεκριμένα περιστατικά και ζήτα συμβουλές, ενώ μην πέσεις στην παγίδα του να παίξεις το ίδιο παιχνίδι, αφού λογικά θα χάσεις.

Μην προσπαθήσεις να εξηγήσεις γιατί φέρονται έτσι

Ο στόχος σου θα πρέπει να είναι να εξαφανιστεί το πρόβλημα, χωρίς όμως να μπεις σε μια διαδικασία του να εξηγήσεις για ποιους λόγους υπάρχει. Άλλωστε δεν είσαι εσύ αυτός/-ή που πρέπει να αλλάξει, αλλά η άλλη πλευρά που δημιουργεί το ζήτημα. Και σίγουρα δεν έχεις την υποχρέωση να γίνεις ο ψυχολόγος του γραφείου.

Εκφράσου ανοιχτά για το τι συμβαίνει

Μην περιοριστείς στο να βιώνεις το πρόβλημα μέσα σου, αλλά εκφράσου ανοιχτά στο περιβάλλον του γραφείου για όσα ζητήματα αντιμετωπίζεις από τις κακές συμπεριφορές τοξικών συναδέλφων. Έχε κατά νου ότι τα άτομα αυτά «πατούν» πάνω στο ότι δεν θέλεις να λάβει έκταση το ζήτημα, υιοθετώντας σταδιακά ακόμη πιο τοξική συμπεριφορά που σε διαλύει μέρα με τη μέρα.

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ