Skip to main content

SINGLES

Μήπως ο πρώην σου προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή σου στα social

Πώς να καταλάβεις ότι ο πρώην σου σου «στέλνει» μήνυμα στα social media, ενώ δεν τολμάει να κάνει κίνηση



Είτε τα λατρεύεις είτε τα μισείς, τα social media είναι εδώ και μας επηρεάζουνε με πολλούς τρόπους. Είτε είσαι εθισμένη στα βίντεο του TikTok, είτε δεν μπορείς να σταματήσετε να χαζεύεις στο Instagram είτε σας αρέσει να γελάτε με τα ανόητα memes του Twitter, όλοι λίγο πολύ έχουμε κολλήσει. Ωστόσο, δεν είναι απλώς ένα εργαλείο ψυχαγωγίας. Αυτές οι εφαρμογές παίζουν επίσης μεγάλο ρόλο στην ερωτική ζωή των ανθρώπων, ακόμη και μετά το τέλος μιας σχέσης. Εδώ είναι μερικά σημάδια που δείχνουν ότι ο πρώην σου προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή σου στα social media.

Πώς χρησιμοποιούν οι άνθρωποι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από μια σχέση

Ενώ είναι ακόμα ελεύθεροι

Σε γενικές γραμμές, οι singles τείνουν να αναζητούν ραντεβού και γνωριμίες μέσω διαδικτυακών εφαρμογών γνωριμιών ή αυτοπροσώπως. Ωστόσο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει μια πλατφόρμα γνωριμιών από μόνα τους. Με περισσότερα από 1,44 δισεκατομμύρια άτομα στο Instagram από τον Ιούλιο του 2022, δεν είναι περίεργο που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την εφαρμογή για να βρουν τον έρωτα, σύμφωνα με τους New York Times.

Οι σέξι selfies είναι ένας δημοφιλής τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή των ρομαντικών προοπτικών στο διαδίκτυο. Η δημοσίευση σκόπιμα προκλητικών/σέξι φωτογραφιών με την ελπίδα να βγεις ραντεβού κυκλοφορεί εδώ και καιρό και για πολλούς έχει αποδειχθεί επιτυχημένη. Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες συνδέονται με άλλους μέσω κοινών ενδιαφερόντων, όπως να ακολουθούν το ίδιο συγκρότημα, τον ίδιο συγγραφέα ή να αγαπούν μια συγκεκριμένη τηλεοπτική εκπομπή. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να βρεις στην ενότητα σχολίων.

Ενώ βρίσκονται σε μια σχέση

Πόσες φορές έχετε ανοίξει τη ροή σας στο Instagram, μόνο για να δείτε κάποιο αγαπημένο κορίτσι (ή άντρα!) να δημοσιεύει τη ρομαντική του ζωή και να συνεχίζει να λέει πόσο τυχεροί είναι που έχουν «αυτόν» δίπλα τους; Είναι αδιάκοπο, αντιπαθητικό και συνήθως ύποπτο. Άλλωστε, οι άνθρωποι που νιώθουν την ανάγκη να επιμένουν συνεχώς ότι είναι εξαιρετικά ευτυχισμένοι συνήθως δεν είναι. Στην πραγματικότητα, η έρευνα έχει δείξει ότι τα ζευγάρια που παρουσιάζουν τη σχέση τους στο διαδίκτυο λιγότερο έχουν περισσότερο περιεχόμενο στη σχέσεις τους.

Αφού χωρίσουν με κάποιον

Ο τίτλος αυτού του άρθρου τα λέει όλα. Είναι πολύ συνηθισμένο για τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν τα like του Instagram, του TikTok και του Facebook για να στείλουν έμμεσα ένα μήνυμα στους πρώην συντρόφους τους. Μπορεί να είναι επειδή θέλουν να ξαναβρεθούν μαζί. Ή, ίσως θέλουν να εκδικηθούν έναν απατημένο πρώην. Ίσως θέλουν να στείλουν το μήνυμα ότι έχουν ξεπεράσει τον προηγούμενο σύντροφό τους και είναι έτοιμοι να προχωρήσουν.

Όποιο και αν είναι το κίνητρο, τα σημάδια είναι όλα εκεί: ο πρώην σου προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή σου στα social media. Απλά πρέπει να προσέξεις την ειδοποίηση.

Σημάδια ότι ο πρώην σας προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ξαφνικά δημοσιεύει πολλές προκλητικές selfies.

Αν χρησιμοποιούσε σπάνια τον λογαριασμό τους πριν ή ανέβαζε μόνο φωτογραφίες του σκύλου του, αλλά τώρα ξαφνικά δημοσιεύει ημίγυμνες φωτό πολλές φορές την εβδομάδα, είναι αρκετά προφανές τι συμβαίνει εδώ. Θέλει να τον δεις και να συνειδητοποιήσεις τι χάνεις, αυτό είναι όλο.

Θέλει να τονίσει το πόσο ευτυχισμένος είναι.

Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα σημάδια ότι ο πρώην σου προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή σου στα social media. Κάθε μέρα, είναι τα stories ή ενημερώσεις για το πώς ζει την καλύτερη ζωή του. Νιώθει ολοκληρωμένος και γεμάτος. Βρίσκεται στον σωστό δρόμο και απολαμβάνει το ταξίδι της ζωής. Είναι δυνατόν αυτό να είναι αληθινό και εγκάρδιο; Σίγουρα. Είναι πιο πιθανό, ωστόσο, να σου στέλνει ένα μήνυμα.

Του αρέσουν όλες οι αναρτήσεις σου.

Δεν είστε πια μαζί, αλλά εξακολουθεί να κάνει διπλό κλικ στις αναρτήσεις σου και συνήθως λίγο μετά τη δημοσίευσή σου. Μπορεί να σου άφησε το emoji της φωτιάς κάτω από μια καυτή selfie. Ή, ίσως απλώς έβαλε "LOL" κάτω από μια αστεία ανάρτηση που ανέβασες. Είτε έτσι είτε αλλιώς, προσπαθεί να γίνει ορατός.

Πάντα μοιράζεται αποφθέγματα χωρισμού στις Ιστορίες τους.

Ξαφνικά είναι μεγάλος οπαδός της υπαρξιακής ποίησης και μοιράζεται αρκετούς στίχους την ημέρα. Οι ιστορίες του είναι γεμάτες με εμπνευσμένες καρτ-ποστάλ σχετικά με τη θεραπεία από μια ραγισμένη καρδιά ή καλλιτεχνικές εικόνες ενός άθλιου καλλιτεχνικού ατόμου όπου όλα είναι δραματικά. Ξέρει ότι τον ακολουθείς και προφανώς το θέλει.

Δημοσιεύει πράγματα που αναφέρονται στον χρόνο όταν ήσασταν μαζί.

Πιθανές ενδείξεις: ο πρώην σου μοιράζεται φωτογραφίες από τη συναυλία που «μόλις εμφανίστηκε στις αναμνήσεις [τους]» κι είχατε πάει μαζί. Ανεβάζει στιγμιότυπα από τον καφέ του… από το μαγαζί όπου παίρνατε μαζί το πρωινό latte. Αναφέρει διακοπές που κάνατε μαζί. Δεν βλέπετε; Αυτά είναι σημάδια που δείχνουν ότι ο πρώην σου προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή σου στα social media.

Σε κάνει tag σε memes.

Θα νόμιζες ότι είστε κολλητοί με όλα τα (ομολογουμένως) ξεκαρδιστικά μιμίδια στα οποία σε κάνει tag ο πρώην σου. Ενώ δεν τολμάει να σου πει τίποτα απευθείας, δεν σχολιάζει καν κάτι στην ετικέτα. Απλώς βάζει ένα @ και το αφήνει έτσι.

Σε ακολουθεί και σε κάνει unfollow αρκετές φορές.

Δεν είναι ατύχημα, ειδικά όχι μετά την πρώτη φορά. Το κάνει ελπίζοντας ότι θα δεις το όνομά του να εμφανίζεται και… ποιος ξέρει. Να νιώσεις νοσταλγία; Να του απευθυνθείς; Μπορεί να μην το μάθεις ποτέ, αλλά μάλλον είναι καλύτερο να το αγνοήσεις εντελώς.

Γιατί το κάνει;

Θέλει να ξαναβρεθείτε μαζί.

Αυτό μπορεί να είναι αυτό που σκέφτεται (ή ελπίζει) και είναι δυνατό. Εάν είσαι εκείνη που τον απέρριψε ενώ θα ήθελε να είστε μαζί, μπορεί να ελπίζει σε μια επανένωση. Δεν θέλει να σε παρακαλέσει να ξανασυναντηθείτε απευθείας, γι' αυτό ελπίζει ότι θα καταλάβεις αυτά που αναφέρει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι λίγο δειλό και κάπως ανώριμο, αλλά εξακολουθεί να συμβαίνει.

Έχεις προχωρήσει και δεν το αντέχει.

Εάν είσαι σε μια νέα σχέση ή απλά πολύ χαρούμενη χωρίς αυτόν, ίσως να μην μπορεί να το διαχειριστεί. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν εκείνος δεν βρίσκεται σε τόσο υπέροχο μέρος. Αν ο πρώην σου παρατηρήσει σημάδια ότι τα είσαι πολύ καλά, μπορεί να προσπαθήσει να τραβήξει την προσοχή σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να σε παρασύρει σε ενοχές ή να σε ενημερώσει ότι δεν ισχύει το ίδιο για εκείνον. Είναι ασήμαντο και λίγο λυπηρό. Δεν χρειάζεται να πέσεις στην παγίδα.

Νιώθει νοσταλγία.

Ό,τι κι αν συνέβη για να σας χωρίσει, αγαπηθήκατε έστω για λίγο. Μοιραστήκατε υπέροχες στιγμές μαζί και του λείπεις. Ωστόσο, δεν θέλει απαραίτητα να ξαναβρεθείτε μαζί. Απλώς κάνουν μια βόλτα στη μνήμη του.

Βαριέται.

Βγήκε από στο Tinder και το Hinge και δεν έχει τίποτα καλύτερο να κάνει. Έτσι, απευθύνεται σε εσένα (με κυκλικό τρόπο). Δεν σημαίνει και πολλά, οπότε μην του δίνεις περισσότερη αξία.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

CELEBS

Αμαλία Κωστοπούλου: Για σαφάρι στη Νότια Αφρική με το αγόρι της!

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram «κόβουν» την ανάσα

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα