Skip to main content

SINGLES

Πώς να καταλάβετε αν περιτριγυρίζεστε από άτομα που σας ρίχνουν

Επειδή η ενέργειά σας δεν είναι ανεξάντλητη, δείτε ποιες συμπεριφορές των άλλων σας την ελαττώνουνΗ ζωή είναι πολύ σύντομη για να την περάσετε περιτριγυρισμένοι από ανθρώπους που εξαντλούν την ενέργειά σας και μειώνουν το φως σας. Δυστυχώς, η αρνητικότητα μπορεί μερικές φορές να είναι αδιόρατη, καθώς συγκαλύπτεται από καλές προθέσεις ή οικειότητα. Νιώθετε συνεχώς κουρασμένοι, απογοητευμένοι ή συγκρατημένοι; Ίσως είναι καιρός να αναρωτηθείτε εάν οι άνθρωποι γύρω σας σας ανεβάζουν αληθινά ή αν σας ρίχνουν εν αγνοία σας. Εδώ είναι μερικά θλιβερά σημάδια ότι συμβαίνει το τελευταίο.

Υπάρχει αρνητικότητα παντού.

Η αρνητικότητα είναι μεταδοτική. Όταν περιτριγυρίζεσαι από άτομα που συνεχώς γκρινιάζουν και επικρίνουν, αυτό αρχίζει να σε φθείρει. Ξαφνικά, είναι δύσκολο να βρεις χαρά σε οτιδήποτε. Σας κάνει να νιώθετε διαλυμένοι, απαισιόδοξοι και εντελώς πάνω από αυτές τις αρνητικές δονήσεις.

Δεν νιώθετε ότι έχετε υποστήριξη.

Στις καλές σχέσεις, ξέρετε ότι οι άνθρωποί σας είναι εκεί για εσάς, ανεξάρτητα από το τι. Σας επευφημούν, σας σηκώνουν όταν πέφτεις… είναι το δίχτυ ασφαλείας σας. Αλλά όταν δεν νιώθετε αυτή την υποστήριξη, είναι τρομακτικό. Νιώθετε μόνοι και αναρωτιέστε αν μπορείτε πραγματικά να εμπιστευτείτε τους γύρω σας.

Η ζήλια και η δυσαρέσκεια είναι συχνά φαινόμενα.

Η ζήλια και η αγανάκτηση απομυζούν τη χαρά από όλα. Όταν αυτά τα συναισθήματα κυριαρχούν, δεν υπάρχει χώρος για να γιορτάσουμε ο ένας τον άλλον ή να απολαύσουμε ο ένας την παρέα του άλλου. Η συνεχής αρνητικότητα και ο κρυφός ανταγωνισμός δημιουργούν μια άθλια ατμόσφαιρα που δηλητηριάζει τις φιλίες και τις σχέσεις.

Υπάρχει πολλή χειριστική συμπεριφορά.

Οι χειριστικοί δηλητηριάζουν τις σχέσεις. Παίζουν παιχνίδια μυαλού, διαστρεβλώνουν τα λόγια σας και σας κάνουν να αμφιβάλλετε για το ένστικτό σας. Η ζωή σε αυτό το είδος περιβάλλοντος είναι απίστευτα θλιβερή. Καταρρίπτει την εμπιστοσύνη και σας κάνει να νιώθετε ότι είστε πάντα υπό έλεγχο, χωρίς να ξέρετε ποτέ ποιος είναι γνήσιος.

Η ενέργεια εξαντλείται απίστευτα.

Ορισμένοι άνθρωποι έχουν ένα πραγματικό ταλέντο να σας κάνουν να αισθάνεστε εντελώς στραγγισμένοι. Πάντα παραπονιούνται, εστιάζουν μόνο στον εαυτό τους και σας αφήνουν να νιώθετε συναισθηματικά πιεσμένοι. Κάθε αλληλεπίδραση μαζί τους είναι μια δύσκολη μάχη και είναι δύσκολο να απολαύσετε τη συντροφιά τους.

Υπάρχει πολλή κριτική, αλλά καμία από αυτές δεν είναι εποικοδομητική.

Η εποικοδομητική κριτική είναι εξαιρετική για την προσωπική ανάπτυξη γιατί σας βοηθά να ευδοκιμήσετε και να ανθίσετε. Αλλά όταν η κριτική είναι συνεχής και στερείται οποιασδήποτε χρήσιμης ανατροφοδότησης, είναι σαν να δεχόμαστε συνεχείς επιθέσεις. Μειώνει την αυτοεκτίμησή σας και στην πραγματικότητα δεν σας βοηθά με κανέναν τρόπο. Αντί να νιώθετε κίνητρο για βελτίωση, νιώθετε απογοητευμένοι και αποθαρρυμένοι.

Υπάρχουν πάρα πολλά κουτσομπολιά και δράμα γύρω σας.

Το κουτσομπολιό και το δράμα μπορεί να φαίνονται διασκεδαστικά για λίγο, αλλά τελικά, είναι απλώς χάσιμο χρόνου και ενέργειας. Όταν αυτά τα πράγματα κυριαρχούν στον κοινωνικό σας κύκλο, είναι σαν να παγιδεύεστε σε ένα ατελείωτο επεισόδιο του "Days of Our Lives". Αντί να βελτιώνετε ο ένας τον άλλον, υπάρχει πισώπλατο μαχαίρι και προδοσία, που μπορεί να διαλύσει ακόμη και τις πιο στενές φιλίες.

Δεν νιώθετε ότι πάτε κάπου μαζί τους.

Σε ένα υγιές περιβάλλον, ενθαρρύνεστε να αναπτυχθείτε και να εξελιχθείτε ως άτομο. Αλλά όταν υπάρχει στασιμότητα στον κοινωνικό σας κύκλο, είναι σαν να είστε κολλημένοι στην κινούμενη άμμο – όσο πιο δύσκολο προσπαθείτε να προχωρήσετε, τόσο περισσότερο σε τραβάνε πίσω. Αντί να νιώθετε έμπνευση για να κυνηγήσετε τα όνειρά σας, νιώθετε σαν να έχετε κολλήσει σε μια αποτελμάτωση.

Νιώθετε ότι κανείς δεν σας εκτιμά.

Νιώσατε ποτέ ότι φωνάζετε στο κενό, αλλά κανείς δεν σας ακούει; Έτσι είναι όταν δεν νιώθετε εκτίμηση στις σχέσεις σας. Παρά τις καλύτερες προσπάθειές σας, φαίνεται ότι κανείς δεν προσέχει ή δεν ενδιαφέρεται για το τι φέρνετε στο τραπέζι. Καταλήγετε να νιώθετε εντελώς δεδομένοι, και αυτό είναι χάλια.

Κανείς δεν είναι ο αυθεντικός εαυτός του – ούτε εσείς.

Η αυθεντικότητα είναι σαν τη μυστική σάλτσα των γνήσιων συνδέσεων και χωρίς αυτήν, τα πράγματα μένουν στην επιφάνεια. Όταν οι άνθρωποι με τους οποίους κάνετε παρέα σε καθημερινή βάση δεν είναι αληθινοί, μαθαίνετε να τους βλέπετε όλους με τη μάσκα τους και δεν βλέπετε ποτέ από αυτό που κρύβεται από πίσω. Αντί να μπορείτε να είστε ο εαυτός σας, αναγκάζεστε να βάλετε μια πρόσοψη και να παίξετε έναν ρόλο.

Υπάρχει σοβαρή έλλειψη ορίων.

Οι υγιείς σχέσεις χτίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό και τα σαφή όρια, αλλά όταν λείπουν τα όρια, είναι σαν την Άγρια Δύση εκεί έξω. Βρίσκεστε να ξεπερνάτε συνεχώς ο ένας τους περιορισμούς του άλλου, οδηγώντας σε ένταση και σύγκρουση. Καταλήγετε να ζείτε σε μια συνεχή κατάσταση χάους, χωρίς να ξέρετε ποτέ πού είναι η γραμμή μέχρι να την ξεπεράσετε.

Κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για τις πράξεις του.

Η λογοδοσία είναι σαν την κόλλα που συγκρατεί τις σχέσεις – χωρίς αυτήν, τα πράγματα γρήγορα διαλύονται. Αλλά όταν κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για τις πράξεις του, είναι σαν να παίζουν όλοι το παιχνίδι της ευθύνης. Αντί να αναγνωρίζουν τα λάθη τους και να εργάζονται προς μια λύση, οι άνθρωποι δείχνουν με το δάχτυλο και εκτρέπουν την ευθύνη.

Νιώθετε ότι βρίσκεστε διαρκή ανταγωνισμό.

Ο υγιής ανταγωνισμός μπορεί να είναι διασκεδαστικός και ενθαρρυντικός, αλλά όταν μετατρέπεται σε σκληρή μάχη, είναι σαν να σας ρίχνουν σε Hunger Games. Αντί να επευφημούν ο ένας τον άλλον, είναι ο κάθε άνθρωπος για τον εαυτό του. Δεν θέλετε να ζείτε σε μια συνεχή κατάσταση σύγκρισης όπου η αξία σας μετριέται με τα επιτεύγματά σας. Υπάρχουν περισσότερα στη ζωή από αυτό!

Υπάρχει πολλή συναισθηματική αναστάτωση.

Η συναισθηματική αναταραχή βάζει ολόκληρο τον κόσμο σας εκτός ισορροπίας. Ποτέ δεν ξέρετε τι να περιμένετε, και σας αφήνει να νιώθετε αναστατωμένοι. Όταν υπάρχει συνεχές δράμα και σύγκρουση γύρω σας, είναι σαν να έχει καταρρεύσει εντελώς η αίσθηση ασφάλειας και σταθερότητας.

Οι αυθεντικές συνδέσεις είναι δύσκολο να δημιουργηθούν.

Η αυθεντική σύνδεση είναι σαν μια ζεστή αγκαλιά μια κρύα μέρα — κάνει τα πάντα καλύτερα. Αλλά όταν υπάρχει έλλειψη γνήσιας σύνδεσης στον κοινωνικό σας κύκλο, είναι σαν να περιτριγυρίζεστε από αγνώστους. Αντί να νιώθετε κατανοητοί και εκτιμημένοι, νιώθετε μοναξιά και αποκομμένοι.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

CELEBS

Ζενεβιέβ Μαζαρί: Όλα όσα δεν ξέρουμε για εκείνη!

Η αγάπη της στη μόδα, το όνομά της και ο έρωτάς της με τον άντρα της

ΠΑΙΔΙ

Πώς νιώθουν δέος τα παιδιά και πώς αυτό το συναίσθημα γίνεται ισχυρό κίνητρο

Νέα έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την εμφάνιση του δέους στην παιδική ηλικία.