Skip to main content

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας



Όσον αφορά την αντιμετώπιση χειριστικών και τοξικών ανθρώπων, φτάνει! Τελειώσατε με την προσπάθεια να ευχαριστήσετε τους ανθρώπους ή να δαγκώσετε τη γλώσσα σας, ώστε να διατηρήσετε την ηρεμία αντί να εκφράσετε αυτό που δεν σας αρέσει. Αξίζετε τον σεβασμό. Εδώ είναι 10 σημάδια ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας αντί να ανέχεστε τις βλακείες άλλων ανθρώπων, και μπράβο σας.

Έχετε ορίσει σταθερά όρια.

Δεν αφήνετε τους ανθρώπους να περπατούν από πάνω σας και να σας αντιμετωπίζουν σαν χαλάκι. Λέτε «όχι» όταν κάτι δεν σας ταιριάζει και ξέρετε τι είδους συμπεριφορά θα ανεχτείτε – και δεν θα ανεχτείτε από τους άλλους. Θα υπερασπιστείτε τα τείχη της πόλης σας και θα κάνετε τους άλλους να καταλάβουν ότι πρέπει να σας σέβονται ή να σταματήσουν να συνομιλούν μαζί σας. Είναι στο χέρι τους.

Κάνετε ισχυρή επαφή με τα μάτια.

Η οπτική επαφή είναι ένας τύπος μη λεκτικής επικοινωνίας που σας δίνει τη δυνατότητα να αλληλοεπιδράσετε με κάποιον με αυτοπεποίθηση, αντί να θεωρείστε ανασφαλής. Έχετε εξελίξει την αυτοπεποίθηση, επομένως η οπτική επαφή είναι η καλύτερη κίνηση όταν εκφράζετε αυτό που θέλετε και αντιμετωπίζετε τους ανθρώπους με σταθερό, αλλά ήπιο τρόπο, ώστε να ξέρουν ότι δεν κάνετε πίσω.

Σταματάτε να ζητάτε συγγνώμη για όλα.

Αντί να ζητάτε συγγνώμη για τα πάντα, ακόμα κι αν δεν κάνετε λάθος, κάτι που μπορεί να σας κάνει να θεωρήσετε ότι δεν έχετε αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, ζητάτε συγγνώμη μόνο όταν έχετε κάνει κάτι κακό. Δεν θα ζητήσετε συγγνώμη που εκφράσατε τις ανάγκες σας ή εκφράσατε τις απόψεις σας – και γιατί να το κάνετε;

Λέτε «Όχι» ακόμα κι όταν είναι άβολο.

Είναι εύκολο να πέσεις στην παγίδα του να νιώθεις ένοχος όταν λες «όχι» στο αίτημα κάποιου, ειδικά αν σου ζητάει μια μεγάλη χάρη. Όμως, ξέρετε τον εαυτό σας και τι έχετε στην καρδιά σας. Γνωρίζετε ότι η αυτοεκτίμησή σας δεν μειώνεται εάν δεν μπορείτε να ξεπεράσετε τους άλλους. Δεν θα θέσετε τον εαυτό σας σε μειονεκτική θέση για να κάνετε κάποιον άλλον ευτυχισμένο. Είναι τόσο απλό.

Δεν αναλαμβάνετε το δράμα του άλλου.

Εάν κάποιος προσπαθεί να εκτονώσει και να ξεφορτώσει το δράμα του στο κατώφλι σας, θα τον βοηθήσετε, αλλά δεν θα αναλάβετε τα προβλήματά του. Αυτό συμβαίνει επειδή είστε ισχυροί και ξέρετε πώς να ασχοληθείτε με την αυτοφροντίδα όταν απαιτείται. Πρέπει να προσέχετε τον εαυτό σας, και αυτό είναι που σας εμποδίζει να λάβετε υπόψη σας το δράμα των άλλων.

Δεν βασίζεστε στις απόψεις των άλλων ανθρώπων.

Αντί να αφήνετε αυτά που λένε οι άλλοι για εσάς να καθορίσουν ποιοι είστε, ξέρετε ότι πρέπει να εστιάσετε στον εαυτό σας. Αυτό που σκέφτεστε για τον εαυτό σας είναι αυτό που μετράει περισσότερο, από το πώς φτιάχνετε τα μαλλιά σας μέχρι την επαγγελματική πορεία που θα επιλέξετε. Εξαρτάται από εσάς και αρνείστε να δώσετε τη δύναμή σας σε άλλους ανθρώπους. Οι σκέψεις και οι απόψεις τους δεν είναι το βιβλίο κανόνων σας!

Αποφεύγετε τη σπατάλη χρόνου.

Όταν ένα τοξικό άτομο θέλει πρόσβαση στη ζωή σας, δεν επιτρέπετε στον εαυτό σας να απορροφηθεί. Ξέρετε με τι ασχολείστε και ποιες είναι οι πεποιθήσεις σας, και δεν θα συμβιβαστείτε σε αυτό. Οι άνθρωποι μπορούν να εντοπίσουν τις δονήσεις σας χωρίς BS από μίλια μακριά, γι' αυτό οι χειριστικοί δεν θα δοκιμάσουν καν την τύχη τους για να έρθουν σε επαφή μαζί σας.

Δεν φοβάστε να πείτε τη γνώμη σας.

Εάν ο φίλος σας σας στενοχωρήσει ή ο φίλος σας σας κάνει μια παρατήρηση, δεν πρόκειται να το δεχτείτε. Θα εκφράσετε ότι δεν σας αρέσει αυτό που έχουν κάνει και θα εξηγήσετε ήρεμα γιατί σας πληγώνει. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να κλείσετε αμέσως τις κακές συμπεριφορές, ώστε να μη δημιουργήσουν δυσαρέσκεια – ή να μην επαναληφθούν στο μέλλον. Ξέρετε ότι πρέπει να διδάξετε στους ανθρώπους πώς να σας φέρονται.

Διαγράφετε άτομα αν δεν στείλουν μήνυμα.

Είστε ο τύπος του ατόμου που θα κάνει μια προσπάθεια να συνδεθεί με κάποιον και να οικοδομήσει μια σχέση, αλλά θα αναπηδήσετε με την πρώτη απόπειρα του να μην θέλει να ανταποδώσει. Δεν είστε εδώ για να αφήσετε έναν τεμπέλικο σύντροφο να ξεπεράσει, ή έναν «σχεδόν» φίλο να εκμεταλλευτεί την καλοσύνη σας. Αν δεν σας συναντήσουν στα μισά, τότε αποσύρεστε από το παιχνίδι.

Δεν αφήνετε την πίεση των συνομηλίκων να σας επηρεάσει.

Δεν έχει σημασία αν όλοι οι φίλοι σας κάνουν πολλές αναρτήσεις ή καπνίζουν ή οτιδήποτε άλλο. Εάν δεν έχετε τη διάθεση να συμμετάσχετε, δεν θα παρασυρθείτε. Γνωρίζετε ότι το «όχι» είναι μια πλήρης απάντηση που δεν απαιτεί περαιτέρω εξήγηση. Έτσι, δεν θα νιώθετε ότι πρέπει να ακολουθήσετε τους φίλους σας για να κερδίσετε την έγκρισή τους ή να νιώσετε σαν μέρος της συμμορίας. Οδηγείτε σύμφωνα με τους δικούς σας κανόνες, κάτι που είναι φοβερό.

Αρνείστε να συμβιβαστείτε.

Εφόσον δεν αναζητάτε ανθρώπους και επειδή ξέρετε τι θέλετε, δεν θα επιτρέψετε στον εαυτό σας να τακτοποιηθεί ή να συμβιβαστεί. Είτε πρόκειται για μια δυστυχισμένη σχέση, μια φιλία χωρίς δέσμευση ή μια βαρετή δουλειά, δεν θα συμβιβαστείτε αν σας κάνει να δυστυχείτε. Ήρθε η ώρα να το διώξετε από τη ζωή σας! Εκτιμάτε τον εαυτό σας πάρα πολύ επειδή δεν μειώνετε τα πρότυπά σας. Το συμπέρασμα: ξέρετε ότι αξίζετε καλύτερα και θα παλέψετε για αυτό!

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Η ψυχολογική ανάγνωση της Εβδομάδας των Παθών

Τα δέκα συναισθήματα του Πάσχα και πώς θα σε οδηγήσουν στην αυτογνωσία

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το Voés Festival επιστρέφει για δεύτερη χρόνια στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Mε τους Villagers of Ionnina City, Social Waste, Γιάννη Αγγελάκα και οι 100°C, Πάνο Βλάχο, Σκιαδαρέσες, Λόγος Τιμής, LosTre, Κωσταντή Πιστιόλη, Pagan και Λεωνίδα Μπαλάφα

FASHION TRENDS

6 ολόσωμα μαγιό για τις πρώτες βουτιές του 2024

Μοδάτα κοψίματα, χρώματα και patterns στην απόλυτη «στολή» του καλοκαιριού

ASK THE EDITOR

6 fluid αντιηλιακά για εσένα που δεν αντέχεις τη λιπαρότητα στην επιδερμίδα σου

Με τα προϊόντα που υπάρχουν πλέον στην αγορά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να παραλείψεις την πιο σημαντική ασπίδα για το δέρμα σου