6 τρόποι να θέσεις υψηλούς στόχους (και να τους πετύχεις)

Κινητοποιήσου τώρα...

Αναστασία Τουρούτογλου

Πόσες φορές έχεις αποφασίσει να κάνεις κάτι καινούριο στη ζωή σου ή μια αλλαγή, αλλά έχεις μείνει μόνο στα λόγια; Πολλές φορές δυσκολευόμαστε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, μικρό ή μεγάλο, επειδή δεν έχουμε αρκετά κίνητρα. Είτε πρόκειται για μια δίαιτα ή για μια καινούρια δουλειά ή χόμπι έχουμε την τάση να μην εξελισσόμαστε. Παρακάτω θα βρεις 6 τρόπους που θα σε βοηθήσουν να ξαναβρείς τον ενθουσιασμό και την κινητοποίηση που χρειάζεσαι:

1. Η θετική πλευρά των πραγμάτων: Οι άνθρωποι που δεν έχουν κίνητρα τείνουν να βλέπουν την αρνητική πλευρά των πραγμάτων. Καλό είναι να αρχίσεις να αξιολογείς τις ικανότητές σου με ειλικρίνεια αλλά και τη δυσκολία ή όχι μιας πρόκλησης που έχεις να αντιμετωπίσεις.

2. Η επιβράβευση: Όταν αγχώνεσαι, αποσυντονίζεσαι και βλέπεις μόνο τις δυσκολίες μιας νέας αρχής, ξεχνώντας τα οφέλη και την επιβράβευση που θα κερδίσεις αν τελικά τα καταφέρεις.

3. Ρεαλιστικοί στόχοι: Πολλοί θα έλεγαν ότι όποιος βάζει μη ρεαλιστικούς στόχους συνήθως πετυχαίνει επαγγελματικά, όμως ,σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό είναι λάθος. Είναι προτιμότερο να βάζεις μικρούς στόχους και να βλέπεις άμεσα αποτελέσματα.

4. Κάθε αρχή και δύσκολη: Αν θέλεις να ξεκινήσεις μια δίαιτα, μην κόψεις μονομιάς τις θερμίδες αλλά ξεκινήσε κόβοντας π.χ. το ψωμί, αν θέλεις να γυμναστείς μην τρέξεις αμέσως πολλά χιλιόμετρα, αλλά ξεκίνησε περπατώντας για λίγα λεπτά. Έτσι, σταδιακά θα καταφέρεις να φτάσεις τον στόχο σου, χωρίς να καταπιέζεσαι. 

5. Η σημασία της ευκαιρίας: Οι άνθρωποι που δεν έχουν κίνητρα συνήθως δικαιολογούν τον εαυτό τους λέγοντας πως δεν είναι τυχεροί. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν κυνήγησαν μια ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε!

6. Σκληρή δουλειά: Πολλοί άνθρωποι δεν είναι διατεθειμένοι να δουλέψουν σκληρά για να φτάσουν τους στόχους τους. Είτε από κούραση είτε από απογοήτευση, δεν θέλουν να κάνουν ένα βήμα παραπέρα. Γι' αυτό, παρ'το απόφαση πως για να δεις αποτελέσματα πρέπει να προσπαθήσεις πρώτα. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares