Εσύ, πόσα χρήματα θα ήσουν διατεθειμένη να δώσεις για να νιώσεις ευτυχισμένη;

Μάλλον περισσότερα από όσο κοστίζει μία σοκολάτα και λιγότερα από ένα εξωτικό ταξίδι.

Γεωργία Κοντού

Λένε πως η ευτυχία δεν αγοράζεται. Όμως μια ομάδα ερευνητών έθεσε το εξής ερώτημα σε εθελοντές: Αν υποθέσουμε ότι συνέβαινε το αντίθετο, πόσα χρήματα θα ήσουν πρόθυμος να ξοδέψεις για να ζήσεις αυτό το συναίσθημα; Από τις απαντήσεις -σύμφωνα με το βιβλίο "The Upside of Your Dark Side" των Todd Kashdan και Robert Biswas-Diener- προέκυψε ότι θα έδιναν κατά μέσο όρο 80 δολάρια (πολλά σε σχέση με ένα προφιτερόλ και λίγα για ένα διαμαντένιο κόσμημα). 

Για να κατακτήσουμε πάντως την ευτυχία δεν χρειάζεται να δώσουμε χρήματα αλλά... προσοχή, όπως υποστηρίζει ο Paul Dolan στο βιβλίο "Happiness by Design": "Η ευτυχία σου εξαρτάται από το πού στρέφεις την προσοχή σου. Αν δεν είσαι όσο ευτυχισμένος θα μπορούσες, ίσως εστιάζεις την προσοχή σου σε λάθος πράγματα. Εφόσον τη μετατοπίσεις από κάτι αρνητικό σε κάτι θετικό, θα αλλάξεις συμπεριφορά και θα γίνεις πιο ευτυχισμένος", γράφει. 

Σε αυτό το πνεύμα κινείται και το αγγλικό ρητό "Stop and smell the roses" (Σταμάτα και μύρισε τα τριαντάφυλλα), που σημαίνει: Απόλαυσε ό,τι όμορφο συμβαίνει γύρω σου. Προσπάθησε λοιπόν να μην απασχολείς διαρκώς το μυαλό σου με άγχη και ανησυχίες της καθημερινότητας και να επικεντρωθείς στα θετικά ερεθίσματα. Ειδικά αυτή την εποχή, που η φύση είναι στα καλύτερά της, δεν θα δυσκολευτείς να τα βρεις.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares