Skip to main content

SINGLES

Σε ποια ηλικία θα είσαι περισσότερο ευτυχισμένη;

Μια διαδικτυακή εφαρμογή έχει την απάντηση!



Ποια ήταν η πιο ευτυχισμένη περίοδος της ζωής σου; Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουμε μια τάση να αναπολούμε τα ανέμελα παιδικά μας χρόνια και να βρίσκουμε την ενήλικη ζωή περισσότερο δύσκολη, δεδομένων των πολλών υποχρεώσεών μας και του άγχους της καθημερινότητας. Σύμφωνα με μια έρευνα, όμως, η ευτυχία μας μεγαλώνει όσο… μεγαλώνουμε κι εμείς!

Το Happify, μια διαδικτυακή εφαρμογή που απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να κάνουν την καθημερινότητά τους πιο χαρούμενη μέσω διάφορων δραστηριοτήτων και παιχνιδιών, ανακάλυψε ότι οι άνθρωποι είναι περισσότερο ευτυχισμένοι μετά το σχολείο, στην ηλικία των 18 ετών. Από εκείνη την ηλικία αρχίζει να μειώνεται με τα 53 να είναι η ηλικία που σημειώνεται το μικρότερο ποσοστό ευτυχίας. Τα καλά νέα είναι πως όσο πλησιάζουμε τα 60 και μέχρι τα 85, οι άνθρωποι είμαστε περισσότερο ευτυχισμένοι. Μάλιστα, σύμφωνα με τους επιστήμονες όσοι καταφέρνουν να παραμείνουν αισιόδοξοι, ζουν 7,5 χρόνια περισσότερο!

Γιατί, όμως, οι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι όσο μεγαλώνουν; Ενώ είναι λογικό για ένα νέο άνθρωπο να ενθουσιάζεται, να βιώνει νέες εμπειρίες, να ερωτεύεται και να απολαμβάνει όλα όσα μας κάνουν ευτυχισμένους, μοιάζει περίεργο οι άνθρωποι που έχουν περάσει την 7η δεκαετία της ζωής τους να εκδηλώνουν τον ίδιο ενθουσιασμό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, όσο κάποιος μεγαλώνει, μαθαίνει να απολαμβάνει την καθημερινότητά του και να είναι ικανοποιημένος με πιο συνηθισμένες εμπειρίες. Οι άνθρωποι που είναι άνω των 55 αποκτούν περισσότερη ικανοποίηση από τη ζωή τους, την υγεία τους, το σπίτι τους και την οικογένειά τους, ενώ ασχολούνται περισσότερο με δραστηριότητες που τους ενδιαφέρουν πραγματικά.

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Η ψυχολογική ανάγνωση της Εβδομάδας των Παθών

Τα δέκα συναισθήματα του Πάσχα και πώς θα σε οδηγήσουν στην αυτογνωσία

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 6 Μαΐου

Ασχοληθείτε με κάτι πρωτοποριακό και διαφορετικό πριν η ανία χτυπήσει την πόρτα σας

ΤΑΞΙΔΙ

Πασχαλινές διακοπές και «ταξιδεύουμε» σε μνημεία, πόλεις μέχρι και ζούγκλες σε όλο τον κόσμο

Από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού σου περιηγήσου σε υπέροχα μέρη με τους φίλους, τον σύντροφο ή την οικογένειά σου

CELEBS

Eurovision: «Εκτόξευση» για το Zari στα προγνωστικά του televoting

Σε ποια θέση βρίσκεται η Μαρίνα Σάττι στην ψηφοφορία του κοινού;