Ομμμμμ!

4 τεχνικές χαλάρωσης (που ίσως χρησιμοποιείς χωρίς να το έχεις καταλάβει).

Γεωργία Κοντού

Πολλοί από εμάς είμαστε στην τελική ευθεία πριν από τις διακοπές: δηλαδή, ένα βήμα προτού καταρρεύσουμε από την εξάντληση αλλά και από το στρες. Ωστόσο, όσον αφορά τον δεύτερο παράγοντα, σύμφωνα με τον Δρ. Τζον Ρίντ από την Ιατρική Σχολή του Μέριλαντ, ήδη χρησιμοποιούμε ορισμένες τεχνικές διαχείρισης του στρες χωρίς, ενδεχομένως, να το αντιλαμβανόμαστε. Διαφορετικά, θα είχαμε καταρρεύσει προ πολλού... Ιδού λοιπόν 4 από αυτές, όπως τις περιγράφει ο Δρ. Ριντ. Αν τις παρατηρήσεις, μπορείς να τις αναπτύξεις περισσότερο και να μάθεις να ανταποκρίνεσαι αποτελεσματικότερα σε καταστάσεις πίεσης.

Δίνεις προσοχή στην αναπνοή σου: Όταν είμαστε σε κατάσταση ετοιμότητας για μάχη, βλέπε στρες, αναπνέουμε γρηγορότερα, στην προσπάθειά μας να εφοδιάσουμε τον οργανισμό μας με περισσότερο οξυγόνο. Όπως προτείνει ο Δρ. Ριντ, για να βελτιώσεις την αναπνοή  σου σε τέτοιες περιπτώσεις, προσπάθησε να την ελέγξεις τοποθετώντας το ένα χέρι σου πάνω από τον αφαλό και νιώθοντας το στομάχι σου να ανεβοκατεβαίνει. "Ανακουφίζεις το στήθος σου από την πίεση και μαθαίνεις να μην παίρνεις επιφανειακές και γρήγορες ανάσες", εξηγεί ο ειδικός. Πολύτιμες τεχνικές αναπνοής μπορείς να διδαχθείς και στη γιόγκα.

Επικοινωνείς με αγαπημένα πρόσωπα: Οι συναισθηματικοί δεσμοί σου σε βοηθούν να διαχειριστείς τα συναισθήματά σου. Η ωκυτοκίνη, ορμόνη που απελευθερώνεται με ένα χάδι ή μια αγκαλιά, αντισταθμίζει την αδρεναλίνη, ορμόνη του στρες.

Ασκείσαι: Θυμήσου την τελευταία φορά που το στρες έγινε σχεδόν ανυπόφορο. Δεν είχες την παρόρμηση να σηκωθείς από την καρέκλα και να αρχίσεις να περπατάς πέρα-δώθε στο δωμάτιο; Σύμφωνα με τον ειδικό, η σωματική άσκηση, ακόμη κι αν πρόκειται για γροθιές σε έναν σάκο του μποξ, είναι ένας φυσικός τρόπος αντίδρασης του οργανισμού μας σε απειλητικές συνθήκες και σε βοηθάει να εκτονωθείς από το άγχος.

Παρατηρείς τα πρώτα σημάδια στρες: Το σώμα μας αρχίζει να μας προειδοποιεί κάθε φορά που το στρες αρχίζει να κλιμακώνεται, με αντιδράσεις όπως εφίδρωση στις παλάμες ή κεφαλαλγία. Δυστυχώς, όπως εξηγεί ο Δρ. Ριντ, είμαστε τόσο συστηματικά εκτεθειμένοι σε στρεσογόνους παράγοντες, που έχουμε πάψει να δίνουμε σημασία στα μηνύματα που προσπαθεί να μας περάσει το ίδιο μας το σώμα."Έχεις ανάγκη να εξασφαλίσεις στον εαυτό σου κάποιο χρόνο για χαλάρωση" τονίζει ο ειδικός. Οι διακοπές είναι η ιδανική ευκαιρία να κάνεις την αρχή...About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares