4 (πραγματικοί) λόγοι που σε οδηγούν συνέχεια σε λάθος επιλογές

Άλλαξε γραμμή πλεύσης ΤΩΡΑ...

Αναστασία Τουρούτογλου

Kαι ποια δεν έχει περάσει μια μικρή ή και μεγάλη φάση της ζωής της πηγαίνοντας από τη μία λάθος επιλογή στην άλλη; Είναι κι αυτό ένα στάδιο από το οποίο μπορείς να μάθεις πολλά, αρκεί να συνειδητοποιήσεις ότι πρέπει να δεις την κατάσταση με καθαρό μυαλό και να αλλάξεις σελίδα. Πώς θα το κάνεις; Απλώς κατανοώντας καλά τους πραγματικούς λόγους που σε κρατούν εγκλωβισμένη σε καταστάσεις που δεν έχουν απολύτως τίποτα να σου προσφέρουν.

1. Όχι πια μόνη. Ποιος θέλει να είναι μόνος; Σίγουρα η μοναξιά είναι κάτι που λίγοι από εμάς μπορούν να διαχειριστούν, χωρίς να αισθάνονται τον χρόνο που κυλάει να τους χτυπάει επιτακτικά την πόρτα. Έτσι, λοιπόν, όντας αγχωμένη να κάνεις μία σχέση, μπλέκεις ξανά και ξανά σε λάθος καταστάσεις. Όσο, όμως, συνεχίζεις να κάνεις το ίδιο λάθος, δεν πρόκειται ποτέ να δεις διαφορετικό αποτέλεσμα. Γι' αυτό σταμάτα να αγχώνεσαι. Εντόπισε τις σκέψεις εκείνες που σε εγκλωβίζουν σε λάθος επιλογές και προσπάθησε να τις αποβάλλεις από το μυαλό σου... όσο το δυνατόν γρηγορότερα!

2. Σεξ. Ωραία κάνει καλό σεξ. Ε και; Σίγουρα η σεξουαλική χημεία είναι μεγάλη υπόθεση σε μία σχέση, μήπως όμως να αρχίσεις να σκέφτεσαι ότι δεν είναι το παν; Σε κάνει να νιώθεις όμορφα; Κάνει πράγματα για σένα; Αισθάνεσαι ασφάλεια δίπλα του; Αν η απάντηση στις παραπάνω ερωτήσεις είναι όχι, τι να το κάνεις το σεξ;

3. Χαμηλή αυτοεκτίμηση. Eδώ τα πράγματα είναι απλούστατα. "We accept the love we believe we deserve", ακούμε στην ταινία "Τhe Perks of Being A WallFlower". Από την στιγμή όμως που δεν πιστεύεις ότι αξίζεις κάτι καλύτερο, δεν πρόκειται να πιστέψει κανείς άλλος. 

4. «Θα σε αλλάξω εγώ». Είναι σύνδρομο. Οι περισσότερες από εμάς ελκόμαστε (για απροσδιόριστους -ίσως- λόγους) από την ιστορία του κακού παιδιού, που άλλαξε για μία και μόνο γυναίκα. Κανείς όμως ποτέ δεν άλλαξε για κανέναν, αν δεν το είχε ανάγκη πρώτα απ' όλα ο ίδιος για τον εαυτό του. Μήπως λοιπόν άδικα παιδεύεσαι;About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares