Διακοπές, τώρα!

9 ενδείξεις ότι χρειάζεσαι επειγόντως άδεια από τη δουλειά.

Γεωργία Κοντού

Αυτό το θέμα σε βρίσκει στο γραφείο; Αν έχεις επιστρέψει ήδη από διακοπές, υποθέτουμε ότι θα είσαι σχετικά ξεκούραστη. Αλλά αν έχεις πίσω σου έναν χρόνο ασταμάτητης δουλειάς, διάβασε ποιες είναι οι ενδείξεις ότι είσαι εξαντλημένη και έχεις άμεση ανάγκη από ένα διάλειμμα. 

1. Κάνεις λαθάκια: Όταν δουλεύουμε υπερβολικά, ο εγκέφαλός μας σταματάει να δίνει τη δέουσα προσοχή στα καθημερινά καθήκοντά μας. Το αποτέλεσμα; Λάθη που δεν θα έκανες αν ήσουν ξεκούραστη.

2. Νιώθεις πηγμένη: Ακόμη κι αν δεν έχεις αυξημένο όγκο υποχρεώσεων, κοιτάς τη λίστα με τις εκκρεμότητες τής ημέρας και σου έρχεται να βάλεις τα κλάματα.

3. Αισθάνεσαι διαρκώς κουρασμένη: Σέρνεσαι όλη την ημέρα, ακόμη κι αν έχεις κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ. Τα πόδια σου πονούν, τα μάτια σου τσούζουν. Γρήγορα στην κοντινότερη παραλία!

4. Είσαι μέσα στα νεύρα: "Τσιτώνεις" με πράγματα που κανονικά δεν θα σε ενοχλούσαν: τον οδηγό στο μπροστινό αυτοκίνητο που προχωράει λίγο πιο αργά από όσο θα ήθελες, τον συνάδελφό σου που μασάει τσίχλα, το παιδί σου που ζητάει για δεύτερη φορά παγωτό...

5. Δεν μπορείς να κοιμηθείς: Το στρες σε συνδυασμό με την κούραση είναι αναμενόμενο να σε δυσκολεύει στον ύπνο, ειδικά τις βραδιές που η ζέστη είναι αποπνικτική. Αν όμως τα περιστατικά αϋπνίας συνεχίζονται για πολλές συνεχόμενες νύχτες, μη διστάσεις να ζητήσεις τη βοήθεια ειδικού.

6. Δεν μπορείς να συγκεντρωθείς: Έχεις "πιάσει" τον εαυτό σου να περνάει πλέον τον μισό χρόνο του στο γραφείο χαζεύοντας στο Facebook ή παίζοντας πασιέντζες στον υπολογιστή; Όταν προσπαθείς να διαβάσεις μια λίστα με οικονομικά στοιχεία, αντί για νούμερα βλέπεις μια θολούρα; Ζήτησε αμέσως άδεια. Δεν θα κάνεις χάρη μόνο στον εαυτό σου, αλλά και στον εργοδότη σου.

7. Δεν έχεις όρεξη για δραστηριότητες εκτός δουλειάς: Όταν διοχετεύεις τις τελευταίες σταγόνες ενέργειας που σου έχουν απομείνει στην τακτοποίηση των εργασιακών υποχρεώσεών σου, είναι λογικό όταν επιστρέφεις σπίτι να μην αντέχεις ούτε τις γλάστρες στο μπαλκόνι να ποτίσεις.

8. Δεν έχεις κίνητρο να δουλέψεις: Όταν είσαι ξεκούραστη, δεν έχεις πρόβλημα να εργαστείς σκληρά. Μήπως όμως αυτή την περίοδο νιώθεις να σου παίρνει έναν αιώνα π.χ. το να συντάξεις ένα απλό email;

9. Δεν έχεις φιλοδοξίες: Έχεις σταματήσει να σκέφτεσαι τους μακροπρόθεσμους στόχους σου και έχεις επικεντρωθεί στη διεκπεραίωση των καθημερινών καθηκόντων σου. 

Πηγή: LifeHack.orgAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares