Skip to main content

SINGLES

10 πράγματα που ξεχωρίσαμε στο φετινό Plisskën Festival

Μπάσα, ποτά και χορός ως το πρωί στο κτήριο 56 του Ελληνικού Kόσμου...



Όσα είδαμε, ζήσαμε, ακούσαμε, φάγαμε και ήπιαμε στο μεγαλύτερο εναλλακτικό μουσικό φεστιβάλ της χώρας. 10 ξεχωριστά σημεία μιας μεγάλης γιορτής που δεν πρέπει να χάσεις του χρόνου, σε περίπτωση που τα έχασες φέτος. 

Tα coctails του 7Jockers

Όποιος λέει ότι πήγε στο Plissken και δεν ήπιε (πολύ) λέει ψέμματα. Αυτή τη χρονιά, την διαφορά έκαναν τα coctails που 7Jockers που άφησαν για λίγο την βάση τους στο γνωστό μπαρ στο Σύνταγμα και ήρθαν μέχρι τον Ελληνικό Κόσμο για να μας μεθύσουν. Θα πούμε την αλήθεια: τα δοκιμάσαμε όλα. Eσύ πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε το Manhttan Cutty Twist αλλά και απίστευτα δροσιστικό Bitter Lemon.

Ο τελικός του Champions League δεν χάνεται 

Η δεύτερη μέρα του φεστιβάλ είχε ΚΑΙ μπάλα. Εχθές ήταν ο τελικός του Champions League με την Barcelona να κερδίζει τελικά τον τίτλο απέναντι στην Juventus με σκορ 3-1. Είδαμε κι εμείς τα γκολ ζωντανά, χωρίς να χάσουμε τη μουσική, στις οθόνες που είχαν έξυπνα τοποθετηθεί στην πίσω πλευρά του υπαίθριου χώρου. Ξέρεις, εκεί όπου είχαν μαζευτεί δεκάδες ιδρωμένα αγόρια με μακριές βερμούδες και έβριζαν για φάσεις στις οποίες (σχεδόν) καμιά μας δεν καταλάβαινε τι γίνεται.

H γαλέρα του Vice

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, το Vice έστησε στον χώρο του Plisskën το σήμα κατατεθέν του πλέον, την πειρατική γαλέρα που ήρθε για να καταλάβει το μεγαλύτερο εναλλακτικό φεστιβάλ της χώρας. Μπορεί στο κατάστρωμα της να φυσούσε λίγο παραπάνω ήταν όμως αρκούντως ρομαντικά ("Summer Kisses,Winter Tears" που γράφει και ο Ανδρέας Κύρκος) και προσφερόταν για ξεκούραση και συζήτηση με την παρέα, άσε που ήταν το τέλειο σημείο συνάντησης σε ένα φεστιβάλ που έχανε η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα...

to-vice-stin-prwti-mera-tou-plissken-fest-2015-body-image-1433601432.jpg

Ladies and gentlemen, The Horrors!

Την ώρα που τα παιδιά από την Αγγλία ανέβαιναν στη σκηνή καθόμουν στην γαλέρα. Τους είδα να διασχίζουν την ύπαιθρο, περπατώντας με αργά βήματα κοντά στον φράχτη, η ψιλόλιγνη φιγούρα του Faris Badwan έκλεβε την προσοχή. Μπορεί να αδικήθηκαν λίγο από την σειρά εμφάνισης - δηλαδή φαντάσου να ακούς τον βαθύ, σκοτεινό ήχο του "Ι See You" την ώρα που έπεφτε ο ήλιος αντί για τα μεσάνυχτα - αλλά ήταν σίγουρα μία από τις καλύτερες εμφανίσεις που είδαμε φέτος στην κεντρική σκηνή του φεστιβάλ. 

{videobox}V1t1XLkq4Fk{/videobox}

Το ρίξαμε στο Sorolop 

Τις μεταμεσονύχτιες ώρες κι αφού έχεις χορέψει, έχεις ξελαρυγγιαστεί, έχεις ξεπατωθεί στα πάνω κάτω από σκηνή σε σκηνή, δύσκολα καταφέρνεις να πεις όχι σε ένα γλυκό. Ενδόσαμε κι εμείς στην γοητεία του Sorolop - το οποίο για να είμαστε τελείως ειλικρινείς είχαμε βάλει στο μάτι από το μεσημέρι - και δοκιμάσαμε το περίφημο προφιτερόλ που μπορείς να βρεις κι εσύ στο σταθερό κατάστημα τους στα Εξάρχεια (Ανδρέα Μεταξά 17, Εμμανουήλ Μπενάκη, Ανοιχτό από τις 9.00 μέχρι τις 2.00, τηλ. 210 380.1118). Συμπέρασμα: Η φράση «τα σπάει» βγήκε γι' αυτή την κρέμα σοκολάτα. 

C360_2014-11-14-17-48-08_org-1024x768.jpg

Ο κύριος Αriel Pink

Ήρθε από το Λος Άντζελες και μας πήρε τα μυαλά. Eμφανίστηκε στην κεντρική σκηνή, το Σάββατο, λίγο μετά τις 23:00 και ήταν τρελός, ανατρεπτικός και απίθανος όπως περιμέναμε.

Ένα burger χωρίς μπιφτέκι

Οι καντίνες με το φαγητό φέτος στο Plisskën ήταν περισσότερες από κάθε άλλη φορά και κάλυπταν όλα τα γούστα (από χοιρινά καλαμάκια μέχρι fallafel και από πίτσες μέχρι hot dog). Παρ' όλα αυτά, εμείς ξεχωρίσαμε την χορτοφαγική επιλογή του διημέρου, που ήταν το καταπληκτική burger από την «Καντίνα» το οποίο όμως δεν περιείχε μπιφτέκι αλλά ένα τεράστιο και καλοψημένο μανιτάρι πορτομπέλο και μπόλικη πράσινη σαλάτα. 

Εσύ τους ήξερες τους Ratking;

Δεν ξέρουμε αν σου αρέσει το hip hop, δεν ξέρουμε καν αν τους πήρες χαμπάρι την ώρα που «βαράγανε» επί σκηνής . Το τρίο από τη Νέα Υόρκη έδωσε την Παρασκευή μία από τις καλύτερες performances που είδαμε αυτή τη χρονιά στέλνοντας τους βρώμικους hip hop ήχους του ανακατεμένους με ηλεκτρονικά μπλιμπλίκια πάνω από τα χωράφια του Plisskën. Μεγαλύτερη απόδειξη, ο κόσμος που συνέρρεε όλο και περισσότερος για να τους δει, λες και είχε ακουστεί στόμα με στόμα ότι εκεί συνέβαινε κάτι πολύ καλό.  

Πες το σε ένα μπλουζάκι 

Μουσικό φεστιβάλ χωρίς διαφημιστικά περίπτερα, χορηγούς και happenings μάλλον δεν γίνεται. Έτσι, λοιπόν, μεγάλη εταιρία κινητής τηλεφωνίας είχε στήσει το δικό της περίπτερο κοντά στην είσοδο του Plisskën και μας μοίρασε πολύχρωμα, φωσφοριζέ αυτοκόλλητα τα οποία έγραφαν πάνω διάφορα συνθήματα όπως "Λαμπάδα", "Έλα που είσαι", "Restart", "Ποτάρες" και πολλά ακόμα. Όχι, δεν υπήρχε σε αυτά που γράφανε κάποιο ιδιαίτερο νόημα. Μέχρι, όμως, το τέλος της πρώτης βραδιάς μάλλον δεν υπήρχε ούτε ένας που να μην είχε κολλημένο ένα από αυτά στα ρούχα του, στην τσάντα του ή κάπου στο σώμα του. Την δεύτερη μέρα μπορούσες μάλιστα, αν ήθελες, να τυπώσεις το δικό σου σύνθημα πάνω σε ένα μακό μπλουζάκι. Αν πάλι δεν ήθελες, λίγο πιο δίπλα είχαν στήσει και τραπέζι ping pong. Είχε ούρα για να παίξεις. Άλλα είχε και παρά πολλή πλάκα. 

The Tunnel 

Η μικρότερη σκηνή του φεστιβάλ είναι και η πιο ιδιαίτερη. Καλά κρυμμένη κάτω από μια μεγάλη τέντα (για να μην εισβάλει μέσα ίχνος φωτός) βρισκόταν η πιο μικρή αίθουσα του Plisskën, εκεί όπου και φέτος ακούσαμε πολλά ενδιαφέροντα ηλεκτρονικά σχήματα και εκεί όπου τελικά καταλήξαμε να χορεύουμε μέχρι το πρωί. Όταν έβγαινες στον έξω κόσμο χρειαζόσουν μερικά λεπτά μέχρι τα μάτια σου να συνηθίσουν ακόμη και στο αχνό φως της νύχτας και για να προσαρμοστείς στην...πραγματικότητα. Tip για του χρόνου: Στο μπαρ μέσα στο Tunnel δεν υπάρχουν ποτέ ουρές. Οπότε, αν θέλεις απλώς ένα μπουκαλάκι νερό ή κάποιο αλκοολούχο ποτό, γιατί να περιμένεις στις τεράστιες ουρές των μεγαλύτερων μπαρ στον εξωτερικό χώρο;

Oικολογία παντού 

To Plisskën είναι οικολογικό. Όπως μας ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι του φεστιβάλ, κάθε χρόνο προσπαθούν να σχεδιάσουν την μουσική αυτή γιορτή με τη μικρότερη δυνατή επίπτωση στο περιβάλλον. Πώς; Παρακολουθώντας τις επιπτώσεις που έχει η διεξαγωγή του στο περιβάλλον. Κάθε χρόνο καταγράφονται τα απόβλητα τα οποία δημιουργούνται κατά το διήμερο ενώ παράλληλα, σε συνεργασία με τη Global Challenges υπολογίζεται και το Αποτύπωμα Άνθρακα (Carbon Footprint). Μάλιστα το φεστιβάλ έχει βραβευτεί με το A Greener Festival Award 2014 (Commended) με 2 στα 4 αστέρια για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά για τις εξαιρετικές περιβαλλοντικές πρακτικές.

Go Plisskën, you rock! Θα μας λείψει μέχρι του χρόνου...

GreenCorner.jpg

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός