Και γονείς και σύντροφοι!

5 συμβουλές για να προσαρμόσεις τη σχέση σου με τον σύντροφό σου στα νέα δεδομένα.

Γεωργία Κοντού

Ο ερχομός ενός παιδιού δεν φέρνει μόνο ευτυχία, αλλά και μια σειρά από καινούριες δοκιμασίες στη σχέση του ζευγαριού.

Διάβασε τι σε συμβουλεύουν οι ειδικοί να κάνεις για να θωρακίσεις τη σχέση σου.

1. Επαναπροσδιορίστε την κατανομή των καθηκόντων στο σπίτι. Πώς θα μοιραστείτε τις γονεϊκές υποχρεώσεις; Θα τις χωρίσετε στη μέση; Θα ζητήσετε τη βοήθεια των γονιών σας ή μήπως θα προσλάβετε νταντά; Ποιος θα ξυπνάει στις 3 το πρωί να ταḯσει το μωρό; Όλα αυτά καλό είναι να τα συζητήσετε και να τα ξεκαθαρίσετε πριν από τον τοκετό.

2. Οργανώστε τη ζωή σας από την αρχή. Η ιδέα ότι η χαρά της τεκνοποίησης θα σας δώσει τη δύναμη να συνεχίσετε τη ζωή σας στους ίδιους ρυθμούς είναι μια ψευδαίσθηση. Αν προσπαθήσετε π.χ. να στριμώξετε τις γονεϊκές υποχρεώσεις σε ένα ήδη υπερφορτωμένο επαγγελματικό πρόγραμμα, υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσετε (και εσείς και η σχέση σας). Θέστε λοιπόν εξαρχής προτεραιότητες. Αποφασίστε, για παράδειγμα, να κάνετε λιγότερο συχνά συγκεκριμένες δουλειές του νοικοκυριού, ή διακόψτε μια επαγγελματική συνεργασία που δεν σας είναι απολύτως απαραίτητη. 

3. Μην ξεχνάτε ποτέ ότι παρόλο που γίνατε γονείς, συνεχίζετε να είστε και σύντροφοι. Βασική προϋπόθεση για να φροντίσετε σωστά το παιδί σας είναι να μη σταματήσετε να επενδύετε χρόνο ο ένας στον άλλο. Όσο συνεχίζεις να δείχνεις στον σύντροφό σου την αγάπη και το ενδιαφέρον σου, η σχέση βασίζεται σε δυνατά θεμέλια, και ακόμη και πολλές διαδοχικές νύχτες αϋπνίας με το μωρό δεν είναι αρκετές για να την κλονίσουν.

4. Μην ξεχνάτε ότι κάποτε το παιδί θα μεγαλώσει και θα φύγει από το σπίτι. Τότε, θα μείνετε πάλι οι δυo σας. Προσπαθήστε λοιπόν να εντάξετε το παιδί στη σχέση που έχετε χτίσει, όχι να χτίσετε τη σχέση σας από την αρχή γύρω από το παιδί.

5. Αποφύγετε να καβγαδίζετε μπροστά στο παιδί. Τα παιδιά επηρεάζονται βαθιά από τους τσακωμούς της μαμάς και του μπαμπά: θεωρούν ότι είναι δική τους ευθύνη.

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares