Skip to main content

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

My big fat greek… vacation!

Διακοπές με το σύντροφο, το παιδί, τη μαμά, την πεθερά; Λάβε τα μέτρα σου για να απολαύσετε όλοι τις καλοκαιρινές μέρες ήρεμα και ξεκούραστα!


Μαρία Μυλωνά

Ιδανικά, οι διακοπές είναι μια περίοδος αφιερωμένη στην ξεκούραση. Δυστυχώς όμως πολλές φορές το ιδανικό απέχει μίλια από την πραγματικότητα, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην καταφέρνεις να ξεκουραστείς, αλλά να αναγκάζεσαι να κάνεις τα πάντα προκειμένου να ξεκουραστούν… η μαμά, η πεθερά ή ακόμα και η γιαγιά, που σε ακολούθησαν και φέτος. Διάβασε πώς θα αντιμετωπίσεις τα μικροπροβλήματα με:

Pixel

…τα παιδιά. Μπορεί όλο το χειμώνα να ίδρωνες για να τα σηκώσεις από το κρεβάτι και να πάνε σχολείο, τώρα όμως ξυπνούν στις 7 και, φορώντας το μαγιό τους, περιμένουν… την αναχώρηση. Κάνε εξ αρχής μια εξήγηση μαζί τους, λέγοντάς τους ότι η ώρα για τη θάλασσα είναι συγκεκριμένη και πως, αν ξυπνήσουν νωρίτερα, μπορούν να παίξουν ήσυχα στο δωμάτιό τους. 

…το σύντροφο. Και εδώ όμως θα πρέπει να θέσεις τους «κανόνες» σου, προκειμένου να περάσετε μια ειρηνική και ξεκούραστη περίοδο. Πες λοιπόν στο σύντροφό σου ότι ακόμη και μια μαμά και σύζυγος δικαιούται… το ρεπό της, εξήγησε πως δεν είσαι διατεθειμένη να «κλέψεις» την δουλειά από την κυρά Μαρία στη γειτονική ταβέρνα και βέβαια ότι φέτος δεν ανήκεις σε επίλεκτη ομάδα ναυαγοσωστών, που απευθύνονται σε ολόκληρη την οικογένεια.

…τη μαμά, τη γιαγιά, την πεθερά. Το πιο σημαντικό σ’ αυτή την περίπτωση είναι να ξεκαθαρίσεις από την αρχή τη θέση σου. Για παράδειγμα, δεν έχεις κανένα λόγο να κάνεις διαγωνισμό νοικοκυροσύνης μαγειρεύοντας καθημερινά (υπάρχουν και τα πολύ γραφικά ταβερνάκια), να επιτρέπεις να σου υποδεικνύουν ποια είναι η σωστή ώρα να τρώει το παιδί σου ή να εκφράζουν μια τρίτη γνώμη στο συζυγικό καβγαδάκι. Προσοχή όμως: Τήρησε κι εσύ κανόνες που δεν θα δίνουν σε τρίτους δικαιώματα παρέμβασης στην προσωπική ζωή σου. Για παράδειγμα, μην κάνεις καθημερινή συνήθεια το «παρκάρισμα» του παιδιού στη γιαγιά, μην ρωτάς αν μαγείρεψαν ή αν πήγαν στο σουπερμάρκετ κτλ. Με αυτό τον τρόπο, τους παρέχεις αυτομάτως κάθε δικαίωμα να… αλωνίζουν ελεύθερα στην καθημερινότητά σου. 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Το κεράκι της Λαμπρής – ένα παραμύθι για τη δύναμη της αγάπης

Μια εικονική επίσκεψη για Πάσχα στο «χωριό» της παιδικής μας ηλικίας

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Οικογενειακό πασχαλινό τραπέζι: Οδηγός επιβίωσης

Πώς θα φέρεις σε πέρας αυτή την επικίνδυνη αποστολή (και φέτος).

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά του Καρκίνου στις 4/2 ξαναβλέπουμε το “Hair Love”

Τη μικρού μήκους animation ταινία που κέρδισε το Όσκαρ αλλά και την καρδιά μας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 24 Μαΐου

Ελιχθείτε πιο ευέλικτα, αλλά μην πάρετε οριστικές αποφάσεις για θέματα που καίνε

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

O Devendra Banhart στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)

Συναυλίες, θερινό σινεμά, sleepovers με πανσέληνο και υπαίθριες εκθέσεις, στο πλήρες καλοκαιρινό πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Apple Music αποκαλύπτει τη λίστα της με τους 100 καλύτερους δίσκους όλων των εποχών

Με τους Ms. Lauryn Hill, Michael Jackson, The Beatles, Prince και Frank Ocean στο top five της λίστας, δεν είναι λίγες οι αντιδράσεις που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο