Skip to main content

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Πώς το μωρό βάζει τη σχέση σου σε δοκιμασία


5 μεγάλες αλλαγές στο αληθινό Survivor της ζωής



Γίνατε γονείς και η ζωή σας έχει αλλάξει. Αυτό το τελευταίο, ξαναπές το. Όλα όσα θεωρούσες δεδομένα έχουν ανατραπεί και το μικρό, γλυκό αυτό πλασματάκι έχει φέρει τα πάνω κάτω στη σχέση σου.

Μην πανικοβάλλεσαι! Πάμε να δούμε ποιες είναι οι αλλαγές που έφερε στη ζωή σου με τον αγαπημένο σου το μωράκι σας αλλά και να τις αποκωδικοποιήσουμε, για να μην φτάσετε να κλαίτε τρεις τα βράδια.

1. Τρελά ξενύχτια 
Διπλής ανάγνωσης, σαφώς. Και δεν μιλάμε για τα μπαράκια και τα ποτάκια με τους φίλους. Μιλάμε για τα αδιάκοπα ουάουα, τις αλλαγές πάνας, τον θηλασμό, τους κολικούς... Το περνάς μόνη σου όλο αυτό; Επειδή οι έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχουν μαμάδες που είναι «επικίνδυνα εξουθενωμένες για μήνες», συζήτησε με τον μπαμπά πόσο μπορεί να σε βοηθάει τα βράδια και με ποιο τρόπο ώστε να κοιμάσαι κι εσύ λίγο.
 

2. Αχαλίνωτο σεξ
Γελάς; Μα, σταμάτα να γελάς! Μήπως νομίζει ότι είστε το μόνο ζευγάρι που όταν κάνει παιδί, η διάθεση για σεξ κρύβεται πίσω από τον αποστειρωτή μπουκαλιών και τη στοίβα με τις πάνες; Μιλήστε ανοιχτά για αυτό και δώστε λίγο χρόνο στο πάθος- έφυγε για λίγο αλλά θα επιστρέψει.
 

3. Άπλετος χρόνος
Ναι, είναι αυτή η φάση της ζωής σου που θέλεις τουλάχιστον 32 ώρες αντί για 24. Για να προλαβαίνεις να θηλάσεις, να αλλάξεις, να ντύσεις, να νανουρίσεις, να βάλεις και ένα ψητό στο φούρνο, να, να, να...Μέσα σε όλα αυτά τα «να» να βρεις χρόνο για σένα και τον άντρα σου. Για λίγη κουβεντούλα, ένα ποτήρι κρασί, λίγη αγκαλίτσα στον καναπέ. 
 

4. Χαρωπή μάνα και νοικοκυρά
Οι δουλειές δεν τελειώνουν ποτέ. Κι αν έχεις κλειστεί στο σπίτι με το μωρό, τα βλέπεις όλα μπροστά σου, ασιδέρωτα, άπλυτα, ασφουγγάριστα. Θα εξαντληθείς. Ζήτα τη βοήθεια του συντρόφου σου, ακόμα κι αν δεν το ‘χει με τα οικιακά. Σίγουρα θα υπάρχει κάτι να κάνει για να νιώσεις λίγο καλύτερα. 
 

5. «Εμένα η μάνα μου...»
Γονείς για πρώτη φορά; Οκ, είναι εμπειρία και δεν φανταζόσουν ποτέ ότι θα μαλώνατε πάνω από το χυμένο γάλα- στην κυριολεξία. Εκείνος και εσύ μεγαλώσατε διαφορετικά, και μπορεί να αγαπιέστε αλλά ίσως έχετε διαφορετικές απόψεις για την ανατροφή των παιδιών. Το σίγουρο είναι ότι λάθη θα γίνουν. Ας μην είστε και αντίπαλοι. Μείνετε στο ίδιο στρατόπεδο και όλα θα φαίνονται πιο ξεκάθαρα! 
 

Διαβάστε επίσης

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά του Καρκίνου στις 4/2 ξαναβλέπουμε το “Hair Love”

Τη μικρού μήκους animation ταινία που κέρδισε το Όσκαρ αλλά και την καρδιά μας

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Στον αστερισμό των μαμάδων!

Τι είδους μαμά είσαι, με βάση το ζώδιό σου

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει κάθε γονιός καθώς το παιδί μεγαλώνει

Ο ρόλος του γονέα είναι μια συνεχής περιπέτεια που εκτός από απολαυστικές στιγμές και έντονα συναισθήματα, προσφέρει και μικρές (ή και μεγαλύτερες!) αγωνίες.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.