Οι εταιρείες Apple και Facebook θα καλύπτουν το κόστος κρυοσυντήρησης ωαρίων για τις υπαλλήλους τους που θέλουν να καθυστερήσουν τη μητρότητα

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ανακοίνωσή τους.

Γεωργία Κοντού

Το ωράριο εργασίας ένα στέλεχος μεγάλης επιχείρησης ουσιαστικά... είναι ατελείωτο. Πριν από λίγες ημέρες λοιπόν οι Apple και Facebook ανακοίνωσαν ότι αναλαμβάνουν να καλύψουν το κόστος κρυοσυντήρησης ωαρίων για τις γυναίκες που επιθυμούν να αναβάλουν την τεκνοποίηση προκειμένου να αφοσιωθούν για τα επόμενα χρόνια στην καριέρα τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ η λεγόμενη διαδικασία "κατάψυξης ωαρίων" δεν καλύπτεται από κανένα πρόγραμμα ιατρικής ασφάλισης και το κόστος της ξεκινά από τα 10.000 δολάρια.

Από μία άποψη, αυτή η απόφαση είναι θετική για τις γυναίκες που αποφασίζουν οι ίδιες να καθυστερήσουν τη δημιουργία οικογένειας είτε για προσωπικούς είτε για επαγγελματικούς λόγους. Από την άλλη όμως, ενθαρρύνει έναν εξαντλητικό τρόπο ζωής, που δεν αφήνει το περιθώριο για προσωπικό χρόνο και, κυρίως, που ωθεί τις γυναίκες να "προγραμματίζουν" τη μητρότητα για μεγαλύτερες ηλικίες, όταν αφενός η γονιμότητα μειώνεται, αφετέρου αυξάνονται οι κίνδυνοι για την υγεία της μητέρας και του εμβρύου. Όπως είναι φυσικό λοιπόν, η συγκεκριμένη κίνηση, δεδομένου μάλιστα ότι προέρχεται από δύο "γίγαντες" της Σίλικον Βάλεϊ, έχει προκαλέσει αίσθηση όχι μόνο στην Αμερική αλλά και διεθνώς.

  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares