Καλή μαμά είναι η τέλεια μαμά;

Οι βαριές κι ασήκωτες ενοχές της μητρότητας.

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Τι ζητάει άραγε ένα παιδί από τη μαμά του; Σίγουρα να του καλύπτει τις βασικές του ανάγκες. Να ζει σε ένα σπίτι καθαρό και ζεστό, να βρίσκει φαγητό όταν πεινάει, να έχει καθαρά ρούχα να φορέσει, να έχει πρόσβαση στην εκπαίδευση. 

Είναι τα παραπάνω αυτονόητα ή εφικτά για όλες τις οικογένειες; Νομίζω πως όχι.

Ένα παιδί όμως θέλει κυρίως να νιώθει ασφάλεια και αγάπη. Να βουτά στην αγκαλιά της μαμάς του και να αισθάνεται ότι τίποτα και κανείς δεν μπορεί να το πειράξει. Να μαθαίνει να είναι δυνατό και με αυτοπεποίθηση κάθε μέρα που περνάει. Να γίνεται ανεξάρτητο έτσι ώστε τελικά να μην χρειάζεται από τη μαμά του παρά μόνο την αγάπη της. Ούτε καν ταπεράκι. 

Είναι πολλά αυτά που πρέπει να κάνει μια μαμά στην καθημερινότητά της. Καμιά μας δεν μπορεί να τα κάνει όλα τέλεια. Κάποιο λάθος θα γίνει με το φαγητό, κάποιες φορές τα ρούχα δεν θα έχουν σιδερωθεί στην ώρα τους, μερικές στιγμές η μαμά θα είναι στεναχωρημένη ή αγχωμένη. 

Σημαίνει αυτό ότι δεν είναι μια καλή μαμά; Δεν μπορεί να σημαίνει ότι είναι απλά ένας άνθρωπος που δεν αντέχει την μπέρτα της SuperWoman 24/7;

Μαμάδες, μην έχετε ενοχές. Κάντε το καλύτερό σας κάθε μέρα, βρίσκετε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας (έναν καφέ με φίλες, ένα κομμωτήριο, ένα θέατρο) και μην πέφτετε στην παγίδα του τέλειου. Το τέλειο δεν υπάρχει.

Η ανιδιοτελής αγάπη όμως είναι ολοζώντανη. Και αυτό το καταλάβατε από την πρώτη στιγμή που γίνατε μανούλες. 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares