Skip to main content

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Οικογενειακά τραπέζια: Βάσανο ή βάλσαμο;

Ιστορίες βγαλμένες από τη ζωή



Όσο είσαι πιτσιρίκα, ξέρεις, κάπου στην εφηβεία και μέχρι και τα 30 σου περίπου, όταν η μάνα σου σού λέει ότι ετοιμάζει τραπέζι για όλη τη φαμίλια, ένα πράγμα σκέφτεσαι: Πώς θα αποδράσεις. 

Σκέφτεσαι ένα σωρό δικαιολογίες για να μην παρίστασαι ή τουλάχιστον βρίσκεις τρόπους πώς θα την κάνεις από το σπίτι όσο νωρίτερα γίνεται. Να πας να βρεις τους φίλους σου, τον αγαπημένο σου, να πιεις, να ξενυχτήσεις.

Τα βρίσκεις βαρετά τα οικογενειακά τραπέζια. Γιατί ξέρεις πού καταλήγουν. Σε μπηχτές, σε τσακωμούς, ή στην καλύτερη των περιπτώσεων σε σιωπηλή ανοχή εκ μέρους όλων.

Και κάποια στιγμή μεγαλώνεις και γίνεται το κλικ. Κυρίως όταν έχεις δημιουργήσει τη δική σου οικογένεια, σαν να τα έχεις ανάγκη αυτά τα τραπέζια. Να νιώσεις ενεργό μέλος μιας ομάδας που είναι σίγουρο ότι σε αγαπά. 

Και επιπλέον, δεν είσαι εσύ που μεγαλώνεις αλλά και οι γονείς σου, οι θείοι και οι θείες σου, οι γιαγιάδες και οι παππούδες σου. Και συνειδητοποιείς ότι δεν θα τους έχεις για πάντα στη ζωή σου. Και ότι πρέπει να τους χορτάσεις τώρα όσο πιο πολύ μπορείς. 

Με τα χρόνια καταλήγεις να γίνεις εσύ η οικοδέσποινα αυτών των τραπεζιών. Και τα παιδιά σου είναι οι έφηβοι που βαριούνται τη ζωή τους ενώ εσύ κόβεις όλο χαρά τη γαλοπούλα. 

Και αυτή, φίλη μου, είναι η ζωή. Όσο μεγαλώνεις, βρίσκεις την ουσία. Τραπεζωθείτε γιατί χανόμαστε. 

Διαβάστε επίσης

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά του Καρκίνου στις 4/2 ξαναβλέπουμε το “Hair Love”

Τη μικρού μήκους animation ταινία που κέρδισε το Όσκαρ αλλά και την καρδιά μας

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Στον αστερισμό των μαμάδων!

Τι είδους μαμά είσαι, με βάση το ζώδιό σου

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει κάθε γονιός καθώς το παιδί μεγαλώνει

Ο ρόλος του γονέα είναι μια συνεχής περιπέτεια που εκτός από απολαυστικές στιγμές και έντονα συναισθήματα, προσφέρει και μικρές (ή και μεγαλύτερες!) αγωνίες.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.