Skip to main content

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Angelina Jolie: "Τιμώ όλες τις μητέρες που δίνουν την τελευταία μπουκιά από το φαγητό τους"

Το άρθρο της στην New York Times που κέρδισε τους αναγνώστες



 

Μπορεί να την έχουμε συνδέσει με μια πολύ δυναμική και επιτυχημένη γυναίκα του Hollywood, ωστόσο φαίνεται να είναι ιδιαίτερα συναισθηματικός άνθρωπος και αυτό αποδεικνύεται τόσο από τις φιλανθρωπικές της δράσεις που δεν σταματούν στιγμή, όσο και από τα λόγια της όταν μιλά για θέματα που αγαπά.

Με ένα άρθρο της, στους New York Times, η Angelina Jolie κατάφερε για μια ακόμη φορά να αγγίξει τα πλήθη και να συγκινήσει βαθιά με τα λόγια της για το θέμα της Μητρότητας. Δεν δίστασε να αναφερθεί και στην δική της Μητέρα αλλά και στις Μητέρες προσφύγων. Άλλωστε η ηθοποιός εδώ και αρκετά χρόνια είναι Ειδική Απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

«Σε όλες τις μητέρες εκεί έξω που νιώθουν αβοήθητες, αλλά που δίνουν ακόμα και την τελευταία στάλα της δύναμής τους, την τελευταία μπουκιά από το φαγητό τους και τη μοναδική κουβέρτα που διαθέτουν, στα παιδιά τους, σας τιμώ. Και σε όποιον πενθεί σε αυτή τη Γιορτή της Μητέρας, ελπίζω να βρείτε παρηγοριά και δύναμη στις αναμνήσεις», γράφει χαρακτηριστικά η Jolie.

https://www.instagram.com/p/B_DCAwQHd8-/

"Έχασα τη μητέρα μου στα τριάντα μου. Όταν ανακαλώ εκείνη την εποχή, συνειδητοποιώ πόσο πολύ με άλλαξε ο θάνατός της. Δεν ήταν ξαφνικό αλλά μια μεγάλη εσωτερική αλλαγή. Η απώλεια της αγάπης της μητέρας και της ζεστής, απαλής αγκαλιάς της είναι σαν να σκίζει κάποιος μια προστατευτική κουβέρτα. Έκανα ένα μικρό τατουάζ στο δεξί μου χέρι αφού πέθανε η μητέρα μου, γνωρίζοντας ότι τα τατουάζ στα χέρια ξεθωριάζουν. Στους άλλους μοιάζει με το γράμμα "m". Αλλά δεν ήταν ένα "m" για το Marcheline, το όνομά της. Ήταν ένα "w" για το "Winter" - το τραγούδι των Rolling Stones που μου τραγούδησε όταν ήμουν μωρό και που θυμάμαι να αγαπάω ως μικρό κορίτσι. "Σίγουρα ήταν ένας κρύος, κρύος χειμώνας", μου τραγουδούσε. Και στον στίχο "Θέλω να τυλίξω το παλτό μου γύρω σου", θα με τύλιγε στις κουβέρτες μου και θα με αγκάλιαζε" ."Όπως ξεθώριασε το "w" στο χέρι μου έτσι έσβησε και η αίσθηση του σπιτιού και της προστασίας".

https://www.instagram.com/p/B-w2Qyngy6E/

Δεν παρέλειψε να τονίσει και το πόσο δύσκολα βιώνουν τη μητρότητα οι μητέρες πρόσφυγες.

 "Σε αυτή τη Γιορτή της Μητέρας, σκέφτομαι τις μητέρες πρόσφυγες που έχω γνωρίσει, που ζουν στη φτώχεια και το περιθώριο. Η καθεμία ξεκίνησε το ταξίδι της μητρότητας με την υπόσχεση να κάνει ό, τι μπορούσε για να προστατεύσει το παιδί της."

 

Διαβάστε επίσης

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά του Καρκίνου στις 4/2 ξαναβλέπουμε το “Hair Love”

Τη μικρού μήκους animation ταινία που κέρδισε το Όσκαρ αλλά και την καρδιά μας

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Στον αστερισμό των μαμάδων!

Τι είδους μαμά είσαι, με βάση το ζώδιό σου

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει κάθε γονιός καθώς το παιδί μεγαλώνει

Ο ρόλος του γονέα είναι μια συνεχής περιπέτεια που εκτός από απολαυστικές στιγμές και έντονα συναισθήματα, προσφέρει και μικρές (ή και μεγαλύτερες!) αγωνίες.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός