Skip to main content

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Αφήνεις το φόβο να σε επηρεάσει;

Aστον να σε ταρακουνήσει για  να μπεις στη δράση


Νάντια Γεωργίου

 

Ακούω γύρω μου πολλούς ανθρώπους που το μοναδικό θέμα συζήτησής τους είναι ο κορωνοιός. Τι θα γίνει αν… Τα σενάρια δεν είναι απλώς μαύρα, είναι κατάμαυρα. Δεν λέω να μην συζητάμε για αυτήν την πανδημία που πλήττει ολόκληρο τον κόσμο. Αφορά όλους μας και ναι, δυστυχώς, κατέχει ακόμα εξέχουσα θέση στην καθημερινότητά μας. Από το «παίρνω τις προφυλάξεις για εμένα και τους άλλους» όμως μέχρι το «ήρθε η συντέλεια του κόσμου» υπάρχει μια τεράστια διαφορά. Ο φυσιολογικός φόβος μεταμορφώνεται σε φοβία. Και ενώ ο φόβος μπορεί να σε ταρακουνήσει και να μπεις στη δράση η φοβία σε παραλύει και σε οδηγεί στην αδράνεια.

 

Είναι δύσκολο και σκληρό αυτό που ζούμε. Είναι απάνθρωπο να μην μπορείς να δώσεις και να πάρεις μια αγκαλιά. Σήμερα. Γιατί αύριο τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ. Ξέρουμε ότι θα τελειώσει. Ξέρουμε επίσης ότι η ζωή μας μετά τον COVID-19 δεν θα είναι ίδια όπως πριν. Τα «φυσιολογικά» που ξέραμε θα έχουν αλλάξει. Έχει ξαναγίνει. Και κάποιες γενιές το έχουν ζήσει στο πετσί τους. Ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Η καθημερινότητα σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο πριν και μετά ήταν διαφορετική.

 

Δεν υπάρχουν σταθερές άλλες από τον εαυτό μας και τις σχέσεις μας. Γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα. Αν αφήνεις τις καταστάσεις να σε επηρεάσουν και να σε κατευθύνουν δεν βοηθάς ούτε τον εαυτό σου ούτε τους άλλους. Τι μπορείς να κάνεις;

Να μερικές ιδέες που θα σε βοηθήσουν:
1. Αξιοποίησε δυο καταπληκτικές ικανότητες που έχεις: την υπομονή και την αντοχή. Αν αισθάνεσαι ότι δεν το ‘χεις υπάρχουν ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να τις αναπτύξεις.
2. Δεσμεύσου σε κάτι που είναι πολύ σημαντικό για εσένα και που θα κάνεις κάθε μέρα. Για παράδειγμα δεν κοιτάζεις το κινητό σου και τα social media για μισή ώρα την ημέρα κάθε μέρα.
3.  Δες τι επιτρέπεις να υπάρχει στο εσωτερικό και εξωτερικό σου περιβάλλον! Αυτό θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις μια ήρεμη αυτοπεποίθηση και να πετύχεις κάτι που θέλεις. Ευκαιρίες υπάρχουν σε κάθε κατάσταση. Αναρωτήσου: Αν μπορεί κάποιος άλλος γιατί όχι και εσύ;

Αν υπάρχει κάποιο θέμα που σ’ ενδιαφέρει και θα ήθελες να μάθεις περισσότερα επικοινώνησε μαζί μου στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Για περισσότερες πληροφορίες για εμένα και τη δουλειά μου κάνε κλικ στο www.itsmylife.gr. Γιατί η ζωή είναι δική σου!

 

To Βahama Mama είναι το blog της parenting coach Νάντιας Γεωργίου

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά του Καρκίνου στις 4/2 ξαναβλέπουμε το “Hair Love”

Τη μικρού μήκους animation ταινία που κέρδισε το Όσκαρ αλλά και την καρδιά μας

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Στον αστερισμό των μαμάδων!

Τι είδους μαμά είσαι, με βάση το ζώδιό σου

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει κάθε γονιός καθώς το παιδί μεγαλώνει

Ο ρόλος του γονέα είναι μια συνεχής περιπέτεια που εκτός από απολαυστικές στιγμές και έντονα συναισθήματα, προσφέρει και μικρές (ή και μεγαλύτερες!) αγωνίες.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.