Το εγχειρίδιο της... Χύμα Μαμάς

Αν πιέζεσαι από τις προσδοκίες του μητρικού ρόλου, το χιουμοριστικό "The White Trash Mom Handbook" θα σε βοηθήσει να τα δεις όλα πιο χαλαρά.

Γεωργία Κοντού

Οι Μισέλ Λαμάρ και Μόλι Γουέντλαντ διακωμωδούν τις εξωπραγματικές προσδοκίες της κοινωνίας απέναντι στον μητρικό ρόλο στο βιβλίο τους «The White Trash Mom Handbook» (St. Martin's Griffin, 2008), που μας συστήνει τη... Χύμα Μαμά. Αν υποφέρεις από την εμμονή να τα κάνεις όλα τέλεια, αξίζει να το διαβάσεις. Θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς από περιττές τύψεις.

Είσαι Χύμα Μαμά αν...

-Τα παιδιά σου πιστεύουν ότι τα όσπρια βγαίνουν σε κονσέρβες.

-Έχεις εκπαιδεύσει τα παιδιά σου από μικρή ηλικία να σου φέρνουν μπίρες από το ψυγείο.

-Ο γιος σου από τα δέκα χρόνια του μπορεί να εντοπίζει από απόσταση την κοντινότερη κάβα.

-Η κόρη σου από τα δέκα χρόνια της ξέρει ποια διασημότητα έχει κάνει πρόσφατα πλαστική επέμβαση.

-Τουλάχιστον μία φορά έχεις στείλει τα παιδιά σου στο σχολείο χωρίς κάλτσες ή χωρίς κολατσιό ή έχεις διαπράξει κάποιο άλλο αμάρτημα αδιανόητο για τις άλλες μαμάδες.

Οδηγίες επιβίωσης στη δουλειά για Χύμα Μαμάδες:

-Αν οι συνάδελφοί σου παρακολουθούν στενά την ώρα προσέλευσης και αποχώρησής σου από το γραφείο, αγόρασε μια εφεδρική τσάντα. Σε περίπτωση που κάποια μέρα χρειαστεί να φύγεις λίγο νωρίτερα, ακούμπησέ τη σε εμφανές σημείο και άφησε το γραφείο ελαφρώς ακατάστατο, ώστε να δίνεις την εντύπωση ότι θα λείψεις για λίγο.

-Επινόησε έναν φανταστικό πελάτη, που θα δικαιολογεί σύντομες σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. 

Οδηγίες επιβίωσης με άλλες μαμάδες:

-Προσοχή στη «Μαφία των Μαμάδων» (κλίκα από κακοπροαίρετες, σνομπ μαμάδες που κάνουν κουμάντο στο σχολείο και τοποθετούν τον πήχυ των προσδοκιών στα ουράνια). Πάρε το απόφαση ότι δεν μπορείς να τις αντιμετωπίσεις κατά μέτωπο, ούτε να τις αλλάξεις – δεν θα σταματήσουν ποτέ να αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους ως σύμβολα κοινωνικού κύρους. Η μοναδική στρατηγική που μπορείς να υιοθετήσεις εναντίον τους είναι η διακριτική ειρωνεία. 

-Προτού πάει το παιδί σου για παιχνίδι σε σπίτι φίλων του, να τι πρέπει να προσέξεις για να μην αντιληφθεί ο κοινωνικός περίγυρός σου ότι είσαι μια Χύμα Μαμά: Πρώτον, μην το αφήσεις να πάρει μαζί του την αποκεφαλισμένη Μπάρμπι. Δεύτερον, πείσε το με διπλωματικό τρόπο να φάει ό,τι υγιεινό τού σερβίρουν. Τρίτον, φρόντισε το προηγούμενο βράδυ να το έχεις κάνει μπάνιο. 

Οδηγίες επιβίωσης στο σπίτι:

-Η Μητέρα Φύση θα σε συγχωρήσει αν μία φορά στις τόσες χρησιμοποιείς σερβίτσια της μίας χρήσης.

-Το φαγητό από την ψησταριά της γειτονίας μπορεί να σε σώσει από την νευρική κατάρρευση σε μια δύσκολη στιγμή.

-Πρέπει να φτιάξεις γλυκό για ένα σχολικό πάρτι, αλλά δεν έχεις ιδέα από ζαχαροπλαστική; Αγόρασε ένα κέικ από το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς, διακόσμησέ το (αφήνοντας μικρές ατέλειες, για να μοιάζει χειροποίητο), βάλε το σε μια ωραία πιατέλα και δήλωσε σε όλους ότι το έφτιαξες με τα χεράκια σου.

To βιβλίο «The White Trash Mom Handbook» των Michelle Lamar και Molly Wendland μπορείς να το βρείς στο Amazon.com 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares