Skip to main content

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Και 1 και 2 και 3 και 4 παιδιά…

Τι σημαίνει ο αριθμός των παιδιών για τον χαρακτήρα των γονέων;


Μαρία Μυλωνά

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωή μας, πολλοί από εμάς ονειρευόμαστε τον αριθμό των παιδιών που θα ολοκληρώσουν την ευτυχία της οικογένειας μας.

Φυσικά, ο αριθμός αυτός δεν παραμένει σταθερός. Ο παρακάτω οδηγός δημιουργήθηκε περισσότερο για ψυχαγωγικούς σκοπούς και για να σας πει τί σημαίνει ο τωρινός αριθμός των παιδιών για το χαρακτήρα σας.

* Κανένα παιδί: η δημιουργία οικογένειας δεν αποτελεί προτεραιότητα για εσάς, τουλάχιστον σε αυτή τη δεδομένη στιγμή της ζωής σας. Δεν χρειάζεται να νιώθετε τύψεις για αυτό. Ίσως να μην σας αρέσουν τα παιδιά, ίσως πάλι να σας αρέσουν αλλά να μην θεωρείτε τον εαυτό σας αρκετά ώριμο και υπεύθυνο για την ανατροφή ενός παιδιού.

* Ένα παιδί: σας αρέσει να απολαμβάνετε τις ξεχωριστές στιγμές με το παιδί σας και να νιώθετε αφοσιωμένοι σε αυτό. Ίσως να είστε κι οι ίδιοι μοναχοπαίδια και να θέλετε το παιδί σας να μεγαλώσει όπως εσείς και να τραβάει την προσοχή όλων γύρω του. Ίσως πάλι να αισθάνεστε ότι δεν θα μπορέσετε να δημιουργήσετε ένα ισχυρό δέσιμο με ένα δεύτερο παιδάκι. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να έχετε το ρόλο του διαιτητή σε τυχόν καβγάδες ή διαφωνίες ανάμεσα στα αδέρφια. 

* Δύο παιδιά: θέλετε τα παιδιά σας να γνωρίσουν από νωρίς την πραγματική αξία της ανταλλαγής. Είστε ένας πραγματικά δίκαιος γονέας. Ίσως να είχατε μια ιδιαίτερη σχέση με ένα από τα αδέρφια σας ή απλά να επιθυμούσατε την απόκτηση ενός παιδιού από κάθε φύλο. Το να έχετε δύο παιδιά επιτρέπει την ανάπτυξη δεξιοτήτων ομαδικής εργασίας μεταξύ τους αλλά και ως προς εσάς.

* Τρία παιδιά: είστε άνθρωπος που αναζητά τον ενθουσιασμό και τη διασκέδαση στην οικογενειακή του ζωή. Μέχρι τον ερχομό του δεύτερου παιδιού, είστε σε θέση να αναγνωρίσετε πόσο διαφορετική είναι η προσωπικότητα του κάθε παιδιού και πώς οι αντιθέσεις του χαρακτήρα μπορούν να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα που δεν είχατε ποτέ πριν φανταστεί. Κι όταν με το καλό έρχεται το τρίτο παιδί, τα προβλήματα αυξάνονται ακόμα περισσότερο.

* Τέσσερα ή περισσότερα: πάντα επιθυμούσατε να έχετε τη μικρή σας προσωπική συνοδεία. Σας αρέσει το βλέμμα στο πρόσωπο κάποιου, όταν του λέτε πόσα παιδιά έχετε, αλλά κυρίως σας αρέσει να περιβάλλεστε από πολύ κόσμο ώστε να νιώθετε ασφαλής και πλήρης. Έχετε πολλή αγάπη στην καρδιά σας και ξέρετε ότι ο οικογενειακός δεσμός είναι ο πιο ισχυρός από όλους.

Πηγή: http://www.infokids.gr/

Διαβάστε επίσης

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά του Καρκίνου στις 4/2 ξαναβλέπουμε το “Hair Love”

Τη μικρού μήκους animation ταινία που κέρδισε το Όσκαρ αλλά και την καρδιά μας

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Στον αστερισμό των μαμάδων!

Τι είδους μαμά είσαι, με βάση το ζώδιό σου

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει κάθε γονιός καθώς το παιδί μεγαλώνει

Ο ρόλος του γονέα είναι μια συνεχής περιπέτεια που εκτός από απολαυστικές στιγμές και έντονα συναισθήματα, προσφέρει και μικρές (ή και μεγαλύτερες!) αγωνίες.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 23 Απριλίου

Εάν δεν κάνετε μια προσπάθεια να ελέγξετε το άγχος σας, σύντομα θα έχετε προβλήματα

ΣΙΝΕΜΑ

Την αγγλόφωνη τηλεοπτική μεταφορά του Oldboy ετοιμάζει ο Park Chan-wook

Το εξαιρετικό revenge thriller του Κορεάτη σκηνοθέτη έρχεται για πρώτη φορά στη μικρή οθόνη 

VIRAL

Η Taylor Swift κυκλοφορεί τον πολυαναμενόμενο νέο δίσκο της, The Tortured Poets Department

Στο follow-up του Midnights συμμετέχουν οι Jack Antonoff, Aaron Dessner, Post Malone, Florence Welch, ο drummer των Wilco, Glenn Kotche και πολλοί ακόμη