Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Eίσαι αφοσιωμένη μαμά; Θα μεγαλώσεις ταλαντούχα παιδιά

Τουλάχιστον έτσι υποστηρίζουν οι έρευνες...



Μια καινούρια  έρευνα έρχεται για να αποδείξει περίτρανα ότι πίσω από τα χαρισματικά και ταλαντούχα παιδιά κρύβονται αφοσιωμένοι γονείς.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Λίνκολν της Νεμπράσκα, μελέτησαν οικογένειες χαρισματικών παιδιών και διαπίστωσαν ότι οι γονείς ήταν υπεύθυνοι για την επιτυχία των παιδιών τους. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της έρευνας δήλωσε, «Το ταλέντο είναι κάτι με το οποίο γεννιέσαι, αλλά κατά ένα μεγάλο ποσοστό εξελίσσεται από τους γονείς που αφιερώνουν πολύ χρόνο στη φροντίδα και την ανάπτυξη του κάθε ταλέντου που μπορεί να έχει το παιδί τους!».

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των χαρισματικών παιδιών; Η έρευνα έδειξε ότι οι γονείς των παιδιών που είχαν μια κλίση στα σπορ, το χορό, τη μουσική, την υποκριτική, τη ζωγραφική κλπ, θυσίασαν το χρόνο τους, την καριέρα τους ακόμη και ό,τι περιουσία είχαν ώστε να βοηθήσουν το παιδί τους να ανθίσει.

Τι μπορείτε να κάνετε εσείς για να βοηθήσετε το παιδί σας; Ως γονείς, θα πρέπει να προσπαθείτε να ανταποκρίνεστε με συνέπεια στις ατομικές ανάγκες και τα ενδιαφέροντα που έχει το παιδί σας. Αν, για παράδειγμα, βλέπετε ότι το παιδί σας λατρεύει του μουσική, αξίζει να το γράψετε σε ένα Ωδείο ή αν για παράδειγμα λατρεύει το χορό, αξίζει να παρακολουθήσει μαθήματα μπαλέτου.

Να θυμάσαι: Χωρίς τη βοήθεια των γονιών, τα παιδιά δεν εξελίσσονται. Οι γονείς είναι το κλειδί στην εξέλιξη των ειδικών χαρισμάτων που έχει το κάθε παιδί.

 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Πασχαλινές δημιουργίες από τα χεράκια τους

Απολαμβάνουμε τις διακοπές του Πάσχα, φτιάχνοντας τα πιο όμορφα διακοσμητικά

ΠΑΙΔΙ

Μωρά του Μαΐου, φωτεινά σαν ηλιαχτίδες – δες σε τι ξεχωρίζουν

Όσοι γεννιούνται τον Μάιο ξέρουν, μεταξύ άλλων, να χαίρονται τη ζωή και να είναι δημιουργικοί

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 6 Μαΐου

Ασχοληθείτε με κάτι πρωτοποριακό και διαφορετικό πριν η ανία χτυπήσει την πόρτα σας

ΤΑΞΙΔΙ

Πασχαλινές διακοπές και «ταξιδεύουμε» σε μνημεία, πόλεις μέχρι και ζούγκλες σε όλο τον κόσμο

Από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού σου περιηγήσου σε υπέροχα μέρη με τους φίλους, τον σύντροφο ή την οικογένειά σου

CELEBS

Eurovision: «Εκτόξευση» για το Zari στα προγνωστικά του televoting

Σε ποια θέση βρίσκεται η Μαρίνα Σάττι στην ψηφοφορία του κοινού;