Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Ξέχνα το νανούρισμα! 

Νέα έρευνα έδειξε ότι τα ποπ τραγούδια βοηθούν τα μωρά να κοιμούνται πιο εύκολα! 


Μαρία Μυλωνά

Φαίνεται πως τα σημερινά μωρά ακολουθούν τις σύγχρονες μουσικές τάσεις, αφού όπως αποκάλυψε νέα έρευνα προτιμούν να κοιμούνται υπό τους ήχους ποπ τραγουδιών παρά των κλασικών νανουρισμάτων.

Οι μισοί από τους 2.000 γονείς που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση παραδέχθηκαν ότι τραγουδούν στα παιδάκια τους μοντέρνα τραγούδια καθώς τα βοηθούν όπως λένε να χαλαρώσουν πριν κοιμηθούν, ενώ μόνο το 15% υποστήριξε ότι είναι υπέρ των παραδοσιακών παιδικών ποιημάτων και νανουρισμάτων.

Επιπλέον, η έρευνα αποκάλυψε ότι τα τραγούδια “Just the Way You Are” του Bruno Mars και “Someone Like You” από την Adele βρίσκονται ανάμεσα στα πιο αγαπημένα κομμάτια που επιλέγουν οι σύγχρονοι γονείς για το νανούρισμα των παιδιών τους, ενώ τη δεκάδα των δημοφιλέστερων τραγουδιών συμπληρώνουν κομμάτια της Rihanna και της Emeli Sande.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι φυσιολογικό οι γονείς να επιλέγουν τέτοιου είδους τραγούδια, αφού αυτά κυριαρχούν είτε στο ραδιόφωνο είτε στην τηλεόραση, με αποτέλεσμα να καταλήγουν να τα τραγουδούν χωρίς καν να το συνειδητοποιούν.

Από την πλευρά των παιδιών, το 88% διαπιστώθηκε ότι αρέσκεται στο να ακούει γενικά μουσική, με τα μισά από αυτά να προτιμούν κάποιο ποπ τραγούδι αντί για ένα παιδικό νανούρισμα. Από τη δημοσκόπηση προέκυψε, επίσης, ότι το 89% των γονέων θεωρούν σημαντικό για τα παιδιά τους να ακούνε μουσική, ενώ σε ποσοστό 83% ελπίζουν στο μέλλον να επωφεληθούν είτε ακούγοντας είτε παίζοντας μουσική.

Πηγή: www.infokids.gr

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Δραστηριότητες για παιδιά & κατασκευές αφιερωμένες στην Ημέρα της Γης

Μαθαίνοντας στα παιδιά να σέβονται και να προστατεύουν τον πλανήτη μας

ΠΑΙΔΙ

Πώς νιώθουν δέος τα παιδιά και πώς αυτό το συναίσθημα γίνεται ισχυρό κίνητρο

Νέα έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την εμφάνιση του δέους στην παιδική ηλικία.

ΠΑΙΔΙ

Έχει σημασία ο τρόπος που μιλάμε για τα παιδιά μας;

Η γλώσσα που βιώνουν τα παιδιά στο σπίτι μπορεί να επηρεάσει την επιτυχία τους στο σχολείο.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30