Το διαζύγιο βλάπτει σοβαρά (και) το βάρος των παιδιών! - AllYou.gr

Search

 

Το διαζύγιο βλάπτει σοβαρά (και) το βάρος των παιδιών!

Τα παιδιά διαζευγμένων γονέων έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι παχύσαρκα, δείχνει νέα Νορβηγική έρευνα.

> ΠΑΙΔΙ ::
18 Αυγούστου 2014
Συντάκτης : Μαρία Μυλωνά

Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη έδειξε ότι τα τέκνα των οποίων οι γονείς έχουν χωρίσει είναι 1.54 φορές πιο πιθανό να είναι υπέρβαρα συγκριτικά με τα παιδιά που ζουν σε μια ενωμένη οικογένεια.

Οι ερευνητές που παρουσίασαν τα ευρήματά τους στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Παχυσαρκίας στη Σόφια, μέτρησαν ύψος, το βάρος και τη μέση από 3.166 μαθητές στην Νορβηγία και αφού συνέκριναν τα δεδομένα ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση των γονέων τους, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η παχυσαρκία ήταν πιο συχνή μεταξύ των παιδιών των οποίων οι γονείς είχαν πάρει διαζύγιο.

Ενώ δεν εξηγείται γιατί υπάρχει αυτή η τάση, προηγούμενη έρευνα από το Πανεπιστήμιο Rice του Τέξας αναφέρει ότι μπορεί να είναι επειδή τα παιδιά που ζουν και με τους δύο γονείς έχουν συνήθως περισσότερους διαθέσιμους πόρους.

Τα παιδιά με χωρισμένους γονείς είναι πιθανό επίσης να περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι μόνα τους και επομένως να έχουν ευκολότερη πρόσβαση σε πρόχειρο φαγητό καθώς και λιγότερες πιθανότητες άσκησης. Επιπλέον, οι χωρισμένοι γονείς έχουν λιγότερο χρόνο για να ετοιμάσουν φαγητά στο σπίτι, καταλήγοντας στην εύκολη και γρήγορη λύση των fast foods.

Οι ερευνητές εξέτασαν 8.000 παιδιά από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες και ανακάλυψαν ότι τα παιδιά που έτρωγαν πρωινό με τους γονείς τους πέντε έως επτά φορές την εβδομάδα είχαν 40% λιγότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαρα συγκριτικά με εκείνα που το έκαναν από δύο έως τέσσερις φορές ή και λιγότερο κάθε εβδομάδα.

Όσα παιδιά είχαν επίσης δείπνο με τους γονείς τους πέντε έως επτά φορές την εβδομάδα είχαν 30% λιγότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαρα σε σύγκριση με τα παιδιά που απολαμβάνουν το βραδινό τους γεύμα λιγότερο συχνά παρέα με τους γονείς τους.

Πηγή: http://www.infokids.gr/Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Παιδιά παίζουμε εκλογές;

Σας βρήκαμε τι θα κάνετε το απόγευμα της Κυριακής

Βρεφικό μασάζ

Το καλύτερο δώρο για το μωράκι σας!