Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Θέλεις να προστατέψεις την έφηβη κόρη σου από μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη; ΑΥΤΑ τα προγράμματα δεν πρέπει να βλέπει

Προσοχή στα… Φιλαράκια!


Μαρία Μυλωνά

Διπλάσιες πιθανότητες εγκυμοσύνης έχουν τα κορίτσια που παρακολουθούν τηλεοπτικά προγράμματα με πολλά σεξουαλικά… υπονοούμενα!

Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας του RAND Corporation, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο «Pediatrics» και αποδεικνύει το… προφανές: οι σημερινοί έφηβοι λαμβάνουν καταιγισμό πληροφοριών από την τηλεόραση, χωρίς όμως να τους επισημαίνονται οι κίνδυνοι και οι ευθύνες που συνεπάγεται η ερωτική ζωή και -κυρίως- το ελεύθερο σεξ.

Έτσι, μεταξύ 2.000 Αμερικανών εφήβων 12-17 ετών, οι 744, που δεν είχαν χάσει επεισόδιο από τα σίριαλ «Sex and the City» ή «Τα Φιλαράκια» την περίοδο 2001-2004, δήλωσαν ότι ήταν σεξουαλικώς ενεργοί. Από αυτούς, 58 κορίτσια και 33 αγόρια είχαν όντως εμπλακεί σε εγκυμοσύνη, ενώ 718 είχαν οδηγηθεί στο σχετικό τεστ!

Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ έχουν από τα υψηλότερα ποσοστά σε έφηβες κυήσεις στον κόσμο, ενώ στην κορυφή της ευρωπαϊκής λίστας βρίσκεται το Ηνωμένο Βασίλειο. Η επικεφαλής της έρευνας, πάντως, δρ. Ανίτα Τσάντρα, επισημαίνει ότι το «ακατάλληλο» περιεχόμενο των τηλεοπτικών προγραμμάτων έχει διπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό οι γονείς πρέπει να ελέγχουν τι βλέπουν τα παιδιά τους και να τους μιλούν ανοιχτά για το σεξ. 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Ευγενική ανατροφή των παιδιών δεν σημαίνει επιτρεπτική ανατροφή

Πώς οι γονείς μπορούν να βρουν την ισορροπία που βοηθά τα μικρά παιδιά τους να ευδοκιμήσουν.

ΠΑΙΔΙ

Πασχαλινές δημιουργίες από τα χεράκια τους

Απολαμβάνουμε τις διακοπές του Πάσχα, φτιάχνοντας τα πιο όμορφα διακοσμητικά

Προτεινόμενα

CELEBS

Ιφιγένεια Αστεριάδη: Πέθανε η ηθοποιός σε ηλικία 57 ετών

Η ηθοποιός, έδωσε μια σύντομη και γενναία μάχη με τον καρκίνο