Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Nα γιατί πρέπει να δίνεις νωρίς στο μωρό αυγά και φυστίκια

Μια νέα έρευνα ανατρέπει όσα ήξερες για τις τροφικές αλλεργίες.



Όλες οι νέες μανούλες από τη στιγμή που θα αρχίσουν να δίνουν στα μωράκια τους εκτός από γάλα και κρέμες, έχουν πάντα κατά νου να αποφεύγουν το αυγό και τους ξηρούς καρπούς με κυριότερο όλων τα φιστίκια καθώς αποτελούν τους συνήθεις υπόπτους εμφάνισης τροφικής αλλεργίας. Για αυτό άλλωστε και τα εν λόγω τρόφιμα μπαίνουν αργά και σταδιακά στο διατροφόλογιο των μωρών σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος πρόκλησης κάποιου είδους αλλεργίας.

Μια νέα βρετανική μελέτη ανατρέπει αυτή την αντίληψη καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι τα μωρά που ήδη από τον τέταρτο μήνα της ζωής τους τρέφονται με αυγά και φιστίκια, αντιμετωπίζουν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης αλλεργικών αντιδράσεων απέναντι σε αυτές τις τροφές αργότερα.

Οι ερευνητές του Τμήματος Ιατρικής του Imperial College του Λονδίνου, με επικεφαλής τον δρα Ρόμπερτ Μπόιλ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό JAMA (Journal of American Medical Association), μελέτησαν στοιχεία (μετα-ανάλυση) από 146 έρευνες πάνω στις αλλεργιογόνες τροφές. Οι μελέτες αφορούσαν συνολικά πάνω από 200.000 παιδιά.

Διαπιστώθηκε ότι τα μωρά τεσσάρων έως έξι μηνών που τρώνε αυγά, έχουν κατά 40% μειωμένο κίνδυνο αλλεργίας στα αυγά, σε σχέση με τα παιδιά που αρχίζουν να τρώνε αυγά αργότερα στη ζωή τους. Όταν τα παιδιά τρώνε φιστίκια στην ηλικία των τεσσάρων έως 11 μηνών, έχουν κατά 70% μικρότερο κίνδυνο αλλεργίας, σε σχέση με τους συνομηλίκους τους που έφαγαν φιστίκια με καθυστέρηση.

Πηγή: infokids.gr

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

«Ο μπαμπάς μου» - το πιο τέλειο βιβλίο για όλους τους μπαμπάδες!

Διαβάζουμε ένα υπέροχο βιβλίο με αφορμή τη Γιορτή του Πατέρα!

ΠΑΙΔΙ

Το καλύτερο δώρο που έκανα στο παιδί μου ήταν όταν του είπα ότι δεν με ένοιαζαν οι βαθμοί του σχολείου του…

…ή τα αποτελέσματα των σχολικών εξετάσεων – και πώς αυτό τον έκανε καλύτερο μαθητή

ΠΑΙΔΙ

Ετοιμαστείτε για υπέροχες βόλτες με το βιβλίο «Ο οδηγός του νεαρού ποδηλάτη»

Διασκεδαστικός και συνοπτικός, ο πιο χρήσιμος οδηγός για όλα όσα πρέπει τα παιδιά να γνωρίζουν για το αγαπημένο τους μεταφορικό μέσο

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 18 Ιουνίου

Κρατηθείτε μακριά από άτομα που είναι ικανά να σας ψυχοπλακώσουν

ΣΠΙΤΙ

Design Therapy: Ένας λογαριασμός στο Instagram συλλέγει τα εντυπωσιακότερα παραδείγματα design αντικειμένων

Αν ψάχνετε κι εσείς έμπνευση ή απλά απολαμβάνετε να ανακαλύπτετε ενδιαφέροντα designs, αυτός θα γίνει ο αγαπημένος σας λογαριασμός στο social medium 

VIRAL

Ταυτοποιήθηκε το μοντέλο στο εξώφυλλο του Rio των Duran Duran 42 χρόνια μετά την κυκλοφορία του

Μια έκπληξη για τα μέλη του συγκροτήματος και για το ίδιο το μοντέλο